
به گزارش سراج24: علیپور نماینده ستاد هماهنگی انجمنهای شورایاری شهر تهران با اعلام این که شورایاریها از دوره اول آغاز شدهاند، اما در دوره سوم حجم و فشار زیادی روی آنها اعمال شد، گفت: به عنوان مثال در انتخابات دوره سوم نیروی انتظامی همکاری نکرد و حجم شکایات در انتخابات زیاد شد و پنج محله انتخاباتشان ابطال و مجددا برگزار شد.
وی گفت: در چند سال فعالیت دوره سوم شورایاریها، 88 درصد از شورایاران مرد و 12 درصد زن و 66 درصد آنها دارای دیپلم و لیسانس بودهاند و درصد کمی از آنها را شورایاران با تحصیلات زیر دیپلم تشکیل میدادند.
علیپور اظهار کرد: 77 درصد شورایاران شاغل و تنها سه درصد از این میزان کارگر هستند. همچنین 64 درصد شورایاران در میانگین سنی 25 تا 55 سال هستند و درصد بسیار کمی از شورایاران در سن بالای 70 سال قرار دارند.
وی گفت: تاکنون 118 شورایار استعفا دادهاند، 54 شورایار سلب عضویت شدهاند و 36 شورایار فوت شدهاند و به این ترتیب در حال حاضر 3532 عضو شورایار در محلات داریم که 2618 نفر آنها عضو اصلی و 914 نفر آنها عضو علیالبدل هستند.
نماینده ستاد هماهنگی انجمن شورایاریهای شهر تهران همچنین با اشاره به ابهامات قانونی موجود در خصوص شورایاریها گفت :در طول این چند سال ، برگزاری انتخابات شورایاری با موافقت و نامه رسمی فرمانداری صورت گرفته است همچنین برای جلوگیری از ایجاد مشکلات ، در مکاتبات رسمی از کلمه تشکیل به جای امتخابات استفاده میشود.
وی با تاکید بر اینکه شورایاران در حال حاضر مکان و موقعیت مناسبی در محلات نداشته و در محدودیت فعالیت میکنند، گفت: حتی نسبت به سرای محلاتی که شهرداری تهران در محلات فراهم کرده، شورایاران فضای کمتر و محدودتری را دارند.
علیرضا دبیر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز گفت: موضوع تثبیت انتخابات برای شورایاریها در شرایط کنونی مهمترین اولویت آنهاست.
وی با بیان اینکه شورایاریها یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است افزود : خیلیها فکر میکنند میتوانند بهرهبرداری سیاسی از شورایاریها داشته باشند، در حالی که شورایاران هوشیار، توجیه شده و آگاه هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا همچنین ضمن تشکر از تلاشهای دوره دوم و سوم شورای شهر در برگزاری انتخابات شورایاریها گفت : از دکتر قالیباف نیز تشکر میکنم که در برگزاری انتخابات شورایاریها پای کار آمدند و در برگزاری آن یاری رساندند.
همچنین رحمتالله حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران هم اظهار کرد: انتظار ما این بود که شورایاران گیرندههای حسی شوراها در محلات برای ما باشند تا ما از مشکلات مردم مطلع شویم، اما در گزارش شورایاری، چنین چیزی دیده نشد و به نظر میرسد مراودات شورایاران با نواحی شهرداری و مردم باید بیشتر است.
حافظی تاکید کرد: شورایاران باید متوجه باشند که «شورایار» هستند نه «شهردارییار».
همچنین احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز، گفت: بهتر است هر چه زودتر مکانیزم انتخابات شورایاریها را قانونی کنیم. همچنین بهتر است اسم شورایاریها مورد تجدیدنظر قرار گیرد و به «شورای محلات» یا «شورای مناطق» تغییر یابد.
وی خطاب به مسجدجامعی گفت: موضوعاتی مطرح میشود در مورد اینکه شورایاریها قانونی نیستند و یا در مورد بودجه و اعتبارات آن سئوالاتی وجود دارد که من از شما میخواهم در مورد این ها شفافیت صورت گیرد.
همچنین محمد سالاری، عضو دیگر شورای شهر تهران که خود سابقه حضور در شورایاری ها را نیز داشته است گفت: شورایاریها در حال حاضر در بلاتکلیفی هستند و این سرمایه که بدون حقوق و مزایا در نقاط مختلف شهر تهران فعال است، در حال حاضر بلاتکلیف باقی مانده است.
وی افزود : اگر مکانیزم فعالیت شورایاریها به گونهای تعریف شود که امکان کمک به کمیسیونهای تخصصی شورا را داشته باشند ، ثمرات ارزشمندی ایجاد خواهد شد.
همچنین اسماعیل دوستی عضو دیگر شورای شهر تهران گفت: وزارت کشور در مورد این انتخابات ابهام جدی وارد کرده است و باید با وقت بیشتر در دولت جدید رایزنی صورت گیرد و انتخابات شورایاریها قانونمند شود، چرا که برگزاری انتخاباتی با این شرایط برای یک نهاد قانونگذار مثل شورا کار درستی نیست
مرتضی طلایی نایب رییس شورای شهر تهران اظهار کرد : از کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران میخواهیم تا زودتر نمایندگان خود را برای ستاد شورایاریها معرفی کنند، چرا که شورایاریها در حال حاضر فاقد ستاد هستند.
احمد مسجدجامعی رییس شورای شهر تهران نیز در توضیحاتی گفت: هیچ ابهام قانونی در مورد تشکیلات شورایاریها و انتخاب آنها وجود ندارد و این نهاد در همه دولتهای گذشته و همه وزرای کشور کاملا قانونی فعالیت کرده است، اما در دوره پایانی دولت دهم و وزیر کشور وقت، مباحثی جدید مطرح شد.
رییس شورای شهر افزود :مسایلی که در اواخر دولت قبل در مورد شورایاریها مطرح شد از جنس همان مساله جدایی ری از تهران بود.
وی افزود: در مورد تغییر نام شورایاریها نیز این موضوع مورد توجه است، چرا که در واقع شورایاریها همان شورای محله هستند و باید به همان اسم معرفی شوند. شورایاریها اعتبار مستقل دارند و هر فعالیت محلی آنها باید به تایید شورای محله برسد و با هماهنگی شهردار منطقه اجرایی شود.
مسجد جامعی همچنین به تخصص و توان شورایاران نیز اشاره کرد و گفت :اوایل تشکیل شورایاریها خیلی ها معتقد بودند مسایل شهری پیچیده است و شورایاران توان ورود به آنها را ندارند . شورایاریها تنها تشکلی در شورای شهر است که دارای نشریه است. نشریهای که تمام مطالبش توسط خود شورایاران نگاشته میشود همچنین تنها جایی در شورای شهر است که نشستهای پیوسته علمی در آن برگزار میشود.