
به گزارش سراج24؛ سجاد فلاحت کار مدیر مرکز نوآوری و استعداد هوش مصنوعی در برنامه «و اکنون آینده» رادیو گفتوگو درباره هزینه هوش مصنوعی با بیان اینکه توسعه فناوری مانند هوش مصنوعی هزینههای مختلفی دارد، گفت: خرید تجهیزات و تأمین منابع انسانی برای توسعه هوش مصنوعی و تجاری سازی و کاربردی کردن محصولات و فناوریها از جمله هزینههای آشکار هستند، اما هوش مصنوعی یک سری هزینهها هم مانند تأثیر بر محیط زیست، تأثیر بر منابع اولیه کره زمین و اجتماع و تربیت و سبک زندگی افراد دارد که دیده نمیشوند.
وی افزود: هوش مصنوعی ممکن است هزینههایی را به جامعه اضافه کند که روند توسعه و به کار گیری فناوری را به اختلال کشانده و مانع پیشرفت و توسعه جامعه میشود. برای مثال برخی فناوریهای مولّد هوش مصنوعی هستند که میتوانند صدا تولید کنند که این محصولات هوش مصنوعی در آیندهای بسیار نزدیک میتوانند جای گویندگان را پر کنند.
مدیر مرکز نوآوری و استعداد هوش مصنوعی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی مشاغل سنتی را تحت تأثیر قرار میدهد اظهار کرد: در حال حاضر کمپانیهای بزرگی مانند «آمازون» بسیاری از کارگران خود را تعدیل و مرخص کرده و رباتها را جایگزین آنها قرار داده است و امروز هوش مصنوعی در حوزه نویسندگی و گویندگی و حتی کدنویسی هم فعالیت دارد و جایگزین انسان شده است.
فلاحت کار به هزینههای پنهان هوش مصنوعی در حوزه اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: اگر دولتها هوش مصنوعی را به کار گیرند ممکن است آمار بیکاران افزایش پیدا کند که در این صورت، هزینههایی به جامعه تحمیل خواهد شد همچنین استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی برای افرادی که به این فناوری مسلط نیستند نیز بسیار سخت است و آنها را از جامعه و ارتباط گیری با نسلهای جدید جدا میکند و این هم یک هزینه اجتماعی برای جامعه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه آینده جوامع با توسعه هوش مصنوعی قطعاً دچار چالشهایی خواهند شد اظهار کرد: مدنیت و مشارکت و تعامل در ذات انسان وجود دارد، اما وقتی انسان با کامپیوتر خو بگیرد و با خانواده ارتباط برقرار نکند به یک فرد منزوی تبدیل خواهد شد و این منزوی شدن و بیکاری خلاف طبیعت انسان است و هزینههای اجتماعی و روان درمانی را به جامعه تحمیل خواهد کرد.
مدیر مرکز نوآوری و استعداد هوش مصنوعی با بیان اینکه هوش مصنوعی در کنار مزایا و کاربردهای خوب یک سری تبعات و هزینههای جانبی نیز دارد گفت: تضعیف حافظه، کوچک شدن مغز و تضعیف مهارتها از جمله تبعات هوش مصنوعی است و لذا دانشمندان و متخصصان در رشتههای مختلف علوم اجتماعی و روانشناسی به این موضوع فکر کنند و مطالعات گستردهای انجام دهند.