به گزارش سراج24؛ در هفته بیست و هشتم کتابخوانی پایگاه خبری سراج24 قصد داریم به معرفی کتاب «تروریسم رسانهای؛ کژکارکردهای شبکههای اجتماعی» نوشته حجتالله عباسی که توسط انتشارات سروش منتشر شده است، بپردازیم.
نویسنده کتاب معتقد است شبکههای اجتماعی از یک سو امیدزا هستند و درهای زیادی را به سوی دموکراسی، آزادی بیان حقوق شهروندی و آزادی اطلاعات می گشایند و از سوی دیگر بستری برای ابراز خشم و مقاومت مدنی صداهای خاموش هستند. بی واسطگی وگمنامی مخاطره در کنشگری اجتماعی را تقلیل داده و عصر جدیدی برای ظهور گفتمانهای با هویت مقاومت و ضد قدرت در این شبکه ها آغاز شده است نسل نوپدید تروریسم از قابلیت شبکه های اجتماعی برای پیشبرد اهداف خود بهره می گیرد. اهداف گروههای تروریستی در این شبکهها مشتمل بر جلب توجه، کسب مشروعیت و مقبولیت، هویت سازی، اعلام موجودیت و کسب قدرت است. همچنین مزیتهای این شبکهها شامل مخاطبان جهانی، دسترسی آسان، قدرت شبکه، سرعت زیاد، ارتباطات منعطف و ارزان است. شواهد و قرائن مؤید آن است که در دو دهه اخیر گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش) برای دستیابی به اهداف نامشروع خود از شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر برای برنامه ریزی، جذب، سازماندهی آموزش نیروها، هدایت رهبری کنترل و نظارت بر عوامل عملیات ها و اقدامات تروریستی تبلیغات و اطلاع رسانی بهره گرفته که بسیار چالش آفرین هستند.
این کتاب که در ده فضل تدوین شده است به موضوعاتی چون مفهوم شناسی حوزه تروریسم رسانهای، نظریهها و استراتژیهای شبکههای اجتماعی، پارادایم فناوری اطلاعات و ارتباطات، مبانی نظری تروریسم رسانهای و … میپردازد.