
به گزارش سراج24؛ با توجه به اینکه امروزه استفاده از فضای مجازی در بین دانشآموزان و کودکان افزایش پیدا کرده است و استفاده بیش از حد از فضای مجازی می تواند بر یادگیری و تمرکز دانش آموزان تاثیر بگذارد. امکان دارد که با دسترسی به اینترنت و فضای مجازی دانش آموزان خود را مطلع درباره همه موضوعات بدانند و به کلاس درس توجه نکنند.
دراین راستا معصومه شکوری دکترای زبان و ادبیات فارسی و دبیر مقطع متوسطه اول در گفتوگویی درباره چالشهای معلمان در کلاس درس اظهار کرد: با توجه به حضور نسل Z و آلفا در کلاس، با چالشها و معضلات تازهای روبرو هستیم که فضای مجازی نیز به آنها دامن زده است. فضای مجازی باعث کاهش تمرکز و دقت دانشآموزان شده و آنها را دچار آسیبهای روحی و جسمی کرده است؛ در حالیکه بسیاری از آنها نمیدانند که فضای مجازی، دنیای واقعی نیست.
وی افزود: فضای مجازی بیمکان و بیزمان است و فرد را در لحظه به نقاط مختلف دنیا میبرد. این فضا حتی بر هویت دانشآموزان تأثیر گذاشته و روابطی که در آن شکل میگیرد، بسیار خطرناک است. یکی دیگر از آسیبهای فضای مجازی، نادیده گرفتن یکدیگر است. در خانوادهای سهنفره ممکن است هر فرد در اتاقی جداگانه و با گوشی مشغول باشد؛ بدون توجه به اعضای خانواده. این فضا افراد را از نظر اخلاقی تغییر میدهد و رفتارهای آنها را تحتتأثیر توجهاتی مثل لایک و ویو قرار میدهد.
شکوری ادامه داد: فضای مجازی دانشآموزان را به "علامه دهر" تبدیل کرده و به آنها این باور غلط را داده که با خواندن چند نکته، بر همه چیز مسلط هستند. به نظر من، برای رفع این معضل باید دانشآموزان در خانه و مدرسه احساس امنیت داشته باشند. اگر رابطه بین دانشآموز و معلم صمیمی باشد، میتواند نقش مؤثری در هدایت آنها ایفا کند.
این دبیر تأکید کرد: باید به دانشآموزان آموزش داده شود که چگونه به درستی از گوشی همراه استفاده کنند و این ابزار که میتواند بدون زمان و مکان فرد را دچار چالش کند، قابلیت آن را دارد که با تولید محتوای آموزشی، به بستری مفید تبدیل شود.