به گزارش سراج24؛ اربعین نماد وحدت امت اسلامی است و این مسئله در آذربایجان غربی دو سالی است که جلوهای دیگر گرفته است و از سال گذشته که مرز تمرچین برای پیاده روی اربعین باز شده است، شیعه، اهل سنت و حتی مسیحیها نیز در خدمات دهی به زوار امام حسین (ع) مشارکت دارند.
امسال نیز مثل سال قبل یکی از بزرگترین موکب ها را در شهرستان مرزی پیرانشهر برای اسکان زائرین و پذیرایی از آنها را عشائر و قبایل اهل سنت برپا کردند و روزانه برای بیش از ۹۰۰۰ نفر خدمات ارائه میدهند.
این موکب در کارخانه قند پیرانشهر مستقر است و برای سه وعده صبحانه، ناهار و شام به زوار امام حسین (ع) خدمات ارئه میدهد و گنجایش این موکب برای استراحت حدود ۱۰۰۰ نفر میباشد.
این موکب از سه بخش تشکیل شده است که یک بخش آن برای استراحت و اسکان زائرین است و دو بخش آن نیز برای پذیرایی سه وعده غذا و میان وعده است و به صورت ۲۴ ساعته فعال است.
قبایل و عشایر اهل سنت مثل عشایر منگور و عشایر پیرانشهر که به وطن دوستی و دفاع از ایران اسلامی مشهور هستند در ایجاد این موکب مشارکت داشتهاند.
در این موکب غذاهای سنتی کردهای پیرانشهر از جمله آش کلاله (آش دوغ محلی) و دیگر غذاهای محلی طبخ و بین زوار امام حسین (ع) توزیع میشود و زنان نیز در موکب بزرگ اهل سنت مشارکت داشته و به طبخ غذا میپردازند.
بسیاری از احادیث برجامانده از حضرت امام صادق (ع) شاهد آن هستیم که ایشان تأکید بسیاری بر مسأله وحدت مسلمین داشتند. آموزههای وحدت و تقریب مسلمین را که در آثار شیعی وجود دارد، باید یادگار امام صادق (ع) دانست.
دعوت به وحدت و یگانگی مسلمانان و پرهیز از تفرقه، از دستورهای قرآن و سیره نبی اکرم (ص) و اولیای دین است. قرآن کریم مسلمانان را «امت واحده» خوانده است: «ان هذه امتکم امة واحدة و انا ربکم فاعبدون» و همه مسلمانان را به وحدت و پرهیز از تفرقه فرامیخواند؛ «وَ اعْتَصمُوا بحَبْل للّه جَمیعاً وَلاَ تَفَرَّقُوا» بنابراین، ازنظر عقل و دین، اتحاد و انسجام امت اسلامی ضروری است و تفرقه، عملی نادرست، مفسد و زیانبار است، «وَلاَتَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ ریحُکمْ.اربعین حسینی، یکی از شعائر اساسی سیاسی و مدنی در بستر مکتب محمدی برای بیداری اسلامی و نجات بشریت است که تا هنوز هیچ شخصی، دولتی و حتی دینی نتوانسته حدود بیست میلیون جمعیت را از سرتاسر جهان و فراتر از وابستگیهای نژادی و گرایشی و… بر محور واحد به گردش درآورد.
امروز نه تنها مسلمانان حتی مسیحیان، یهودیان و همه آزاد اندیشان بر این باور و دیدگاه رسیده اند که امام حسین (ع) تنها الگویی میتواند باشد که برای همه درس آزادی، برادری و برابری بدهد و بدون هیچ ملاحظه گرایشی، نجات انسانیت را صدا بزند.
اهل سنت ارادت خاصی نسبت به خاندان رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) دارند و حضور اهل سنت در پیادهروی اربعین و همچنین پذیرایی از کاروانهای زائران اربعین حسینی در طول تاریخ گواه این موضوع است.
علمای اهل سنت کردستان به عنوان منادیان فکری جامعه معتقد هستند، قیام امام حسین (ع) برای مبارزه با ظلم ظالمان و مستکبران به وقوع پیوست و اربعین حسینی ادامه دهنده این خط است و در راستای تجدید تعهد مسلمانان و آزادی خواهان جهان در طول تاریخ ترسیم شده و موکب برادران اهل سنت د رمسیر زائران حسینی گویای شور و شوق حسینی است.