به گزارش سراج24؛ محمدصادق جهانبخش، کارشناس رسانه و فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار سراج24 پیرامون موضوع سرعت کند توسعه دولت الکترونیک در دورههای مختلف گفت: در طول سالیان گذشته، اقداماتی در حوزه دولت الکترونیک صورت گرفته و از برخی از ظرفیتهای داخلی نیز استفاده شده که برای مثال میتوان به خدمات آموزشی، ثبتنامهای الکترونیک، نوبتدهیها، خدمات گردشگری و خرید بلیط بر خط، خدمات بانکداری الکترونیک، خدمات پلیس و ... اشاره کرد.
وی افزود: با این وجود، متاسفانه به دلیل فقدان سیاست واحد در حوزه دولت الکترونیک در کشور که با تغییر دولتها تقویت شده است، در هر مرحله بعضا ریلگذاریها تغییر یافته و توسعه دولت الکترونیک، به کندی پیش رفته است.
کارشناس فضای مجازی با اشاره به وجود مقاومتی جدی در ساختار سیاسی و بروکراتیک کشور برای توسعه دولت الکترونیک اظهار داشت: به عنوان نمونه، مجوزهای کسب و کار یکی از ثمربخشترین و در عین حال چالش برانگیزترین مسائل سالهای اخیر بوده است به طوری که حتی بحث شکایت از وزارتخانهها و برخی از سازمانها نیز مطرح شد که همکاری نمیکردند. درگاه ملی مجوزها باعث حذف کاغذبازیهای رایج و رانتهایی میشد که به برخی افراد تعلق میگرفت. متاسفانه در همان ایام، دستگاههای رسمی دولت وقت در مقابل دستور رئیس جمهور ایستادگی کردند و سعی کردند که زیر بار این موضوع نروند.
جهانبخش تصریح کرد: بحث تامین زیرساختهای دولت الکترونیک هم از دیگر موضوعاتی است که در آن گامهای خیلی جدی و عمیقی برداشته نشده است و تنها شعار آن داده شده است. سامانههای مهم کشور در حوزه امنیت مشکلات جدی داشتهاند و متاسفانه چندین بار مورد حملات سایبری قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به نقش مهم آگاهسازی افکار عمومی پیرامون اقدامات انجام شده در حوزه دولت الکترونیک گفت: اطلاعرسانی ناکافی و نامناسب به مردم موجب شده است تا بسیاری درباره امکانات ارائه شده توسط دولت برای تسهیل در انجام فرآیندهای الکترونیکی آگاهی نداشته باشند.
کارشناس فضای مجازی در پایان خاطر نشان کرد: البته عملی نشدن برخی از دستورات ابلاغ شده در حوزه دولت الکترونیک در سازمانها و ادارات مختلف هم موجب کاهش اعتماد مردم نسبت به اجرایی شدن این تحولات الکترونیکی شده است. مثلا، در ثبتنام الکترونیکی خودروها بسیاری از مردم گزارش میدادند که سامانه در زمان تعیین شده شروع به کار نکرده و دچار اختلالاتی شده است و یا تنها عدهای خاص توانستهاند در سامانه ثبتنام کنند. این مسائل نیز باعث کاهش همراهی افراد جامعه در پذیرش دولت الکترونیک میشود که باید مورد توجه قرار گیرد.