به گزارش سراج24،عطیه رزازی، کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، از دیگر عوارض کاهش مصرف لبنیات به کاهش توان ذهنی و خستگی، پوکی استخوان، اختلال در خون سازی، کم خونی، سرطان ناشی از عدم خروج و دفع رادیکالهای آزاد و فلزات سنگین در بدن، تأثیر شیر و لبنیات در پیشگیری و درمان فشار خون بالا، تأثیر شیر و لبنیات در رشد کودکان و نوجوانان، آثار و عوارض کمبود ویتامینB2 و «ریبوفلاوین» اشاره کرد.
وی در خصوص کم خونی توضیح داد: کم خونی و اختلال در سیستم اکسیژن رسانی به بدن به خاطر هوای آلوده و یا موانع دیگر، مهمترین عوامل شکل گیری خستگی بدون فعالیت هستند. مصرف لبنیات و فرآوردههای لبنی به جهت داشتن ریز مغذیها و مواد موجود در خود میتوانند به خوبی اثرات ناشی از خستگی بدنی و آلودگیهایی که سبب اختلال در سیستم فکری و عصبی شده را از بدن خارج کنند و شادابی و انرژی بیشتری را درپی داشته باشند.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مهمترین عوارض کمبود مصرف لبنیات در جامعه بوده و به دلیل اینکه عوارض کاهش مصرف موادلبنی در افراد امری لحظهای نیست.
وی افزود: بسیاری از افراد تصور میکنند بدون مصرف این مواد هم میتوان به زندگی ادامه داد، در حالی که عوارض مصرف نکردن لبنیات در دراز مدت حدود 10 تا 15 سال به بعد بصورت پوکی استخوان و غیره بروز پیدا میکند بطوریکه هزینههای مصرف نکردن آن در موارد مراقبت، نگهداری و درمان برای خود افراد و همچنین جامعه، چندین برابر هزینههای تهیه و مصرف آن است.
به گفتهی رزازی همراه با منابع آنتی اکسیدانی، لبنیات نیز به خاطر دارا بودن مواد خنثی کننده این ریزرادیکالها که از محیط و یا رژیم غذایی به بدن و خون وارد میشوند به تخلیه و دفع آنها میپردازند، حذف و یا کاهش مصرف آنها به دلایل مختلف و بیتوجهی به این مسئله در دراز مدت به سبب آسیب رساندن این مواد نامطلوب برای بدن سیستمهای درونی فرد دچار مشکل شده و ممکن است با استمرار این رویه و سبک مصرفی به کم کاری و یا از کار افتادگی یک دستگاه بدنی منجر شود.
وی در خصوص تأثیر شیر و لبنیات در پیشگیری و درمان فشار خون بالا، خاطرنشان کرد: شیر و لبنیات منبع خوبی از کلسیم ، منیزیم و پتاسیم هستند که در درمان پُرفشاری خون بسیار مفید به نظر میرسند.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: مطالعات ثابت کردهاند که داشتن رژیم غنی از شیر و لبنیات کم چرب، سبزی و میوهجات و هم چنین کاهش مصرف چربی، عامل مهمی در پیشگیری و درمان پُرفشاری خون است.
وی با اشاره به تأثیر شیر و لبنیات در رشد کودکان و نوجوانان توضیح داد: به علت وجود اسیدهای آمینه ضروری، کلسیم و فسفر در شیر و لبنیات و از سوی دیگر افزایش نیاز کودکان و نوجوانان در سنین رشد به این مواد مغذی، مصرف روزانه در حدود 1300 میلی گرم کلسیم معادل سه تا چهار لیوان شیر و لبنیات توصیه میشود.
رزازی تصریح کرد: اگر مصرف لبنیات در سنین رشد به اندازه کافی مصرف نشوند، کودکان و نوجوانان در این سنین با کمبود این مواد و در نتیجه عدم کفایت رشد مواجه میشوند.
وی با بیان اینکه مصرف کم شیر و لبنیات از علل مهم کمبود ویتامین B2 است، تشریح کرد: علایم و تظاهرات اولیه در اثر کمبود ویتامین B2 شامل رنگ پریدگی دهان، ترکهای سطحی در گوشه لبها، ورم ملتحمه و ترس از نور «فتوفوبیا»، کاهش نیروی جسمی، ناراحتی عمومی، ضعف بدن و لاغری است.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه علایم دیگر به صورت دیررس تظاهر پیدا میکنند، اضافه کرد: این علایم شامل شکاف گوشه دهان، ترک خوردن دهانه سوراخهای بینی، زبان جگری رنگ براق، ادم یا ورم متوسط در اندامها، کم خونی، دیسفاژی یا سختی بلع، قرنیه پر عروق توأم با قرمزی اطرافش است، همچنین التهاب پوست یا درماتیت سبورئیک هم ناشی از کمبود ویتامین B2 وجود دارد.
اوقات شرعی تهران
اذان صبح ۰۳:۴۳:۳۵
اذان ظهر ۱۲:۰۲:۵۵
اذان مغرب ۱۹:۰۷:۰۰
طلوع آفتاب ۰۵:۱۶:۳۰
غروب آفتاب ۱۸:۴۷:۵۰
نیمه شب ۲۳:۱۶:۱۳
قیمت سکه و ارز
یادداشت
•••
•••
•••
•••
توئیت ها و ویراستی های برگزیده
•••
•••
•••
•••
•••
اخبار استانها
•••
•••
•••
•••
•••
خستگی و کاهش بهره هوشی
عوارض کاهش مصرف محصولات لبنی چیست؟
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عوارض عمده ناشی از کاهش مصرف محصولات لبنی در گروههای سنی مختلف را مسائلی چون عدم کارآیی، عدم تحمل کار طولانی، خستگی و کاهش بهره هوشی مطرح کرد.
نظرات کاربران
پربازدیدترین ها
•••
•••
•••
•••
•••
•••
اخرین اخبار
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••