
به گزارش سراج24؛ محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره درباره تهدیدات و فرصتهای استفاده از هوش مصنوعی گفت: در حوزه هوش مصنوعی دو جنبه تهدید وجود دارد که باید به آن توجه کرد. یک تهدید به ذات فناوری بر میگردد. یعنی جنس تعاملی که بین فناوری، انسان، طبیعت و جامعه برقرار میشود، میتواند تهدید ایجاد کند و ماهیت انسان را دچار تغییر کند. یا هوش مصنوعی میتواند مشکلاتی در مشاغل ایجاد کند. تهدید دیگر هوش مصنوعی آنجایی است که این صنعت به ابزار کشورهای دشمن یا رقیب تبدیل میشود و دشمن میتوانند رقابت یا جنگ خود را با سلاحهای جدید در قالب جنگ ترکیبی علیه ما بهکار بگیرد.
ساعی ادامه داد: هر دو جنبه تهدیدِ هوش مصنوعی مهم است، ولی میتوان راجع به آنها برنامهریزی کرد. به هر حال، فرصتهای هوش مصنوعی قابل توجه است، ولی فرصتهای این صنعت برای کسانی است که این فناوری را بشناسند، کامل با ابعاد آن آشنا بشوند و همت و برنامهریزی دراز مدت برای بهکارگیری آن داشته باشند. اگر شناخت لازم از هوش مصنوعی به دست نیاید، احتمالاً هر تلاشی علیه ما خواهد بود. اما اگر همت و سرمایهگذاری کنیم، از مزایای هوش مصنوعی برخوردار خواهیم بود.
رئیس دانشگاه سوره در پاسخ به این سوال که بهنظر شما رسانه ملی در مقابل عرصه هوش مصنوعی باید چگونه گام بردارد؟ توضیح داد: زمانی که رسانه ملی میخواهد وارد عرصه هوش مصنوعی بشود، باید دو کار انجام دهد. یکی اینکه خود را به سازمان پیشرو در استفاده از هوش مصنوعی تبدیل کند. چون حوزه رسانه و فناوریهای رسانهای و ارتباطاتی جزو مرزهای استفاده از هوش مصنوعی است و مسلماً رسانهای مثل صداوسیما اگر میخواهد امتداد پیدا کند، باید سرمایهگذاری ویژه در حوزه هوش مصنوعی بکند. از طرفی سازمان صداوسیما باید به مثابه یک مدرسه یا دانشگاه عمومی زمینه آشنایی برای استفاده صحیح از عموم مردم را با این فناوریها فراهم کند.