
به گزارش سراج24؛ فاطمه مظفری پور: اعتقاد داشت که قرآن روشنی بخش مسیر زندگی است و درست در زمانی که تاریکی همه جا را فرا خواهد گرفت، تنها نور قرآن است که نجات دهنده او خواهد بود. زهرا با این اعتقاد به سوی حفظ قرآن رفت.
در یکی از همین روزهای تاریک بود که ایدهای به ذهنش رسید او با خود گفت «حال که این مفاهیم قرآنی را خوب فرا گرفتهام باید هدیهای به خود بدهم» و هدیه او به خود یک تصمیم بود، تصمیمی بر مبنای این که از امروز به بعد باید پس از ارائه حفظ روزانه قرآن، نیم ساعت از وقت خود را برای کار هنری بگذارد و این تصمیم شروع کاری الگو پذیر به دست زهرا فقیه بود.
مداومت بر تصمیم، رمز موفقیت زهرا است
استمرار بر اجرای این عهد چنان بر جسم و روح زهرا رخنه کرده بود که پس از گذشت مدتی، زهرا به جایی رسید که میتوانست کار هنری خود را به فروش برساند اما هزینه شروع یک کسب و کار بسیار سرسام آور بود، پس باید راهی دیگر را برای رسیدن به هدف خود انتخاب میکرد.
او دهکده جهانی را برای شروع کار و کسب خود انتخاب کرد، جایی که با کمترین هزینه میتوانست آثار خود را به فروش برساند و از طرفی دیگر نیاز نبود تا به دنبال دنگ و فنگهای تاسیس یک گالری باشد او با خود میاندیشید که اصلا اگر مغازه یا گالری در یک منطقه شلوغ پایتخت هم بنا کند، بازدیدکنندگانش هرگز نمیتوانست به پای بازدید کنندگان دهکده مجازی برسد.
وقتی خانواده هم سد راه میشود
هنوز پا در عرصه دهکده جهانی نگذاشته بود که با سدی بزرگ برای شروع کارش رو به رو شد و آن هم مخالفت خانواده به دلیل نگرانی از غرق شدن زهرا در این دهکده بود! زهرا با خود فکر کرد که البته خانواده او حق دارند نگران باشند زیرا بسیار بودند آنهایی که با قرار گیری در این دهکده نه تنها دین و مذهب خود بلکه حتی ارزشهای انسانی خود را هم فروخته بودند و این به منزله فروش خود به بهای لذت آنی بود که زهرا هم از آن هراس در دل داشت.
زهرا به تنهایی پا در دنیای ناشناخته گذاشت
اما این بانوی کنگانی عزم خود را جزم کرده بود تا به عهدی که با خود بسته بود عمل کند پس او منتظر شنبه نماند و صبح یک روز گرم جمعه کولر اتاق را خاموش کرد، چادر به سر کرده و دوربین خود را آماده ضبط ویدیو کرد و این چنین شد که زهرا برای اولین بار در برابر دوربین از محصول و هنر خود سخن گفت.
«از هر انگشت یک هنر میچکد» معنا مییابد
او از چندین هنر مختلف استفاده کرد اما اصل کار او روی هنر حصیر بافی بود چرا که باور داشت این هنر یکی از هنرهای اصیل ایرانی است پس برای احیای این هنر به سوی نخلهایی رفت که در گرمای جنوب سر بر فلک برده و زیر آفتاب سوزان، خارکهایشان به سوی رطب شدن پیش میرفت. زهرا «پیشهای» نخل را از آن جدا کرد و پس از طی مراحلی متعدد بالاخره آنچه که مد نظر داشت را در دستان خود دید.
او کلاهی حصیری با حاشیههای رنگی ساخت و اکنون به خود میبالید که از برگی مرده خلق اثری کرده بود که قرار بود آتش تند آفتاب را از صورت کودکش دور کند.
فضای مجازی؛ فرصت یا تهدید؟
زهرا فقیه در دهکده جهانی دست روی بخشی از آن به نام اینستاگرام گذاشت و گالری فروش خود را با ساخت یک صفحه مجازی در اینستاگرام بنا کرد مدتها گذشت و در این مدت هربار ایدهای جدید را روی برگهای خشکیده درخت نخل پیاده میکرد، او اکنون به خانواده خود ثابت کرده بود که هیچ چیز نمیتواند زهرا را از ارزشهای او دور سازد.
اگرچه زهرا برای شروع کار خود حمایت هیچ کس حتی خانوادهاش را هم نداشت اما همت او برای به سرانجام رساندن این امر چنان برای همه اثبات شده بود که بعد از مدتی خانواده زهرا همراه و مشوق مسیرش شدند.
این مادر کنگانی از خاطرهای میگوید که هر بار پس از گفتنش قند در دلش آب میشد، وقتی فرزند تازه نوجوانش در کلاس سخنوری بود استادش از او خواسته بود تا جملهای راجع به مادر خود بگوید و او برای تفسیر مادر خود از این جمله استفاده کرد: «مادرم فردی با اراده است که برای اهدافش خستگی بی معنا است.»
حرف دیگران؛ تلخترین سختی مسیر زهرا بود
وقتی از او راجع به سختیهای مسیرش پرسیدم، پس از لحظهای سکوت به یاد زخم زبانها افتاد، یاد حرفهایی که کمرش را هر بار می شکست اما او هر بار با ارادهتر از قبل بر میخواست و راهش را ادامه می داد، اما هیچگاه فراموش نمیکند حرف آنهایی که کسب درآمد کردن یک محصل دانشگاه رفته از طریق هنر را به سخره میگرفتند، کسانی که هربار از منحرف شدن زهرا از حجابش به خاطر وضعیت اینستاگرام میگفتند.
اما این بانو با بیش از سه هزار هنرجو نه تنها خود را به استقلال مالی رسانده بلکه دست دیگر بانوان دیارش را هم در این امر شریک کرده است او حتی اکنون فردی که دانشجوی پزشکی است را هم در صف هزاران هنرجوی خود قرار داده است.
به گزارش فارس، درحالی که بسیاری از محصلان دانشگاهی پس از گرفتن مدرک خود خانه نشین شدهاند، افرادی همچون زهرا فقیه بدون داشتن پشتوانه مادی، کارهایی را به سرانجام رساندهاند که نه تنها زندگی خود را از آن طریق سامان دادهاند بلکه زندگی هزاران جوان و نوجوان دیگر را هم معنا بخشیدهاند، استفاده از بستر فضای مجازی نکتهای بود که زهرا را از دشواریهای گرفتن وام و قرض دور ساخته است.