به گزارش سراج24؛ تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی بحث هایی را در مورد ماهیت هنر و خلاقیت به راه انداخته است. برخی از کاربران از دسترسی و راحت شدن هنری که هوش مصنوعی به ارمغان می آورد قدردانی می کنند، در حالی که برخی دیگر نگران از دست دادن روح هنر، هنرمندان انسانی و پیامدهای اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی برای خلق هنر هستند. محبوبیت تولید کننده های تصویر هوش مصنوعی مانند DALL-E و Stable Diffusion به سرعت افزایش یافته است و میلیون ها کاربر تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی را در این پلتفرم به اشتراک می گذارند.
در چارچوب گفتمانهای مقاومت اسلامی، میتوان از تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی برای خلق روایتهای بصری قدرتمندی استفاده کرد که مواضع مختلف ایدئولوژیک را پشتیبانی یا به چالش میکشد. از این تصاویر می توان برای انتقال پیام های مقاومت و همبستگی استفاده کرد که اغلب بر اساس نمادهای انسانی و مذهبی است. با این حال، استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه نیز نگرانی هایی را در مورد اصالت و احتمال دستکاری در حقیقت ایجاد می کند، زیرا تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی می توانند برای انتشار اطلاعات نادرست استفاده شوند.
دو گروه تفکری در مورد استفاده از تصاویر هوش مصنوعی در توییتر وجود دارند. مخالف و موافق. گروه اول عقیده دارند زمانی که عکس های واقعی به وفور در دستر هستند استفاده از عکس های هوش مصنوعی بی معنی است. از طرفی می توان مشاهده کرد که برخی از عکس های ساخته شده توسط هوش مصنوعی در رابطه با فلسطین بسیار پر بازدید شدند. اما بزرگترین نقطه ضعف هوش مصنوعی را می توان کامل نبودن آن عنوان کرد. نقصی که باعث تولید عکس های دفکتیو و غیر واقعی می شود و این موضوع می تواند تاثیر برعکس روی مخاطبان جهانی داشته باشد.
به طور کلی، سازندگان تصویر هوش مصنوعی ابعاد جدیدی را به گفتمانهای توئیتر و مقاومت اسلامی ارائه کردهاند و فرصتهایی را برای بیان خلاقانه ارائه میکنند اما در عین حال چالشهای اخلاقی و عملی نیز مطرح است.