به گزارش سراج24؛ احمد وحیدی شامگاه سهشنبه در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه بینالمللی صادرات به پاکستان اظهارکرد: برگزاری نمایشگاه بینالمللی صادرات به پاکستان و همایشها و اقداماتی اینگونه میتواند پایههای خوبی برای توسعه روابط بین کشورها باشد که این نمایشگاه نیز بستر توسعه روابط را فراهم میکند.
وی با دعوت از هموطنان، شرکتها، بازرگانان و تجار برای شناخت ظرفیتهای کشورهای همسایه تاکید و بیان کرد: از کشورهای همسایه نیز میخواهم که ظرفیتهای ایران بویژه مناطق آزاد تجاری و ویژه را به خوبی بشناسند؛ در آن صورت شاهد ساخت منطقه با نگاه اقتصادی خواهیم بود.
وزیر کشور با بیان اینکه کسانی که منافع ملتهای منطقه را نمیخواهند به دنبال آن هستند تا ارتباطات نباشد و تعاملات اقتصادی بین کشورهای همسایه شکل نگیرد، تصریح کرد: اگر منطقه خودمان را دوست داریم و منطقه را سزاوار این میدانیم که نقش بزرگتری در این منطقه و مناطق دیگر ایفا کند؛ شرط تحقق این هدف آن است که کشورهای منطقه با هم متحد و یکی باشند و روابط اقتصادی خود را گسترش دهند.
وی با تاکید بر اینکه اینجا آمدهایم تا در خصوص تعاملات اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان حرف بزنیم، خاطرنشان کرد: روابط اقتصادی بین کشورها در یک بُعد جنبه اقتصادی دارد، اما از جنبههای دیگر پیوندهای استراتژیک، فرهنگی و تاریخی کشورها را شامل میشود و دوستی عمیق بین کشورها ایجاد میکند.
به نقل از استانداری، وحیدی با بیان اینکه روابط خوب و تاریخی و تمدنی بین ایران، افغانستان، پاکستان و عمان وجود داشته و آن را تقویت میکنیم، افزود: لازمه سیاست همسایگی ایران که سیاست محکمی است و رئیس جمهور نیز به آن تاکید دارد؛ نگهداری و تقویت روابط بین کشورهاست که این روابط میتواند به نفع همه ملتهای منطقه باشد.
وی با بیان اینکه برای توسعه روابط اولین گام شناخت ظرفیتهای متقابل کشورهاست، عنوان کرد: باید اعتراف کنم که احتمالا ما ظرفیتهای یکدیگر را به خوبی نمیشناسیم؛ در حالیکه ترجیح ما این است که اگر قرار است وارداتی به ایران صورت گیرد، هر چه شدنیتر باشد از سمت کشورهای همسایه باشد و گمان میکنم که این تقاضا در کشورهای همسایه هم وجود داشته باشد که واردات را از ایران به راههای دور ترجیح میدهند.
وزیر کشور با بیان اینکه روابط ما با پاکستان یک روابط تاریخی و بسیار حسنه است و از یک قرابت فرهنگی خوبی برخوردار هست، گفت: بنابراین هر آن چیزی که در پاکستان مورد نیاز ما باشد؛ در اولویت ماست که از این کشور اقدام به واردات کنیم. امیدواریم که قدمهای خوبی در توسعه روابط دوجانبه و حتی چند جانبه بین دو کشور برداشته شود.