به گزارش سراج24؛ با تشدید فشار دولتهای اروپایی، شبکه اجتماعی تلگرام اعلام کرده که در سالجاری میلادی با کمک هوش مصنوعی ۱۵میلیونو۴۰۰هزار کانال و گروه را از این پلتفرم حذف کرده است. در انگلیس نیز دیلیتلگراف گزارش داده نهاد ناظر بر ارتباطات، فهرستی از محتواهایی را که پلتفرمهای اجتماعی ازجمله ایکس موظف به حذف آنها هستند، منتشر کرده است. گفته شده متخلفان با جریمههای چندمیلیون پوندی مواجه خواهند شد.
البته تلاش برای مدیریت فضای مجازی به انگلیس و اروپا محدود نمیشود. در آمریکا نیز – بهعنوان مثال – قانونگذاران با تصویب لایحهای فعالیت شبکه اجتماعی چینی تیکتاک را در این کشور محدود کردهاند. براساس قانون جدید، شرکت بایتدنس، مالک تیکتاک در چین باید این پلتفرم را حداکثر تا یکماه آینده به شرکتی آمریکایی واگذار کند؛ در غیراین صورت مسدود خواهد شد. در ادامه به مواردی از تقابل دولتها و شرکتهای فناوری و پلتفرمهای اجتماعی در سالهای اخیر اشاره میکنیم.
نمایی از تلاش برای مدیریت فضای مجازی در اروپا
اتحادیه اروپا در چارچوب مدیریت و کنترل فضای مجازی اقدامات متعددی را در پیش گرفته است؛ از وضع قوانین گرفته تا ارائه برنامهها و بستههای آموزشی برای افزایش آگاهی شهروندان. برخی از این ابتکارات عبارتند از:
- قانون خدمات دیجیتال: این قانون بهمنظور مدیریت محتوا در پلتفرمهای آنلاین طراحی شده است.
- مقابله با اطلاعات نادرست در پلتفرمهای اجتماعی
- استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی محتوای نادرست و اعمال قانون برای حذف آنها
- برنامههای آموزشی و آگاهیرسانی با هدف افزایش آگاهی عمومی در برابر اطلاعات نادرست