به گزارش سراج24 به نقل از اداره قرآن عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، چندی است با ابلاغ شیوهنامه اجرای طرحی موسوم به «بیتالنور» به تمامی نیروهای تحت فرمان ارتش اعم از هوایی، زمینی، دریایی و پدافند هوایی و ستاد آجا به برگزاری فراگیر جلسات قرآن خانگی در میان خانوادههای کارکنان آجا اهتمام ورزیده است و هماکنون از سوی یگانهای مختلف نیروهای مسلح ارتش اخباری مبنی بر برگزاری فراگیر این طرح در منازل کارکنان ارتش واصل میشود که نشان از استقبال چشمگیر خانواده کارکنان آجا دارد.
پیرامون این موضوع و اجرای این طرح با سرهنگ مهدی میدانی؛ رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران توضیحاتی داده است:
در مورد کلیات این طرح و اینکه با چه هدفی اقدام به برگزاری آن کردید، توضیح بفرمایید؟
طرح «بیتالنور» در واقع برگزاری جلسات قرآن خانگی بین خانوادههای کارکنان ارتش جمهوری اسلامی با شعار «هر خانه یک محفل قرآنی» است که دستورالعمل آن خردادماه سال جاری به امضا و تأیید حجتالاسلام والمسلمین محمدحسنی؛ رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش رسید و با تأکید ایشان مبنی بر اجرای سریع و فراگیر آن، شیوهنامه اجرایی نیز تدوین و به تمامی نیروهای تحت فرمان ارتش جمهوری اسامی ایران ابلاغ شد.
از زمان تدوین دستورالعمل این طرح تا ابلاع شیوهنامه اجرایی که باید به دورترین یگانهای خدمتی آجا واصل میشد، عملاً از تیرماه شاهد اجرای این طرح در سراسر کشور بودیم که خوشبختانه تا به امروز، خبرهای خوبی از یگانهای مختلف مبنی بر اجرای آن که با استقبال مطلوبی از سوی خانواده کارکنان ارتش نیز مواجه شده است، گزارش شده که این طرح با جدیت و قدرت در منازل ایشان در حال برگزاری است.
هدف اصلی از برگزاری این طرح چیست؟
از جمله مهمترین اهداف این طرح، گسترش و توسعه و ارتقای تلاوت آیات قرآن کریم در بین خانواده کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران است، به این معنا که با قرآن و آیات روحبخش آن انس پیدا کرده و از معارف انسانساز کلام وحی استفاده کنند.
در اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی آجا قصد داریم تا فضای منازل کارکنان ارتش به یک فضای قرآتی تبدیل شود تا به این وسیله این آیات قرآن باشد که سبک زندگی خانوادهها را شکل دهد. به هر حال آیات قرآن در رفتار آنها اثرگذار خواهد بود و زمینه شوق و اشتیاق مضاعفی را در میان آنها به منظور فراگیری بیش از پیش قرآن، مفاهیم و تفاسیر کلامالله مجید به وجود میآورد.
این موضوع یعنی توجه به اعضای خانواده آجا برای دستگاه قرآنی ارتش بسیار اهمیت دارد چراکه در عرصه عمل هم شاهد هستید که به شکل مستمر مسابقه قرآن خانواده کارکنان ارتش را برگزار میکنیم که امسال بیست و چهارمین دوره آن در حال برگزاری است و نتیجه آنکه در مسابقات قرآن نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران مقام نخست را از آن خود کرده است که البته باید گفت برگزاری این مسابقات کاری کاملاً تخصصی است در حالی که طرحی مثل «بیتالنور» نهضت عمومی قرآن و رواج فرهنگ قرآنی در میان خانواده کارکنان ارتش است.
در ایدهپردازی و برگزاری این طرح از کلام بزرگان نیز وام گرفتهایم؛ به طور مثال در جایی پیامبر اکرم(ص) میفرمایند که خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و یا طبق فرمایش حضرت علی(ع) خانهای که در آن قرآن خوانده شود، خیر و برکت در آن زیاد میشود و ملائکه در آن حضور پیدا میکنند.
البته تدابیری نیز در تدوین دستورالعمل این طرح و متعاقب آن شیوهنامه اجرایی اندیشیده شد که معمولاً با الهام از اشارات و سخنان بزرگان است و به طور مثال سخنان گوهربار مقام معظم رهبری که در یکی از دیدارها با مسئولان بلندپایه تأکید بر این نکته داشتند که نظام آموزشی را در خانهها، مساجد و محافل خانوادگی برپا کنید.
روند اجرایی این طرح به چه شکل بوده است؟
با ابلاغ شیوهنامه اجرایی این طرح به یگانهای مختلف در نیروهای مسلح ارتش، مسئولان قرآنی یگانها نیز در مورد جزئیات آن توجیه شدهاند، به هر حال در هر کدام از نیروهای مسلح، اداره عقیدتی سیاسی داریم که ذیل آنها یک مرکز قرآن، عترت و نماز وجود دارد و از طریق این مرکز ارتباطی مؤثر و مستمر با رابطین و ضابطین قرآنی یگانها و شهرکهای سازمانی ارتش برقرار است لذا در قالب یک نظام شبکهای، کلیات و جزئیات اجرای این طرح اطلاعرسانی شده است و رابطین قرآنی نیز مسئول هماهنگی برای برگزاری جلسات در قالب اجرای این طرح هستند که در خلال برگزاری هر یک از جلسات گزارشی تصویری از آن تهیه میشود و در مسیری معکوس در اختیار اداره قرآن، عترت و نماز عقیدتی سیاسی هر یک از نیروها قرار میگیرد تا در نهایت در قالب یک گزارش کلی، این اطلاعات به اداره قرآن، عترت و نماز عقیدتی سیاسی آجا واصل شود.
همانطور که گفتم تا به این لحظه گزارشهای خوبی از روند مطلوب برگزاری این طرح به دستمان رسیده است که نشان از این امر دارد که خانواده کارکنان ارتش تا چه اندازه به ساحت قرآن عشق و ارادت دارند تا جایی که به محض ابلاغ شیوهنامه اجرایی، اقدام به برگزاری جلسات قرآنی در قالب این طرح کردهاند.
پیش از اجرای این طرح، برگزاری و برقراری جلسات قرآنی به شکل خودجوش برگزار میشد که شاید از اغلب آنها نیز خبر چندانی مخابره نمیشد اما طرح «بیتالنور» موجب نظاممند شدن جلسات خانگی قرآن در نزد خانواده کارکنان آجا شد که به این واسطه بتوان هم آماری دقیق از برگزاری تعداد جلسات داشت و هم اینکه آرشیوی مستند از اقدامات انجام شده را به منظور مستندسازیهای آینده به دست آورد.
چشمانداز برگزاری این طرح را چگونه پیشبینی میکنید؟
در اجرای این طرح اول راه هستیم اما تصور میکنم با بازخوردهای مطلوبی که از اجرای آن مشاهده میشود توانسته باشیم به آنچه که هدفگذاری کردیم در انتهای اجرای آن برسیم. همانطور که گفته شد این طرح از خردادماه آغاز به کار کرده است و پایان سال و مشخصاً اسفندماه، از مجموع گزارشهایی که به دستمان خواهد رسید، جمعبندی از اجرای این طرح خواهیم داشت. قطعاً از ساز و کار تشویقی استفاده خواهد شد و به شاخصترین خانوادهها که در کمیت و کیفیت اجرای این طرح مشارکت داشتند جوایزی در قالب برگزاری مراسمی هم به شکل یگانی و هم در قالبی رسمی و سراسری، اهدا خواهد شد.
بر این اساس مجدد به این نکته اشاره میکنم که امیدواریم در آینده نزدیک، استمرار برگزاری این طرح موجب شود که جلسات خانگی قرآن کریم در تمامی خانههای کارکنان آجا فراگیر شده و خانهای باقی نمانده باشد که در آن برگزاری این جلسات را شاهد نباشیم.