
به گزارش سراج24؛ در چهارمین ماه سال ۱۴۰۴، روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، میزبان یکی از خاصترین و پرشورترین گردهماییهای اخیر در حوزه رسانه و فضای مجازی بود.
در این برنامه، بیش از ۷۰ تن از فعالان تأثیرگذار فضای مجازی، بلاگرها، تولیدکنندگان محتوا و کنشگران رسانهای از سراسر استان سیستان و بلوچستان گرد هم آمدند تا در فضایی صمیمی و هدفمند، درباره نقش و مسئولیتهای اجتماعی خود در شرایط کنونی کشور، گفتگو و تبادل نظر کنند.
این برنامه به میزبانی روابطعمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان و با همکاری مؤسسه فرهنگی آوندیار برگزار شد. گردهمایی مذکور، نه فقط نشستی حرفهای برای بررسی راهکارهای معرفی استان، بلکه یک رویداد فرهنگی- اجتماعی الهامبخش بود که همراهی و همدلی میان مدیران حوزه فرهنگ و میراث با جامعه رسانهای جوان و پرانگیزه استان را به نمایش گذاشت.
تبادل نظرات بلاگرها و مدیران برای معرفی استان
این دورهمی با اجرای زنده موسیقیهای محلی استان، از جمله قطعات بلوچی، سیستانی و بومی استان آغاز شد. فضایی پرنشاط و صمیمی که با استقبال گرم حاضران روبه رو شد و حال و هوای فرهنگی و مردمی برنامه را تقویت کرد.
اجرای برنامههای زنده محلی، یادآور تنوع فرهنگی، زبانی و هنری استان بود؛ همان ظرفیتی که بارها و بارها باید به وجودش بالید و حالا در بستر فضای مجازی، فرصتی دوباره برای دیدهشدن پیدا کرده است.
در ادامه برنامه، محمدهادی طهرانیمقدم، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سیستان و بلوچستان به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به جنگ ترکیبی و رسانهای دشمن علیه ایران در ماههای اخیر، نقش فضای مجازی را در افزایش آگاهی عمومی، ارتقاء روحیه اجتماعی و تقویتامید، بسیار کلیدی دانست و اظهار داشت: در شرایطی که دشمن با تمام توان خود در میدان جنگ رسانهای حاضر شده و تلاش میکند مردم ایران را در فضای ناامیدی و سردرگمی نگه دارد، فعالان فضای مجازی در خط مقدمامیدآفرینی قرار دارند. فضای مجازی امروز صرفاً ابزار سرگرمی نیست؛ جبههای برای دفاع از هویت ملی و معرفی اصالتهای فرهنگی ماست.
طهرانیمقدم ضمن ابراز خرسندی از حضور گسترده بلاگرهای استان از شهرستانهای مختلف استان افزود: ما در ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، آمادگی کامل داریم تا در چارچوب ضوابط و ارزشها، زمینه تعامل و همکاری مستمر با فعالان فضای مجازی را فراهم کنیم. سیستان وبلوچستان پر از زیباییها و ظرفیتهای کمتر شناخته شده است که میتوان با روایت درست و صادقانه در فضای مجازی، آنها را به جهان معرفی کرد.
جنگ روایتها و مسئولیت اجتماعی بلاگرها
پس از سخنان مدیرکل، فعالان فضای مجازی نیز دیدگاههای خود را درباره چالشها و فرصتهای فعالیت رسانهای در استان بیان کردند. برخی بر اهمیت آموزش و مهارتافزایی بلاگرها تأکید کردند، برخی خواستار حمایت محتوایی و پشتیبانی نهادی از سوی دستگاههای فرهنگی شدند و تعدادی نیز به بیان تجربیات موفق خود در تولید محتوای اثربخش درباره طبیعت، مردم، آیینها و گردشگری استان پرداختند.
نکته مشترک در میان همه اظهارنظرها، این بود که سیستان و بلوچستان با وجود تمام تلاشهای تخریبی رسانههای معاند، امروز به همت همین نسل جوان و خلاق، بیش از گذشته در حال دیدهشدن است. معرفی تصویر واقعی استان؛ نه آنچه در رسانههای معارض و معاند نمایش داده میشود که به دغدغهای مشترک برای این نسل تبدیل شده است.
لحظات صمیمی در دل یک رویداد جدی
در بخش پایانی برنامه، فضای گردهمایی رنگوبوی متفاوتی گرفت. حاضران در جلسه با گفت وگوهای صمیمی، به بازخوانیامیدها و تلاشهای خود برایامیدآفرینی به ملت ایران و حمایت از نیروهای مسلح در ایام تجاوز رژیم منحوس اسرائیل و آمریکای جنایتکار پرداختند. هر کدام خاطراتی داشتند که یادآور روزهای تلخ اماامیدآفرین بود که برای همیشه به یادگار ماند که حتی در سختترین روزهای جنگ و فشارهای روانی، امید و دوستیها همچنان جاری است.
پذیرایی، گپوگفتهای دوستانه، عکس دسته جمعی و اشتراک تجربههای فردی از دیگر بخشهای غیررسمی برنامه بود که به غنای فضای ارتباطی این گردهمایی افزود.
دورهمی اثربخش و ادامه دار
دبیر اجرایی سومین دورهمی آوندیار سیستان وبلوچستان از برگزاری گردهمایی فعالان فضای مجازی استان به میزبانی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همت مؤسسه آوندیار خبر داد.
سیدمجتبی طباطباییزاده اظهار کرد: سومین دورهمی استانی فعالان فضای مجازی سیستان و بلوچستان، پس از شکست مقتدرانه رژیم صهیونیستی توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و مردم سرافراز کشور، با حضور گسترده بیش از ۷۰ نفر از بلاگرها و کنشگران فضای مجازی استان در محل موزه منطقهای جنوب شرق در زاهدان و با همت ویژه مؤسسه آوندیار برگزار شد.
او افزود: این دورهمی صمیمانه به میزبانی روابط عمومی و امور فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان برگزار شد و با سخنرانی محمدهادی طهرانیمقدم، مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان و جمعی دیگر از مسئولان همراه بود.
به گفته طباطباییزاده، در این گردهمایی، فعالان فضای مجازی استان در فضایی بدون واسطه و صمیمی، دغدغهها، دیدگاهها و مطالبات خود را با مسئولان در میان گذاشتند و موضوعاتی همچون اهمیت روایتگری صحیح از ظرفیتها و جاذبههای فرهنگی، تاریخی، گردشگری و طبیعی استان، مبارزه با تصویرسازیهای نادرست و تقویت نقش فضای مجازی در افزایش امنیت روانی جامعه، حمایتهای ویژه از فعالان فضای مجازی در قالبهای مختلف از جمله مهمترین محورهای این جلسه بود.
حرکتی به سوی مشارکت مؤثر و پایدار
در جمعبندی این رویداد، روابطعمومی ادارهکل میراث فرهنگی استان اعلام کرد که در آینده نزدیک، ساختار مشخصی برای تعامل با فعالان فضای مجازی استان طراحی خواهد شد؛ ساختاری که هم مشوق تولید محتوای هدفمند باشد و هم پاسخگوی دغدغههای حرفهای بلاگرها و روایتگران اجتماعی.