
به گزارش سراج24؛ به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، نشست رئیس سازمان صداوسیما با مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، دوشنبه شب (۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۴) برگزار شد. پیمان جبلی در این نشست با اشاره به تمرکز رسانه ملی در سه سال و نیم گذشته بر عدالت رسانهای و توجه به مناطق مختلف کشور، در تشریح مصادیق این رویکرد تحولی بر روی آنتن بیان کرد: یکی از شاخصترین برنامهها در این حوزه، «ایران ما» است که طی آن روزانه ۱۲ ساعت آنتن شبکههای سراسری در اختیار استانها قرار میگیرد و به معرفی ظرفیتها و چهرههای آنها میپردازد.
جبلی، جلوه تازهای از عدالت رسانهای صداوسیما را در طرح جدید «هفتههای ایرانی» دانست و افزود: یک سال است که بر روی طرح جدیدی با عنوان هفتههای ایرانی کار کردهایم. بر اساس این طرح که به زودی روی آنتن خواهد رفت، هر شبکه سراسری در بازه زمانی یک هفته، به طور متمرکز به یک استان اختصاص مییابد. در این مدت، مستندها، اخبار، میانبرنامهها و گفتوگوهای تخصصی، هرکدام بهتناسب با محوریت معرفی ظرفیتهای استان مورد نظر پخش خواهد شد. همچنین، برنامههای همیشگی مانند گفتوگوی ویژه خبری، صف اول، گزارشهای ۲۰:۳۰، برنامههای شعر و موسیقی و... نیز به موضوعات مرتبط با آن استان خواهند پرداخت.
رئیس سازمان صداوسیما، استان زرخیز و شهیدپرور خوزستان را نخستین داوطلب اجرای این طرح عنوان کرد و ادامه داد: همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر (۳ خرداد)، برنامههای ویژهای از این استان در شبکههای سراسری پخش خواهد شد. این برنامهها شامل معرفی ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خوزستان، بررسی چالشها و انعکاس صدای مردم و مسئولان محلی در سطح ملی است. در این مسیر، نیازمند همفکری و همافزایی هرچه بیشتر با نمایندگان هستیم تا با شناخت جامعی که از استان دارند، ظرفیتهای مغفولمانده این خطه را یادآور شوند.
رئیس رسانه ملی با اشاره به جایگاه صداوسیما به عنوان «قوه ناطقه نظام» تأکید کرد که این سازمان در کنار قوای سهگانه، مسئولیت دارد تا فرصتها و چالشهای کشور را تبیین کند.
به گفته جبلی، پیش و پس از اجرای این طرح، نظرسنجیهایی انجام میشود تا میزان تأثیرگذاری آن در شناساندن ظرفیتهای استانها و کمک به حل مشکلات، سنجیده شود.
ایران جان، خوزستان همدل
سیدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان نیز در این نشست، اهم محورهایی که لازم است در طول یک هفته تمرکز شبکههای سراسری بر استان خوزستان مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد. وی در این خصوص گفت: تقویت انسجام و همدلی در میان خوزستانیها و تقویت هویت خوزستانی ذیل هویت ایرانی یکی از مهمترین مواردی است که در این طرح باید به آن پرداخته شود؛ آنچه که از آن با عنوان ایرانجان، خوزستان همدل یاد میکنیم. افزایش حس پیوند مناطق مختلف به نظام، دیده شدن هر چه بیشتر ظرفیتهای استان و معرفی تولیدات خوزستان برخی دیگر از رئوس مهمی است که به نظر میرسد پرداختن به آنها در طول این طرح، نتایج مثبتی برای استان و در نهایت کشور به همراه خواهد داشت.
جذب سرمایهگذاران به استان
احمد حیدری، معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی در این نشست بر رسالت صداوسیما برای نمایش ظرفیتها و توانمندیهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، انرژی و... کشور به مردم تاکید کرد. وی افزود: شناخت توانمندیها و معرفی آنها به عموم مخاطبان، باعث میشود سرمایهگذاران جذب ظرفیتهای شهرهای مختلف شوند و پای کار بیایند. البته در موفقیت این طرح و شناخت هر چه بهتر ظرفیتها، نمایندگان مردم، مرجع اصلی هستند.
افزایش آگاهی و رضایتمندی
علیرضا کیخا، معاون امور استانهای سازمان صداوسیما، آغاز طرح هفتههای ایرانی با خوزستان را به سبب دست پر صداوسیمای این استان و همچنین آمادگی استان عنوان کرد و و افزود: ۴ـ۵ ماه است همکاران استان خوزستان بر طرح هفتههای ایرانی متمرکز شدند تا در قالبی درخور، سوم خردادماه آن را به پخش برسانند.
کیخا با برشمردن اهداف این طرح گفت: هدف اول، شناساندن استانها به مردم ایران است و امید میرود ناظر بر این هدف، رضایتمندی مخاطبان، افزایش آگاهیشان پیشرفت کند. هدف دوم تحقق شعار سال است؛ در نظر داریم بخشی از شعار را در این طرح به واقعیت بدل کنیم.
وی همچنین از مدیرکل صداوسیمای خوزستان خواست برای تعامل هر چه بیشتر با نمایندگان مردم خوزستان، سند زیست بوم و سند اقدامات سه سال آینده صداوسیمای خوزستان را به آنان ارائه دهد.
داریوش دبیقی (مدیرکل صداوسیما خوزستان)، محمد امیر، مجتبی یوسفی، عباس پاپیزاده، جهانبخش قلاوند، فرشاد ابراهیمپور، هاشم خنفری، مجید داغری، امیر حیات مقدم، محمد کعب عمیر، محمد طلا مظلومی، جواد سعدونزاده، سید محمد سادات ابراهیمی (نمایندگان مجلس) از جمله حاضران در این نشست بودند که به بیان نظرات خود در رابطه با انعکاس جامع ظرفیتها و چالشهای استان خوزستان در طرح هفتههای ایرانی پرداختند. معرفی قومیتها، فرهنگ بومی و چالشها، نمایش پوشش سنتی هر منطقه به منظور تقویت فرهنگ حجاب، خوزستان دروازه تشیع کشور، ضرورت نمایش محرومیتها در کنار ظرفیتها، پیشنهاد تولید برنامه در اماکن تاریخی استان، پیگیری مشکلات اشتغال، آب و امنیت، تقویت پیوند ملی و تولید برنامههای برونمرزی برای کشورهای عرب زبان، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و... برخی از رئوس مطرح شده از سوی نمایندگان در این نشست بود.