به گزارش سراج24؛ انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار میشود.
محسن اسلامی، دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در سوم آبان اعلام کرد ۲۴۸۲۹ نفر برای انتخابات مجلس دوازدهم ثبتنام قطعی کردهاند که ۸۸ درصد از داوطلبان را آقایان و ۱۲ درصد را نیز خانمها تشکیل میدهند همچنین وی در ۲۱ آبان اعلام کرد در مجموع ۵۱۰ نفر از سراسر کشور برای انتخابات دوره ششم مجلس خبرگان رهبری موفق به ثبتنام قطعی شدهاند.
بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات طبق قانون برعهدههای هیئتهای اجرایی، هیئتهای نظارت و شورای نگهبان است.
آغاز بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس با هیئتهای اجرایی بود که شاکله آنها از معمتدین محلی تشکیل شده و فرمانداری، دستگاه قضایی و سازمان ثبت احوال در آن عضو هستند.
برای بررسی هرچه بهتر صلاحیت نامزدها، هیئتهای نظارت استانی و شورای نگهبان هم به بررسی صلاحیتها میپردازند تا حقی از کسی ضایع نشود.
محمدتقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات کشور در ۲۰ آبان اعلام کرد پنج دستگاه ذیصلاح (وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه قضاییه) بررسیها را رسیدگی کردند و این نتایج به معنای رد صلاحیت نیست بلکه عدم تایید و عدم احراز است.
شاهچراغی اعلام کرد داوطلبان از ۲۱ آبان به مدت چهار روز که عدم تایید و عدم احراز را از هیئتهای اجرایی گرفتند، میتوانند به سامانه وزارت کشور مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنند همچنین هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان گفت کسانی که به تایید نشدن خود برای انتخابات اعتراض دارند میتوانند از طریق سامانه داوطلب اعتراض خود را ثبت کنند.
طبق گفته محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور فرآیند بررسی اعتراضها در هیئت نظارت استان تحت هیئت مرکزی نظارت از ۲۵ آبان شروع میشود و تا ۱۴ دی ادامه دارد سپس هیئت نظارت استان اعلام نظر خواهد کرد و چنانچه داوطلب نسبت به نتیجه بررسی اعتراض مجدد داشته باشد نظر خود را ثبت میکند و مجددا در مدت زمان ۳۰ روز این اعتراض فرد در شورای نگهبان بررسی میشود.
وی افزود: براساس قانون شورای نگهبان از ۲۰ دی تا ۱۹ بهمن به موضوع اعتراضها ورود خواهد کرد.
یکی از ویژگیهای این دوره از انتخابات مجلس این است که کمترین میزان رد صلاحیتها و عدم احراز صلاحیت نامزدها اتفاق افتاده است و هیئتهای نظارت مکلفند به اعتراضات داوطلبان رسیدگی کنند و دلیل رد صلاحیت را به داوطلبان اعلام کنند.
یکی از امور مهم در انتخابات بحث تامین امنیت آن است که ستاد انتخابات کشور طبق رویه مرسوم که برای انتخابات تشکیل میشود یکی از زیرمجموعههایش ستاد امنیت انتخابات است که مسئولیت آن برعهده سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور است.
با توجه به استقبال گسترده از انتخابات مجلس دوازدهم و بیطرفی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات و رسیدگی به اعتراضات داوطلبان بعید است که انتخابات یازدهم اسفند با مشکلات امنیتی مواجه شود، اما به هر حال باید رعایت جوانب امر را داشت تا کوچکترین مسئلهای برای خدشهدار کردن انتخابات بهوجود نیاید.
مشکل خاص امنیتی در انتخابات مجلس دوازدهم نخواهیم داشت
سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در گفتوگویی درباره اقدامات امنیتی صورت گرفته برای انتخابات مجلس دوازدهم گفت: ستاد امنیت انتخابات به موازات ستاد برگزاری انتخابات که کار اجرای انتخابات را بهعهده دارد، تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: ستاد امنیت انتخابات زیرنظر معاونت امنیتی وزارت کشور با حضور دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، نیروی انتظامی، سپاه و دستگاههای مختلف تشکیل شده و مسائل را رصد میکنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: ستاد امنیت انتخابات پیشبینیهای خود را هم از جهت اقدامات پیشگیری و هم از جهت اطلاعرسانیهای لازم و هم از جنبههای تهیه اطلس امنیتی انتخابات انجام میدهد و پیشبینی ما این است که مشکل خاص امنیتی نخواهیم داشت.