به گزارش سراج24؛ دکتر عزیز نجفپور، رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد در ابتدای نشست با بیان اینکه در مبحث حکمرانی فضای مجازی دو نوع سیاست داریم، گفت: مورد اول، سیاست توسعه سکوهای داخلی و مورد دوم، سیاست قانونمند کردن سکوهای خارجی است.
وی ادامه داد: در باب سیاست اول من دو تدبیر را پیشنهاد میکنم. یکی رقابتی سازی میان سکوهای موجود با روشهایی مثل بهبود کیفیت خدمت و همچنین ارائه خدمات دولت الکترونیک بر بستر آنها بر اساس مدل درآمدی مشخص است. نمیتوان برای یک سکو تنها پول واریز کرد البته که این کار هم انجام نشده است و در واقع پولهایی که در خارج از ایران جهت توسعه سکوها واریز میشود، به مراتب بیشتر از کمکهای مالی انجام شده در کشورمان است.
نجفپور با تاکید بر لزوم خودگردان شدن سکوی مجازی و داشتن یک برنامه اقتصادی مشخص، اظهار داشت: اگر خدمات دولت الکترونیک به این سمت که پیامرسانها بتوانند بر اساس آن مدل درآمدی ببندند، سوق داده شود، میتوانیم کمک شایانی در حسن اجرای این سیاست انجام دهیم.
رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد در ادامه سخنان خود به تشریح سیاست دوم در حوزه حکمرانی فضای مجازی پرداخت و گفت: مورد بعد، تدبیر فوری برای توسعه سکوهای فراگیر ملی است. به عبارتی، سکوها به گونهای ساماندهی شوند که همه آحاد جامعه در آنها حضور داشته باشند. این کار میتواند از طریق توسعه یک سکو یا مشارکت و تلفیق چندین پلتفرم انجام گیرد.
وی برای اجرای این سیاست، به ارائه پیشنهاداتی پرداخت و خاطر نشان کرد: پیشنهاد اول، جرم انگاری کامل یا حداقل بخشی از زنجیره تولید فروش و مصرف وی پی ان در کشور است. باید با افرادی که با فروش فیلترشکنها بدون داشتن مجوز قانون را دور میزنند، برخورد لازم انجام شود.
نجفپور با تاکید بر وجوب پیادهسازی پیشنهاد دوم بیان داشت: حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای دولتی و حاکمیتی در سکوهای فیلترشده خارجی باید ممنوع شود و متعاقباً میبایست نظارت جدی بر این موضوع انجام پذیرد. به عنوان مثال، شورای نگهبان میتواند کاندیداهایی که در سکوی خارجی حضور و فعالیت دارند و بدین ترتیب، از قوانین کشور عدول میکنند، رد صلاحیت کند.
رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اظهار داشت: برجستهترین و تعیین کنندهترین چالش اجرای سیاستهای اول و دوم، محدود کردن بستر ارتباطات بینالمللی است.
وی در پایان با اشاره به سیاست جنبش عدم تعهد سایبری به عنوان سیاست سوم حکمرانی فضای مجازی، گفت: این سیاست به دنبال توسعه سکوهای بینالمللی با مشارکت تمام کشورهایی است که حاضر نیستند به حاکمیت سایبری آمریکا تن بدهند.
در ادامه میتوانید بخشی از صحبتهای دکتر نجفپور را مشاهده نمائید :