به گزارش سراج24؛ محمد مهدی ملکی: هر چه زمان بگذرد و این امر محقق نشود، در واقع کسی مسئول و پاسخگوی وضعیت فعلی عراق نخواهد بود، آن هم با این حجم و گستردگی مشکلاتی که در کشور وجود دارد، از فساد اداری، مالی و سیاسی میان مسئولین دستگاههای مختلف گرفته، تا قطعیهای مکرر آب و برق و دهها و صدها مشکل معیشتی دیگری که مردم آن کشور روزانه با آن مواجه هستند.
در این میان، اما هستند کسانی که گویا از تداوم وضعیت فعلی سودمند هستند و حتما باید شرایط به نحوی که آنها مد نظر دارند پیش برود.
در این ارتباط کشورهای مختلف هم بعضا توصیه هایی را به جهت آرام کردن فضای سیاسی عراق به آنها دارند که در این میان «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم اخیرا در نشست خبری خود خطاب به جناح ها و شخصیت های سیاسی آن کشور گفت: «توصیه میکنیم همه جریانهای سیاسی عراق را به احترام به قانون اساسی این کشور به عنوان منشور ملی دعوت میکنیم و همچنین پاسداشت نهادهای قانونی در این کشور و اینکه ثبات و آرامش در این کشور از طریق همفکری بین جریانات داخلی این کشور به دست میآید و منافع ملی بر منافع جناحی ارجحیت مییابد.»
در این شرایط لازم است تا رهبران شیعه و غیر شیعه عراقی بیش از پیش هشیار و آگاه باشند تا مبادا با رویکرد و رفتارهای «غوغاسالارانه» مقتدی صدر به دام افتادند.
نزدیکان و حامیان مقتدی صدر همواره هرگونه مذاکره و نشستی را با چارچوب هماهنگی شیعه رد می کنند و نه تنها آن را به نفع کشور نمی دانند که این ائتلاف را مانع پیشروی در موضوع انتخاب دولت و شخص نخست وزیر جدید می دانند.
در این میان، برخی کارشناسان عراقی نیز معتقدند مقتدی صدر خواهان روی کار آمدن نظام سیاسی جدید به ریاست خود وی در آن کشور است و ایجاد آشوب و تظاهرات خیابانی نزدیکترین راه برای رسیدن به این هدف به حساب میآید.
الگوی رفتاری جریان صدر در هفته های اخیر نشان از قصد آنها در برهم زدن نظم، امنیت و ثبات کشور با هدف قرار دادن بنیان و اساس ساختار سیاسی و تشکیلاتی عراق است و تایید این منظور هم اردوکشی های هواداران صدر به «پارلمان» و «شورای عالی قضایی» آن کشور و البته تهدید رئیس دستگاه عالی قضایی عراق به قتل است!
اما پیشنهاد اخیر صدر که در قالب توئیتی از سوی «صالح محمد العراقی» منتشرکننده مواضع صدر مطرح شده آن است که در صورتی صدر با تشکیل دولت موافق است هیچ یک از احزاب و شخصیتهایی که از سال ۲۰۰۳ و پس از سقوط صدام در قدرت بودهاند، در دولت جدید حضور نداشته باشند.
این اظهار نظر فکاهی که به عنوان پیشنهاد مقتدی صدر مطرح شده واکنش های مختلفی را در پی داشته و بسیاری آن را به سخره گرفته اند، چرا که بیشتر به شوخی شبیه است تا راهکار سیاسی برون رفت از وضعیت فعلی عراق!
یک فعال رسانه ای عراقی در توئیتی اینگونه گفته که: «طبق پیشنهاد اخیر صدر، بارزانی مغازه ابزار آلات ساختمانی باز کند. حلبوسی هم برگردد در برنامههای ماه رمضان همراه با روغن حیوانی مشارکت کند.»
«باسم خشان» نماینده مستقل پارلمان هم گفته که: «توئیت صدر فراخوانی از احزاب برای خودداری از مشارکت در روند سیاسی نیست، بلکه گامی بلند به عقب و مقدمه ای برای عقب نشینی وی از همه خواسته هایش است. چرا که او متوجه شده است که این خواسته ها محقق نخواهد شد.»
علاوه بر اینها، «محمود یاسین» فعال کرُد عراقی هم در واکنش به توئیت اخیر مقتدی صدر در صفحه توئیتر خود نوشت: «با توجه به توئیت جناب صدر جنبش امتداد و فراکسیون نسل نو نمیتوانند در انتخابات آینده شرکت کنند، بدین معنا که انتخابات زودهنگام تنها میان جناحهای حزب بعث برگزار خواهد شد!»
در خاتمه آنکه، امیدواریم قوه عاقله عراق در این مرحله حساس بتواند با حفظ اتحاد، انسجام و جلوگیری از اتفاقاتی از این دست از سوی برخی شخصیت ها و جناح های سیاسی، ثبات و امنیت جامعه را حفظ و تقویت نماید و در راستای تشکیل دولت جدید و قوی گام های جدی بردارد.