
به گزارش سراج24؛مازیار مباشری از کمک و تاثیر ۸۸ درصدی سامانه زمین در شناسایی و گزارش تخلفات حوزه اراضی ملی و کشاورزی به یگانهای حفاظت از اراضی دستگاههای متولی خبر داد و گفت: از ابتدای دولت چهاردهم تا پایان سالی که گذشت، سامانه پنجره واحد زمین، باعث شناسایی بیش از ۲۸ هزار تغییر در اراضی و ارجاع بیش از ۱۰ هزار مورد مشکوک به پنج دستگاه متولی شده است.
۷۲ هزار مورد تخلف در حوزه زمین شناسایی شد
مباشری اظهار داشت: تاکنون بالغ بر ۷۲ هزار مورد تخلف در حوزه زمین شناسایی شده که این آمار مربوط به ۳۳ هکتار از اراضی کشور میشود. از این میان بیش از ۲۱ هزار مورد از این تخلفات به گشتهای حفاظت از اراضی ارجاع شده و بالغ بر هشت هزار و هشتصد تخلف طی بازدیدهای صورت گرفته تایید شده است.
مدیرکل توسعه زیرساخت خدمات دولت هوشمند در عین حال از تشکیل بیش از ۳ هزار پرونده حقوقی برای رسیدگی به این تخلفات (۳۶ درصد) در محاکم قضایی خبر داد و افزود: براساس آخرین بررسیهای انجام شده، فعالیت سامانه زمین منجر به افزایش ۸۸ درصدی گزارش تخلفات بدون سابقه در این حوزه شده که از این میان ۷۳ درصد از موارد، پس از بازدیدهای میدانی از اراضی کشاورزی تخلف تشخیص داده شده که این رقم حدود ۲۲.۵ هکتار از منابع طبیعی و ۱۰.۲ هکتار از اراضی کشاورزی را در بر میگیرد.
رصد و پایش هوشمند اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای
وی تصریح کرد: سامانه زمین علاوه بر رصد و پایش هوشمند اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای و پردازش آنها و همچنین بهره گیری از ابزارهای هوش مصنوعی با ایجاد سکویی نرم افزاری به تبادل و اشتراک گذاری اطلاعات و خدمات موردنیاز بین دستگاههای اجرای متعدد پرداخته تا صدور مجوزهای مهمی نظیر تغییر کاربری اراضی و واگذاری اراضی ملی برای طرحهای سرمایه گذاری تولیدی زمین محور، برای سرمایه گذاران تسهیل و شفاف شود. در این راستا بر اساس فعالیتهای صورت گرفته در این بخش بیش از یک میلیون و ۴۱۱ هزار درخواست به ثبت رسیده که از این میان به بیش از یک میلیون و ۱۹۷ هزار مورد پاسخ داده شده و مراجعات حضوری در این عرصه با استفاده از درگاه متقاضیان مردمی، بیش از سه میلیون مورد کاهش داشته است. با این رویکرد ۱.۳ همت در هزینههای ثبت درخواست متقاضیان صرفهجویی صورت گرفته و بالغ بر ۹.۲ میلیون برگه که معادل هزار و ۱۱۱۰ اصله درخت میشود، کمتر مصرف کاغذ داشتهایم.
مباشری افزود: حدود ۵۰۹ هزار مورد تعیین حدود اراضی روستایی، بالغ بر ۳۴ هزار مورد تغییر کاربری اراضی باغی و زراعی، بالغ بر ۷۷ هزار مورد تعیین نوعیت اراضی، حدود ۱۲.۵ هزار مورد واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرحهای کشاورزی و صنعتی، ۲۷۷ مورد صدور مجور تاسیس و توسعه شهرکهای صنعتی غیر دولتی و ۱۵۶ مورد طرحهای احاله مدیریت منابع طبیعی (ماده ۳) از جمله مواردی است که با فعالیت سامانه زمین انجام شده است.
وی یادآور شد: در قالب فعالیت سامانه زمین طی دوره استقرار دولت چهاردهم بالغ بر ۵۳۰ هزار درخواست در درگاه متقاضیان مردمی که از زیرسامانههای پنجره واحد زمین است به ثبت رسیده که از میان آنها تا پایان اسفند ماه به بیش از ۴۴۵ هزار درخواست پاسخ داده شده است.
حرکت به سمت هوشمندسازی ارائه خدمات حوزه زمین
مدیرکل توسعه زیرساخت خدمات دولت هوشمند در پایان به ترسیم اهم برنامهها و فعالیتهای این سامانه در سال پیشرو پرداخت که اهم آنها را میتوان استقرار زیرساخت سکویی لازم جهت حرکت به سمت هوشمندسازی ارائه خدمات حوزه زمین و بکارگیری فناوریهای نوین نظیر زنجیره بلوکی، اتصال و تبادل اطلاعات با سایر سامانههای ملی نظیر سامانه عدل ایران، درگاه مجوزهای کسب و کار و بویژه تعامل و هماهنگی موثر با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای تحقق اهداف قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، برشمرد.