به گزارش سراج24؛ به نقل از المیادین، سکوی آمریکایی توئیچ سیاستهایش در قبال محتوای تنفرآمیز را بهروزرسانی کرده و کلمه «صهیونیست» را به عنوان ناسزا در این دسته قرار داده است.
این سکوی ویدئومحور، پیش از این در یکی از پستهای وبلاگش گفته بود که استفاده از این عبارت برای حمله به افراد یا گروهها یا رفتار تحقیرآمیز با آنها براساس پیشزمینه یا باورهای مذهبیشان ممنوع است.
توئیچ نوشته بود: «استفاده از عبارت صهیونیست برای اشاره به جنبش سیاسی، چه در حمایت یا در انتقاد از آن، به معنای سرپیچی از سیاستها نیست. اما استفاده از این لغت با هدف توهین یا بدنامکردن دیگران در مواردی خاص، ممنوع است.»
این سکو ذکر کرده که هدفش برقراری بستری برای «گفتوگوی امن» و در عین حال غلبه بر روند انتشار «سخنان نفرتانگیز» است.
به نقل از المیادین، این اقدام سکوی توئیچ، تلاشی برای ادغام فعالیتهای صهیونیستمستیزانه با یهودستیزانه برداشت میشود؛ زیرا حالا روایتهای اقدامات رژیم صهیونیستی علیه دیگر کشورها و مردم آنها، کاملا کنترل میشود.
پس از اینکه چهرههایی مانند نماینده مجلس، ریچی تورس و سازمانهایی مانند اتحادیه ضدافترا از عملکرد سکوی آمازون برای رسیدگی به محتواهای حامی اتهامات «یهودستیزی» انتقاد کردند، این سکو چنین اقدامی کرد.
مدیرعامل توئیچ، دن کلنسی، چند ماه پیش با انتشار یک پست اعلام کرد که «تنفر و آزار و اذیت جایی در توئیچ ندارند.»
البته سکوی توئیچ اخیرا جنجالهای زیادی به پا کرده است. مثلا پس از اکتبر ۲۰۲۳، کاربرانی که در سرزمینهای اشغالی ساکن بودند، نمیتوانستند در این سکو ثبتنام کنند.
در واکنش به این اختلال، توئیچ عذرخواهی کرد و توضیح داد که ثبتنام با ایمیل در این سکو به شکل موقت غیرفعال شده. اما همچنین اعلام کرد که نتوانسته به درستی، دسترسی مجدد را به کاربران سرزمینهای اشغالی بدهد.
علاوه بر این، توئیچ به خاطر اعمال ممنوعیت بر چندین حساب کاربری عرب به بهانه «رفتار تنفرآمیز»، در یکی از پنلهای گفتوگوی حضوری در ماه سپتامبر مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
در پاسخ به بررسیهای بیشتر، سکوی توئیچ تأکید کرد که تعهد این سکو بر مبارزه با نژادپرستی، یهودستیزی و اسلامهراسی است و جامعه این سکو، باید برای همه امن باشد.»
سکوهای رسانهای طرفدار نسلکشی
به نقل از المیادین، از زمان شروع نسلکشی غزه، صداهای طرفداران فلسطین بسیار بیشتر از گذشته سرکوب شدهاند و توئیچ یکی از سکوهایی است که سیاستهایش را برای صحبت در مورد نسلکشی غزه تغییر داده.
در سال ۲۰۲۳ دیدهبان حقوق بشر گزارشی ارائه کرد که نشان میداد متا، شرکت مالک سکوهای فیسبوک و اینستاگرام به شکل خودکار صداهای حاکی فلسطین را سانسور میکند. این گزارش حاکی از حذف و سرکوب بیرویه محتوای حامی حقوق فلسطینیان در سکوهای متعلق به متا بود.
تیر امسال، این سکو هم تصمیم گرفت پستهایی را که حاوی کلمه «صهیونیست» هستند و محتوای یهودستیزانه یا روایت غیرانسانی دارند، حذف کند.