به گزارش سراج24 به نقل از نوروساینسنیوز، مدلهای هوش مصنوعی که با استفاده از دادههای امآرآی آموزش دیدهاند، اکنون قادرند با دقتی بسیار بالا، تومورهای مغزی را از بافت سالم تشخیص دهند. محققان با بهرهگیری از شبکههای عصبی پیچشی و یادگیری انتقالی، توانایی این مدلها در شناسایی تومورها را بهبود بخشیدهاند.
طبق مقالهای که در مجله «روشها و پروتکلهای زیستشناسی» توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است، دانشمندان میتوانند مدلهای هوش مصنوعی را برای تشخیص تومورهای مغزی از بافت سالم آموزش دهند. مدلهای هوش مصنوعی هماکنون قادرند تومورهای مغزی را در تصاویر امآرآی تقریباً به خوبی یک رادیولوژیست انسانی شناسایی کنند.
محققان پیشرفتهای مداوم و چشمگیری در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی داشتهاند. این فناوری بهویژه در حوزه رادیولوژی بسیار امیدبخش است، زیرا انتظار برای پردازش تصاویر پزشکی توسط متخصصان میتواند درمان بیمار را به تأخیر بیندازد و حالا هوشمصنوعی میتواند در پردازش این تصاویر به کمک رادیولوژیستها بیاید.
شبکههای عصبی پیچشی ابزارهای قدرتمندی هستند که به محققان اجازه میدهند مدلهای هوش مصنوعی را با استفاده از مجموعهدادههای بزرگ تصویری آموزش دهند تا تصاویر را شناسایی و طبقهبندی کنند. از این طریق، شبکهها میتوانند یاد بگیرند که بین تصاویر تمایز قائل شوند. این شبکهها همچنین ظرفیت «یادگیری انتقالی» را دارا هستند.