
به گزارش سراج24؛ طرح تله کابین «ناهارخوران» گرگان از سال ۸۶ مطرح بوده و موافقان و مخالفان زیادی دارد؛ از یک سو برخی مدیران این پروژه را سکوی پرتاب گردشگری استان میدانند و مخالفان هم مسائل زیست محیطی، شهری و ترافیکی را مطرح میکنند که قابل تأمل است.
علی رغم بکارگیری روشهای ساده برای جذب گردشگر و با توجه به وجود پروژهها نیمه تمام، تلاش مجموعه مدیریتی گلستان برای تحصیل مجوز احداث پروژه تله کابین گرگان، قدری عجیب به نظر میرسد.
در حالی که بسیاری از کارشناسان و اساتید متخصص محیط زیست و منابع طبیعی نسبت به اجرای این پروژه در جنگلهای هیرکانی هشدار دادهاند اما مدیران استان و برخی از اعضای شورای شهر گرگان به دنبال عملیاتی کردن این پروژه هستند که در نمونه اخیر تلاش آنها میتوان، به سفر رئیس سازمان محیط زیست کشور به گلستان و بازدید از محل دو تله کابین ناهارخوران و کبودوال اشاره کرد.
برخی شنیدهها حکایت از آن دارد که در سفر اخیر علی سلاجقه به گلستان مقرر شد تا مباحث مرتبط با این دو تله کابین با نظر مثبت دوباره ارزیابی و مراحل لازم برای صدور مجوز نهایی به طور ویژه در دستورکار قرار گیرد.
جنگل ناهارخوران گرگان و منطقه کبودوال علی آبادکتول یک دارایی عمومی و مشترک میان نسلی است که هیچ فرد یا مدیری نباید با هدف اجرای پروژههای پوپولیستی، زمینه تخریب آن را فراهم کند؛ حتی اگر این دست اندازی در لوای «رونق گردشگری» و یا «توسعه گلستان» باشد.
کارشناسان همواره به تبعات احداث تله کابین در محدوده ناهارخوران اشاره کرده و بر این اعتقاد هستند که یکپارچگی جنگلها، زیستگاهها و رویشگاهها و ممانعت از تفکیک و جزیره شدن این عرصهها لازمه و شرط بقا و ادامه زادآوری فون و فلور در یک اکوسیستم است.
جالب ماجرا آن است که مسئولان عنوان میکنند، نصب چند کل در جنگل چه خساراتی دارد؟ اما واقعیت چیز دیگری است. احداث تله کابین به جز احداث جاده دسترسی، نیازمند رستوران، کافه، هتل، دکلهای روشنایی و تبلیغاتی، خطوط انتقال آب و گاز و غیره بوده که این مسائل سبب مخالفت شدید اساتید دانشگاه شده است و آن را زمینهساز مرگ و تخریب جنگلهای هیرکانی میدانند.
آسیب پروژه بیشتر از مزایا
یک شهروند گرگانی در این خصوص به مهر گفت: مدیران استان در یک حرکت پوپولیستی تلاش میکنند اجرای تله کابین را امری همسو با توسعه نشان دهند.