به گزارش سراج24؛ نظارات مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان و فعال حوزه فناوریهای نوین درباره خسارات احتمالی به بخشهای مهم حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات که در لایحه بودجه امسال حذف شده است، اظهار کرد: هدفگذاری که در برنامه توسعه هفتم شده این است که سهم اقتصاد دیجیتال از GDP از 7 درصد فعلی به حدود 15 درصد برسد یعنی رقمی بیش از دو برابر، برای اینکه ما بتوانیم ظرف 5 سال به دو برابر برسیم علیالقاعده با توجه به اینکه دنیا هم در حال حرکت به سمت توسعه بیشتر است و نیازمندیهای جدیدی در این حوزه تعریف میشود ما اگر بخواهیم خیلی تقریبی نگاه کنیم بودجه باید به شکل پلکانی در این پنج سال حداقل سالی 20 درصد باید افزایش داشته باشد.
وی افزود: به این معنی که بودجه به هیچ وجه نباید کاهشی باشد، علیالخصوص که حالا موضوعات متفاوتی مثل هوش مصنوعی هم در دستور کار دولت قاعدتا قرار گرفته و بیش از این 20 درصد باید توسعه داده شود و به نظرم حذف برخی عناوین در لایحه بودجه اشتباه بوده است.
نظارات در این باره که در لایحه بودجه برخی سرفصلها حذف شده و و میزان هزینهکرد بودجه در آن بخشها نامعلوم است، تاکید کرد: زمانی که دولت با کمبود منابع مواجه شود یک ظرفی درست کرده و سعی میکند با توجه به درجه اهمیت موضوع از دید سیاستگذاران و از دید جامعه، بخشی از بودجه را به آن بخش اختصاص میدهد.
وی افزود: به نظر در حوزه اقتصاد دیجیتال ما جوانب متعددی داریم که احتمالا با توجه به تاکید رهبری بر حوزه هوش مصنوعی دولت بخش قابل توجهی از این بودجه را به سمت هوش مصنوعی ببرد که اگر چنین اتفاقی هم رخ دهد قطعا موثر و مثمرثمری خواهد بود زیرا رشد در حوزه هوش مصنوعی در هر کدام از ابعادش که باشد میتواند به توسعه اقتصاد دیجیتال در لایههای مختلف کمک کند.
نظارات ادامه داد: حوزههایی مثل هوش مصنوعی نیازمند بودجه کلان هستند که دولت باید به آن توجه ویژه کند البته بخشهایی دیگری هم وجود دارد نباید از آن غافل شویم، مثل موضوع رایانش ابری که دولت از دو سال پیش بر روی آن تمرکز و اقداماتی را تعریف کرده است که امیدوار هستم این موضوع با توجه به حجم زیاد بودجهای که بیش از 30 همت شاید نیاز داشته باشد مغفول نمایند.
این فعال حوزه فناوریهای نوین گفت: امیدوار هستم که آن حوزه هم مغفول نماند و ما بتوانیم یک جهش را در هر دو بخش داشته باشیم.
وی همچنین در خصوص حذف بودجه مرتبط با حمایتهای مالی و مالیاتی از سکوها و پلتفرمهای داخلی، تصریح کرد: من این را عدم حمایت نمیدانم، به هر حال کسبوکارها تا یک دورهای بایستی دستی پشت سرشان باشد و تحت حمایت باشند بعد از آن باید کمکم این حمایتها برداشته شده و به درآمدزایی برسند، این کار فینفسه باعث میشود که آنها در یک فضای رقابتی قرار بگیرند.