به گزارش سراج24؛ دکتر احمد نیک آبادی در همایش علمی ترویجی کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار سازمان اتکا، فعالیت این دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی را برگزاری مسابقات رباتیک دانست و افزود: امروزه در کشور از هوش مصنوعی خیلی صحبت میشود در حالی که رتبه کشور در این حوزه از ۷۰ به رتبه ۹۰ تنزل کرده و اگر به همین روند ادامه دهیم رتبه ما از این حد هم کمتر خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیتهای خود در بخشهای مختلف اکوسیستم هوش مصنوعی اظهار کرد: ما در این اکوسیستم ایراداتی داریم و یکی از اساسیترین ضعفهای ما در این حوزه موضوع کاربرد است.
نیک آبادی ادامه داد: ما مشاهده میکنیم که شرکتهایی در حوزههای فناوری در کشور شکل میگیرند و تا زمانی که حمایتهای دولتی باشد آنها موفق هستند ولی با برداشتن این حمایتها، شکست میخورند چون مشتریان خود را از دست میدهند.
مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایراد دوم اکوسیستم هوش مصنوعی کشور را حرکت کند آن دانست و یادآور شد: حرکت ما در این حوزه بسیار ثقیل است. ما در ۲۲ سال قبل که رهبر معظم انقلاب از این دانشگاه بازدید داشتند محصولی را توسعه دادیم و بعد از ۲۲ سال آن را تجاری سازی کردیم.
وی نیروی انسانی را از دیگر مشکلات این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: یکی از شرکتهای کانادایی که قرار است هوش مصنوعی را در این کشور توسعه دهد ۵۰۰ عضو هیات علمی دارد و ما شرکتی را تأسیس میکنیم با تعداد محدودی از اساتید دانشگاهی.
نیک آبادی با انتقاد نسبت به پراکنده کاری در این حوزه افزود: دانشگاهها پتانسیل انجام طرحهای بزرگ را ندارند و ما نیاز داریم که همه ظرفیتها دور هم جمع شوند و به صورت متمرکز عمل کنند.
وی با بیان اینکه هر دستگاهی میخواهد به تنهایی اقدام به توسعه فناوری در این حوزه کند در حالی که ما چرا از ابتدا باید چرخ را اختراع کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به تحولات عظیم در حوزه هوش مصنوعی گفت: تحولات در این حوزه همانند تحولات حوزههای عمران، برق و حتی نانو فناوری نیست و حوزه هوش مصنوعی دارای جنبههای مختلفی است که باید به آن توجه شود. یکی از این جنبهها جنبههای حقوقی است که باید بر روی آن تمرکز کرد.