
به گزارش سراج24؛ روابط عمومی دفتر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، محمد جمالیان با بیان اینکه بر اساس قانون، توزیع دارو فقط از طریق داروخانهها مجاز است، افزود: مسئله حساس کنترل توزیع دارو در برابر قاچاق و نگهداری صحیح دارو در شرایط دمایی استاندارد و ایمن، بسیار حیاتی است و این موارد مسائلی نیستند که بتوان با الگوهای عمومی پلتفرمی یا برخط، آنها را مدیریت کرد.
وی با انتقاد از تلاش برخی برای ایجاد بستر فروش اینترنتی دارو، تأکید کرد: دارو کالای سلامتمحور است و نمیتوان آن را با سایر کالاها در فرآیند توزیع و عرضه مقایسه کرد؛ توزیع دارو، برخلاف کالاهای مصرفی دیگر، نیازمند نگاه تخصصی و نظاممند است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشورهای پیشرفته دنیا که در زمینه فناوری، هوش مصنوعی و خدمات پلتفرمی جزو پیشرانهای جهانی هستند نیز تاکنون در حوزه دارو به شکل برخط ورود نکردهاند یا تنها در شرایط بسیار خاص و با ملاحظات جدی این کار را انجام میدهند.
جمالیان افزود: اینکه ما بخواهیم با چنین شتابی وارد این فضا شویم بدون در نظر گرفتن پیامدهای فنی و بهداشتی به طور حتم، سلامت مردم به خطر خواهد افتاد، بنابراین از وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات و بهویژه کمیسیونهای غیرتخصصی مجلس انتظار است که در موضوع سلامت مردم با وسواس و نگاه تخصصیتر ورود کنند.
وی با بیان اینکه، اگر در حوزه فروش دارو شتابزده عمل شود با بحرانی عمیقتر در حوزه سلامت مردم روبرو خواهیم شد، گفت: موضوع پلتفرمهای فروش دارو باید با دقت و بر اساس نظام سلامتمحور بررسی شود، اولویت ما باید پیشگیری، نظارت و ارتقای عدالت در سلامت باشد و از تسهیلگری بدون پشتوانه خودداری کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مشخص نیست برخی با چه اهدافی چنین مسیر خطرناکی را پیشنهاد میدهند اما باید بدانند که سلامت مردم، آزمون و خطا نیست و لازم است در چنین موضوعاتی، از متخصصان و نهادهای سلامتمحور نظرخواهی و پیروی شود و نباید سلامت عمومی را قربانی تصمیمگیریهای عجولانه و غیرتخصصی کرد.
۲۳۳ داروخانه در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۱۶۰ داروخانه خصوصی و مابقی دولتی و یا زیر نظر نهادهای نظامی هستند.