به گزارش سراج24؛ احسان راستی رئیس سازمان توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی و فناوریهای نوین در گفتوگو با خبرنگارسراج24،. با بیان اینکه در بحث حکمرانی فضای مجازی اولین و مهمترین عامل «ایجاد بستر» و «زیرساخت فضای مجازی» است، اظهار داشت: متاسفانه با اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی سالهاست بر مسئله ایجاد شبکه ملی اطلاعات تاکید میکنند، ولی تاکنون این مطالبه محقق نشده است درحالی که این اشاره ایشان نشان دهنده اهمیت همین موضوع زیرساخت است.
وی تصریح کرد: آنگاه که بستر فضای مجازی در دست دشمن باشد، در هر شرایطی تحت مدیریت قرار میگیریم لذا ما در سکوها و پلتفرمهای خارجی تحت مدیریت دشمن هستیم؛ این کشورها هرگاه کوچکترین پیامی را مغایر با اهداف و منافعشان تشخیص دهند، مانع انتقال پیام میشوند لذا نهتنها مانع انتقال میشوند و فیلترینگ را انجام میدهند بلکه به وسیله هوش مصنوعی کاری میکنند که اصلا پیام ما دیده نشود. لذا ما به زعم خودمان پیام را منتشر کردهایم درحالی که او کاری میکند که این پیام تنها توسط دوستداران دیده شود که اصطلاحاً «حباب»گفته میشود.
رئیس سازمان توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس در فضایمجازی و فناوریهای نوین خاطرنشان کرد: ما تا زمانی که نتوانیم زمین خودمان را در مسئله فضای مجازی ترسیم کنیم، مشکل خواهیم داشت. ما باید بتوانیم در فضای مجازی حداقل برای مخاطب فارسیزبان و داخلی سکویهای انتشار داخلی با سرورهای داخلی داشته باشیم که دارای ایمنی بالا باشد و خدمات خوب ارائه دهند لذا حکمرانی فضای مجازی تا زمانی که ما بهرهبردار سکوهای خارجی هستیم، محقق نخواهد شد.
راستی به فرصتها و تهدیدات فضای مجازی پرداخت و گفت: امروز فضای مجازی همانند انرژی برق است؛ همانطوری که نمیتوان یک کشور را بدون برق تصور کرد چون اگر برق نباشد هیچ صنعتی نیست و حمل نقل و سامانهها مختل میشوند لذا فضای مجازی امروز تقریبا به این جایگاه از اهمیت رسیده است یعنی سیستمها و سامانههای اداری و تجاری و بازار و بورس و بانک وابسته به فضای مجازی است لذا نباید تردیدی در اهمیت فضای مجازی داشت.
وی خاطرنشان کرد: مسئله امروز مهم فضای مجازی فرصتها و تهدیدات است؛ قطعاً و بلاشک ما نمیتوانیم تهدیدات فضای مجازی را صفر کنیم اما میتوانیم تهدیدات را کاهش دهیم. یکی از عواملی که در فضای مجازی علاوه بر بحث شبکه ملی اطلاعات میتواند به کاهش تهدیدات منجر شود، آموزش و هوشیارسازی مخاطب است. متاسفانه در ایران مخاطب سوادرسانهای لازم را ندارد درحالی که دسترسی به اطلاعات مخدوش او زیاد است و همهجور محتوایی را بدون کنترل میبینید و با فیلترشکن امکان حضور در هر فضایی را دارد اما توان تشخیص ندارد.
رئیس سازمان توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی و فناوریهای نوین تصریح کرد: رسانههای دشمن به راحتی با یک کار سازمانیافته افکار عمومی ما را مدیریت میکنند و به راحتی ایجاد درگیری و تنش قومی، منطقهای و مذهبی میکنند و این مسئله بارها به واسطه فعالیت رسانهای و مجازی صورت گرفته است و دشمن موفق شده است امنیت ما را به خطر بیاندازد که مهمترین آن فتنه 1401 است. تردید نکنید که فتنه 1401 فتنه فضای مجازی بود یعنی ابزار اصلی برای گسترش آن فتنه در فضای مجازی بود.
راستی تاکید کرد: ما همانطوری که در عرصه نبرد سخت سلاح دشمن را مهندسی معکوس کردیم و توانستیم با این نوع فعالیتها بهترین انواع سلاحها را بسازیم امروز هم باید همان روش را داشته باشیم و شیوه دشمن را در عرصه فضای مجازی مهندسی معکوس کنیم و با این اقدام است که تهدیدات به فرصت تبدیل میشوند. رهبر انقلاب سالها پیش فرمودند اگر ما بتوانیم از فضای مجازی آنطوری که شایسته است استفاده کنیم، اصلا تهدید نیست بلکه فرصت است.
وی به عملیات طوفانالاقصی پرداخت و گفت: در جریان نبرد غزه در جریان عملیات طوفانالاقصی چون رسانه و فضای مجازی حضور داشت و فعالانه لحظات این عملیات را منتشر میکرد، دشمن صهیونیستی نتوانست افکار عمومی جهان را اغنا کند. هرگز سابقه نداشت است در جای جای دنیا راهپیمایی ضد آمریکایی و صهیونیستی صورت گیرد و این نشان دهنده فرصتهایی است که فضای مجازی در اختیارما قرار میدهد. امروز این فضای مجازی است که باعث شده مظلومیت مردم فلسطین و قصاوت و شقاوت رژیم صهیونیس را تمام جهانیان بفهمند.
رئیس سازمان توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی و فناوریهای نوین ادامه داد: اگر ما بتوانیم به موقع روایت اول را در فضای مجازی داشته باشیم و همواره هوشیار باشیم در تمام رویدادها و اتفاقات و مسائل دست برتر را داشته باشیم و ما زودتر تولید پیام و انتشار کنیم؛ قطعا فضای مجازی یک ابزار کارا و یک فرصت برای ما تلقی میشود.
راستی درخصوص نقش نخبگان در توسعه فضای مجازی گفت: قطعا ما برای استفاده از این فضا نیازمند نیروهای متخصصی هستیم که قاطبه این متخصصین جوانان ما هستند. خوشبختانه پارکهای علم و فناری متعددی شکل گرفته که نیروهای نخبه و توانمند و فناوری در این پارکها جمع شدهاند و حرکت خوبی در این مسیر محقق شده است و کارها و اقداماتشان مایه خوشحالی است و فکر میکنم در این زمینه باید به یک همافزایی در سطح حاکمیت برسیم و انتظارات از فضای مجازی در حوزههای مختلف آن احصا شود و اگر یک مرکز هماهنگ کننده در این زمینه شکل گیرد، فکر میکنم جوانان ایرانی ظرفیت مهمی دارند که میتوانند از آن استفاده کنند.