
به گزارش سراج24؛ هفته قبل در حوزه علم و فناوری کشور رخ داد و خبرهای جالبی مثل افتتاح اولین مرکز نوآوری هوش مصنوعی در ورزش به گوش رسید.
یکی از رویدادهای هفتهای که گذشت، برگزاری نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی «ایران هلث» بود و خبر مهمی که در این نشست به خبرنگاران داده شد، این بود که یارانه خرید تجهیزات پزشکی دانشبنیانها 3 برابر شد. برای بخش خصوصی درمان هم سیاست لیزینگ با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی فعال شده است.
در این نشست، یارانه حمایتی و تسهیلات لیزینگ خرید تجهیزات ایرانساخت، سیاستهای توسعه بازارهای داخلی و بینالمللی شرکتهای دانشبنیان و بخشهای این دوره از نمایشگاه، اعلام شد.
این نمایشگاه سالهای گذشته توسط اصناف برگزار میشد و امسال معاونت و درواقع پارک فناوری پردیس برگزارکننده این نمایشگاه بود. به گفته دبیر نمایشگاه تاکنون 400 شرکت برای حضور در این نمایشگاه ثبتنام کردهاند.
یارانه تجهیزات پزشکی در «ایران هلث» ۳ برابر شد
معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان در نشست خبری نمایشگاه بینالمللی «ایران هلث» گفت یارانه خرید تجهیزات پزشکی دانشبنیانها را در نمایشگاه امسال به ۳ برابر افزایش دادیم.
اولین مرکز نوآوری هوش مصنوعی ورزش کشور افتتاح شد
این هفته رویداد رونمایی جالبی در حوزه هوش مصنوعی و ورزش داشت. آیین افتتاح اولین مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی، متاورس و بلاکچین ورزش کشور «همتا» با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری حسین افشین و وزیر ورزش و جوانان احمد دنیا مالی صبح امروز در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف برگزار شد.
افشین در این مراسم عنوان کرد که خوشبختانه در حوزه کاربرد هوش مصنوعی چندان عقب نیستیم و میتوانیم خودمان را به ردههای بالای دنیا برسانیم. پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ بحث هوش مصنوعی در صنعت ورزش کشور، ارزشی معادل ۲۰ میلیارد دلار داشته باشد و تقریبا تمام رشتههای ورزشی و قهرمانی از علوم داده و هوشمصنوعی در آیندههای نزدیک استفاده کنند.
معاون علمی رئیسجمهور همچنین خبر از افتتاح دومین مرکز نوآوری حوزه ورزش در ورزشگاه آزادی تا پایان اردیبهشت سال آینده داد. مقدمات این کار به گفته افشین آماده شده و در ابتدا نمونه روی حوزه کشتی است.
در این مرکز جمعآوری داده در فدراسیون کشتی اتفاق خواهد افتاد. ما آمادگی داریم که در معاونت علمی در تمام فدراسیونها، این کار را انجام دهیم.
رونمایی از دو رویداد استارتاپی و کتاب آیندهنگاری فناوریهای ورزشی از جمله محورهای این مراسم بود.
در این مراسم همچنین تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی و وزارت ورزش برای ایجاد و راهاندازی مراکز نوآوری و شتابدهی در حوزه ورزش امضا شد.
خبری که این هفته از بنیاد ملی نخبگان برای دانشجویان دکترا مخابره شد
با اعلام نتایج اولین مرحله معرفی برگزیدگان طرح «حمایت از دانشجویان مستعد تماموقت دورۀ دکتری تخصصی (طرح پژوهشیار)» در سال جاری، تسهیلات ماهانه برگزیدگان به مدت ۹ ماه (معادل ۱۳۵ میلیون تومان) به هر یک از برگزیدگان پرداخت شد.
چشمانداز ۱۰ ساله انرژی خورشیدی در ایران
اولین جلسه شورای انرژیهای تجدیدپذیر نیز این هفته با حضورمعاون اول و معاون علمی رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و رئیس سازمان ملی استاندارد برگزار شد.
در این جلسه معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گزارشی از چشمانداز انرژی خورشیدی در ۱۰ سال آینده، بهرهگیری از انرژی خورشیدی بامی، پیگیری هدفگذاری ۳۰ هزار مگاواتی انرژی خورشیدی در دولت چهاردهم، بومیسازی و توسعه فناوری زنجیره سیلیکون، عمق ساخت داخل در انرژی خورشیدی، شرکتهای توانمند داخلی در حوزه انرژی خورشیدی و چشمانداز آن در ایران در افق ۱۴۱۴ ارائه کرد.
خبری مهم از معاونت علمی ریاستجمهوری از سکوی ملی متنباز هوش مصنوعی
در نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» در محضر مقام معظم رهبری روند پیشرفت پروژهای مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه شد. در آن رویداد معاون علمی رئیسجمهور حسین افشین ضمن ارائه توضیحات به رهبر انقلاب از رونمایی نسخه اولیه سکوی هوش مصنوعی تا اسفند 1403 خبر داده بود. حالا معاونت علمی خبر داده که در آخرین شنبه سال قرار است از نسخه اولیه این سکو رونمایی شود.
ایجاد سکوی ملی به عنوان اصلیترین زیرساخت توسعه هوش مصنوعی از بنیادیترین و ضروریترین اقداماتی است که در جهت پیشرفت این فناوری در کشور، با حمایت معاونت علمی و به کمک اساتید برجسته دانشگاهی و جمعی از متخصصان از مهر 1403 کلید خورده است.
بر همین اساس روز شنبه 25 اسفند 1403 طی مراسمی در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان از اولین نسخه سکوی ملی هوش مصنوعی با حضور معاون علمی و جمعی از اساتید کشور رونمایی خواهد شد.