۱۴۰۴/۱۱/۱۵ - ۲۳:۲۱
نشست تخصصی به مناسبت هفته جوان

اغتشاشات، محصول جنگ روایت‌ها علیه هویت ایرانی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دشمن با سوءاستفاده از شکاف‌های اجتماعی به‌دنبال تضعیف ایران است.

اغتشاشات، محصول جنگ روایت‌ها علیه هویت ایرانی

به گزارش سراج24؛محسن جبارنژاد در نشست جوان ایرانی، خودآگاهی تاریخی با تأکید بر ضرورت هوشیاری در برابر دسیسه‌های خارجی، گفت: مشکلات و ضعف‌های داخلی قابل انکار نیست، اما نباید از جریان‌هایی غافل شد که آشکارا به چیزی کمتر از محو تمدن ایران رضایت نمی‌دهند.

وی با اشاره به شکاف‌های ایجادشده در سال‌های اخیر میان برخی خانواده‌ها و نسل جوان، افزود: بخشی از این فاصله‌ها نتیجه ضعف در گفت‌وگو و اشتباهات داخلی است، اما در کنار آن، جریان‌های خارجی با اهداف مشخص در پی سوءاستفاده از این شکاف‌ها هستند.

جبارنژاد با بیان اینکه تاریخ معاصر ایران بارها نشان داده است که تغییر رفتار یا ساختار حکومت‌ها همواره در دستور کار قدرت‌های خارجی بوده، تصریح کرد: امروز این جریان‌ها صراحتاً اهداف خود را بیان می‌کنند و حتی به بازگشت به نوعی استعمار کهن افتخار می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند هوشیاری عمومی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به فداکاری‌های ملت ایران در دفاع از استقلال و امنیت کشور، خاطرنشان کرد: ایران برای حفظ هویت و تمامیت خود هزینه‌های سنگینی از جمله تقدیم صدها هزار شهید پرداخته و این نشان می‌دهد که تعلق خاطر مردم به این سرزمین در بزنگاه‌های تاریخی آشکار می‌شود.

جبارنژاد با تأکید بر نقش فرهنگ و گفت‌وگو در عبور از چالش‌ها گفت: هیچ ابزاری مؤثرتر از فرهنگ، اندیشه و گفت‌وگو در حافظه تاریخی ملت‌ها ماندگار نیست و آنچه از ما باقی می‌ماند، همین میراث فکری و فرهنگی است.

وی با اشاره به جایگاه ادبیات و اندیشه در هویت ایرانی، یادآور شد: از فردوسی حکیم تا امروز، آنچه ایران را زنده نگه داشته فرهنگ گفت‌وگو و اندیشه‌ورزی بوده و راه برون‌رفت از مشکلات کنونی نیز بازگشت به همین مسیر است.

 مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به دو رویکرد متفاوت در شیوه تربیت و آموزش نسل جوان، گفت: انسان‌ها به طور کلی با دو نوع ذهنیت «اکتشافی» و «دفاعی» با جهان مواجه می‌شوند و آینده جوامع به میزان تقویت ذهنیت اکتشافی در نسل جوان وابسته است.

محسن جبارنژاد با بیان اینکه افراد دارای ذهنیت اکتشافی جسور، فرصت‌محور و مستقل‌اند، افزود: این افراد به‌جای انفعال و نظاره‌گری، به دنبال کشف فرصت‌ها در محیط پیرامون خود هستند، در حالی که ذهنیت دفاعی، افراد را درگیر ترس، محافظه‌کاری و تمرکز بر تهدیدها می‌کند.

وی با انتقاد از برخی رویکردهای آموزشی در دانشگاه‌ها اظهار داشت: در برخی مراکز آموزشی، به‌جای تقویت روحیه اکتشاف و خلاقیت، دانشجویان دائماً در وضعیت دفاعی نگه داشته می‌شوند و این رویکرد، آسیب‌های جدی روانی و فکری به نسل جوان وارد می‌کند.

ابوالفضل ارجمند اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی این نشست‌ها، پرداختن به اضطراب‌ها، نگرانی‌ها و مسائل فکری نسل جدید است که در برنامه امروز، این موضوعات با حضور استاد کارگاه و به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: تلاش ما بر این است که برای جوانانی که بستر و فضای کافی برای گفت‌وگو ندارند، محیطی امن و بدون محدودیت فراهم شود تا بتوانند به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با اساتید و کارشناسان ارتباط برقرار کنند و دغدغه‌های خود را مطرح کنند.

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۰۲
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••