به گزارش سراج24؛ مینیمال سواد فضای مجازی با موضوع "نقش اضطراب در رفتارهای اجتماعی" به همت سازمان فضای مجازی سراج منتشر شد.
دکتر یوسف خدابندهلو، روانشناس و رواندرمانگر با اشاره به نقش اظراب در رفتارهای اجتماعی گفت: اگر در هنگام کار و صحبت با افراد مختلف، اضظراب آنها به دلایل متعدد افزایش یابد، باید مباحثه را متوقف کرده و با اعلام این موضوع به طرف مقابل، در شرایطی آرامتر به ادامه گفتگو بپردازیم.
وی افزود: با افزایش اضطراب در انسان، مکانیزمهای دفاعی (Defence Mechanism) نیز رشد کردهاند که این اتفاق موجب تحریف ذهن میشود. در چنین شرایطی میبایست اجازه دهیم اضطراب تنظیم و کاهش یابد. در واقع اقناع مردم پیرامون موضوعات مختلف در صورتی امکانپذیر است که ابتدا به کنترل اضطرابشان پرداخته و سپس با داشتن اضطراب کم، راهکاری ساده ارائه دهیم. در این حالت، تاثیرگذاری بیشتر است. برای نمونه، هنگامی که اشخاص از کنار خودرویی که در یک تصادف رانندگی آسیب شدید دیده است عبور میکنند، به علت حجم بالای اضطرابی که در آنها ایجاد میشود، نمیخواهند این اتفاق را برای خودشان متصور شوند و با تکرار این جمله که "این حادثه برای من رخ نمیدهد" از زیر بار پذیرش آن شانه خالی کرده و عبرت نمیگیرند. همین ماجرا برای پاکتهای سیگار که با چاپ تصویری به مقایسه دو ریه سالم و ناسالم میپردازند نیز صدق میکند.
خدابندهلو در پایان تصریح کرد: اضطراب زیاد مکانیزم انکار را فعال کرده و راه را برای ادامه بحث به صورت منطقی و صحیح میبندد که در اقناع مردم باید به این نکته توجه ویژهای داشته باشیم.