به گزارش سراج24؛ محمد مهدی ملکی: برگزاری سه جلسه ناکام و ناموفق در انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر دولت جدید عراق در پارلمان آن کشور نشان از وضعیت نابسامان و نامساعدی دارد که این روزها و هفته های اخیر فضای سیاسی عراق را ملتهب و آشفته کرده است.
وضعیت فعلی موجبات نگرانی دلسوزان و ملت عراق را فراهم آورده است چرا که این کشور پس از عبور از زمان قانونی فرصت انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر در راستای تشکیل دولت جدید که ناشی از عدم تفاهم و توافق میان شخصیتها و جناحهای سیاسی است، در یک خلاء قانونی به سر می برد و چرا که قانون اساسی آن کشور پیش بینی لازم برای چنین وضعیتی را نداشته است.
پر واضح است که ناآرامی بی ثباتی و هرج و مرج سیاسی منجر به ایجاد شرایط نامساعد امنیتی و اقتصادی در عراق خواهد شد و نگرانی مردم آن کشور از آینده نامعلوم و مبهم خود را افزایش خواهد داد.
ائتلاف سه گانه محمد حلبوسی، مقتدی صدر و مسعود بارزانی تلاش کردند با کنار گذاشتن دیگر جریانات تأثیرگذار و سیاسی اعم از شیعیان ( به جز جریان صدر) و دومین حزب قدرتمند کردهای عراق یعنی حزب اتحادیه میهنی، در میان خود به یک از جمع بندی در تشکیل دولت جدید دست پیدا کنند.
مقتدی صدر رهبر جریان صدر که بیشترین میزان آرای کسب شده در انتخابات اخیر و پارلمانی آن کشور را در اختیار دارد و در این مدت تمام سعی و کوشش خود را بر حذف ام دیگر شخصیت ها و جریانات سیاسی تاثیرگذار شیعه موسوم به بیت شیعه گذاشته است تا با دیگر متحدین خود ( حلبوسی و بارزانی) سهم بیشتری را از اندکی که قدرت عراق را تصاحب کند.
این رویکرد تک روانه توسط مقتدی صدر و اقدامات متعدد و متنوع وی در مدت زمان طی شده از مشخص شدن آرای نهایی انتخابات پارلمانی آن کشور نشان از تفکر و حس برتری جویی، سلطه طلبی، توتالیتر و حتی خوی خودخواهانه این فرد و جریان متبوعش دارد.
رهبر جریان صدر با اولویت قرار دادن منافع شخصی و حزبی خود رسماً و عملاً در تضاد با منافع و امنیت ملی عراق حرکت میکند و دلخوش به متحدین داخلی و البته پشتوانه حمایتی از سوی ترکیه، اسرائیل و آمریکا است.
مقتدی صدر نباید فراموش کند که خاستگاه و اصالت شهرت وی و خاندانی که به آن منتسب است از جریان شیعه است و کنار گذاشتن و نادیده گرفتن دیگر شخصیت ها و احزاب سیاسی شیعه در انتخاب دولت جدید عراق بی احترامی به آنها و البته ایجاد شکافی عمیق میان شیعیان است که در نهایت منجر به تضعیف آنها و متعاقب آن نیز تضعیف منافع و امنیت ملی عراق خواهد شد.
این نکته را نیز لازم است مقتدا صدر و جریان تحت امرش مدنظر قرار دهند که وعده های خوش آب و رنگ برخی بازیگران خارجی تاثیرگذار در این ماجرا که چندین سال است در ارتباط گیری و هدایت مسائل عراق به نفع خود از طریق گروههای ذی نفوذ داخلی از جمله صدریون، برخی گروه ها و شخصیت های سنی و بارزانی ها دنبال می کنند، نه تنها پشتوانه مردمی در عراق ندارند بلکه تجربه تاریخی نشان میدهد که آنها با عوامل خود در کشورهای مختلف کاملاً بر اساس یک برنامه زمان بندی شده در راستای تحقق اهداف و منافع خود رفتار می کنند.
بنابراین دل خوش بودن به وعده های بازیگران خارجی و حمایتهای سیاسی، تبلیغاتی، روانی و البته مالی آنها، اطمینان داشتن و امید بستن به آنها آسیب و ضرر بلند مدت برای صدریون و دیگر متحدین داخلی آن جریان به همراه خواهد داشت.
امیدواریم عقلای این کشور بتوانند با کمرنگکردن مطالبات و منافع شخصی و حزبی خود در راستای تامین حداکثری منافع و امنیت ملی عراق گام برداشته، دولت جدید و قدرتمندی را روی کار آورند، در مسیر حل و فصل مشکلات متعدد مردم آن کشور حرکت کنند و اجازه ندهند برخی باقیماندههای گروههای افراط گرا که مترصد ایجاد فرصتی هستند تا بتوانند توان گذشته خود را در آن کشور احیا کرده و به عملیاتهای تروریستی اقدام نمایند، کاری از پیش برند.