
به گزارش سراج24؛ ابوالفضل ظهرهوند، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با سراج24 دربارهی شاخصهای مهم رئیس جمهور در دورهی پیشرو گفت: شاخصهای اصلی رئیس جمهور امروز در بیانات رهبر معظم انقلاب مطرح شد و فرمایشات ایشان بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: اولین اصل و رکن برای رئیس جمهور، پایبندی و اعتقاد او به مبانی و آرمانهای انقلاب است. ویژگی بعدی سادهزیستی و مردمیبودن رئیس جمهور است که بسیار هم مهم است.
این نماینده همچنین افزود: ویژگی دیگری که تکمیلکننده سایر شاخصهاست، آشنایی او با سیاست خارجی و اقتصاد داخلی و بینالملل است. این دو مولفه بسیار مهم است. در شرایط فعلی فرصت برای کارآموزی و یادگیری وجود ندارد و البته که جایگاه ریاست جهوری هم شایستهی این اتفاق نیست.
این دیپلمات سابق اظهار داشت: رئیس جمهور آینده اگر بر دو مولفه اقتصاد و سیاست خارجی مسلط باشد، میتواند بسیار موفق عمل کند. این دو مولفه علاوهبر برنامه به تجربه نیز نیاز دارد. رئیس جمهور آینده باید سابقه خوبی در کارنامه خود داشته باشد و با کشورهای دیگر مراوده کرده باشد تا بتواند این موارد را جلو ببرد.
وی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور باید چالشهای کشور را بشناسد، از شرایط جهانی اطلاع داشته باشد و همچنین مفاهیم انقلاب را در چارچوب موضوعات سیاسی و اقتصادی عملی نماید. کلیگویی و متنخوانی را همه را بلدند اما مهم این است که رئیس جمهور در میدان عمل باشد.
این نماینده در خصوص اهمیت شاخصه مدیریت در رئیس جمهور بیان کرد: دولت یک خانواده چند میلیونی است که میبایست توسط فردی که مدیر است، اداره شود و از کسی بازی نخورد. اینکه مدام تاکید شود کار باید به کارشناسان واگذار شود یک امر بدیهی و صحبتی جاهلانه و پوپولیستی است. همهی فرایندها در ساختار اجرایی کشور به شکل کارشناسی پیش میرود.
وی در ادامه توضیح داد: مشخص است که کارشناسان همواره در دولتها حضور دارند و نظرات خود را مطرح میکنند اما جهتگیری رئیس جمهور در موضوعات متفاوت و البته مهم است.
ظهرهوند دربارهی شرایط اجماع میان نامزدهای جبهه انقلاب گفت: در این زمان محدود اگر بنا بود راهکاری ارائه دهم، پیشنهاد میکردم از نامزدهای جبهه انقلاب یک نفر به عنوان گزینه نهایی یعنی رئیس جمهور معرفی شود و سه فرد دیگر در ترکیب دولت قرار گیرند. نامزدهای جبهه انقلاب میتوانند از جنبه موضع و وضعیت اجماع کنند و هریک در دولت آینده عهدهدار بخشهای اجرایی کشور باشند.
این نماینده ادامه داد: یک نامزد میتواند حوزه بهداشت، دیگری معاونت اول و سایر نامزدها نیز بخشهای صنعتی و سیاست خارجی را اداره کنند و مدیریت آن را به عهده بگیرند.
این دیپلمات سابق همچنین یادآور شد: اگر اجماع صورت بگیرد، بهتر است. چون اگر نامزدها به شکل مشخص به نفع یک نفر کنار بروند و در ترکیب دولت آینده حاضر شوند، طرفداران آنان به همان شخص رای خواهند داد و جبهه انقلاب میتوانند در دور اول موفق شوند. در غیر این صورت ممکن است طرفداران یک نامزد به دیگری رای ندهد و این شکست آرا منجر به پیروزی رقیب گردد.
ظهرهوند در پایان تاکید کرد: اجماع نامزدهای انقلابی و جایگیری در ترکیب کابینه میتواند مردم را دلگرم کند و نشان میدهد این نامزدها مرد عمل هستند.