
به گزارش سراج24؛ تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی در سال ۱۳۹۹ به تصویب رسید و از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد اما از آنجا که بودجه های لازم در اختیار آن قرار نگرفته بود، نتوانست در سال نخست فعالیت چندان به وظایف قانونی خود عمل نماید.
بر این اساس، مرداد ۱۴۰۱ دولت سیزدهم مصوب کرد ۲.۵ هزار میلیارد تومان به عنون سهم دولت برای سال ۱۴۰۰ به این صندوق اختصاص یابد تا از طریق قرارداد با سایر شرکتهای بیمه بتوان در کوتاه ترین زمان ممکن خسارات ناشی از سیل و زلزله را جبران کرد.
این رویه در دو سال گذشته نیز تکرار شد و دولت سیزدهم تلاش کرد تا سهم خود را به عنوان بیمه پایه به صندوق بپردازد زیرا طبق قانون تاسیس این صندوق، دولت نه تنها سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیارد تومانی آن را تامین میکند بلکه بخشی از حق بیمه پایه نیز از سوی دولت تامین می شود.
بر اساس قانون تاسیس این صندوق، درصدی از حق بیمه پایه از طریق درج در قبوض برق واحدهای مسکونی از مالکان آنها دریافت می شود و بقیه را دولت تامین میکند؛ این حق بیمه باید هر سال به صورت پلکانی افزایش یابد به طوری که ظرف ۱۰ از آغاز اجرای این قانون سهم مالکانه به ۹۰ درصد و سهم دولت به ۱۰ درصد برسد.