
به گزارش سراج24 به نقل از رویترز، گوگل به علت استفاده بدون اجازه و رضایت از داده های کاربران به پرداخت بیش از ۳۱۴.۶ میلیون دلار جریمه به کاربران گوشیهای هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید در این ایالت محکوم شده است.
به گفته وکیل شاکیان این پرونده، هیئت منصفه دادگاه تایید کرد گوگل مسئول ارسال و دریافت اطلاعات کاربران از طریق دستگاههای الکترونیکی مجهز به سیستم عامل اندروید است و این کار بدون اجازه افراد و در زمان غیرفعال بودن این دستگاه ها انجام شده است.
در دادخواست شاکیان، این اقدام گوگل، رنج اجباری و اجتنابناپذیری توصیف شده که کاربران دستگاههای مجهز به اندروید به خاطر تامین منافع گوگل متحمل میشوند.
خوزه کاستاندا، سخنگوی گوگل، در بیانیهای گفت: این شرکت درخواست تجدیدنظر خواهد کرد و در این حکم درک نادرستی از خدماتی که برای حفظ امنیت، ارتقای عملکرد و ایجاد اطمینان پذیری به دستگاههای اندروید حیاتی هستند، وجود دارد.
شاکیان، این شکایت جمعی را در سال 1398 به نمایندگی از حدود ۱۴ میلیون نفر از ساکنان ایالت کالیفرنیا در دادگاه ایالتی ثبت کردند. آنها استدلال کردند که گوگل اطلاعات را از گوشیهای غیرفعالی که سیستم عامل اندروید را اجرا میکنند، جمع آوری می کند. این اطلاعات عمدتا برای شرکت های تجاری ارسال می شود تا با تبلیغات هدفمند کاربران را بمباران کنند و نکته جالب این بوده که هزینه انتقال دادههای تلفن همراه بر دوش کاربران است.
گوگل در واکنش به حکم دادگاه گفت: هیچ کاربر اندرویدی از انتقال دادهها آسیب ندیده و کاربران در بخش شرایط خدمات و سیاستهای حفظ حریم خصوصی شرکت با این اقدامات موافقت کردهاند.
گروه دیگری از شاکیان دادخواست جداگانهای را در دادگاه فدرال سن خوزه آمریکا مطرح کرده و بر همین ادعاها از طرف کاربران اندرویدی در ۴۹ ایالت دیگر آمریکا تاکید کرده اند. قرار است رسیدگی به این پرونده در فروردین سال آینده انجام شود.
وزارت دادگستری آمریکا نیز یک پرونده ضدانحصار بزرگ را نیز بر علیه گوگل گشوده و برای حل این مشکل به دنبال راهحلهایی مانند لزوم مجوزدهی به موتور جستوجوی گوگل، ممنوعیت توافق آن با شرکتهایی مثل اپل و سامسونگ برای استفاده از خدمات گوگل به طور پیش فرض و الزام به فروش مرورگر کروم و پروژهی متنباز کرومیوم است.