
مقام معظم رهبری همواره مردم و به خصوص جوانان را به مطالعه کتاب توصیه میکنند و خود همواره در اوقات فراغتشان به مطالعه کتب در حوزههای مختلف میپردازند و همچنین ایشان از پیشگامان حمایت از نویسندگان متعهد و متخصص کشور هستند. پایگاه خبری سراج24، با عنایت به این موضوع، به دنبال آن است که هر هفته با معرفی یک کتاب، عموم مردم را با کتابهای خواندنی در حوزههای مختلف آشنا نماید و با این کار، سهمی هر چند اندک در اعتلای فرهنگ کتابخوانی و مطالعه داشته باشد.
کتابی که برای هفته هشتم در نظر گرفته شده است، کتاب «دُن آرام» اثر به یاد ماندنی میخائیل شولوخوف، نویسنده روس میباشد که روایتی از انقلاب روسیه است.
رمان چهار جلدی «دُنِ آرام» نوشتهی «میخائیل شولوخف» را «م. ا. بهآذین» به فارسی برگردانده است. شولوخف این اثر را که از شاهکارهای وی به شمار میآید و جایزهی نوبل ادبیات را برایش به ارمغان آورده، در فاصلهی سالهای 1928 تا 1940 نگاشته است. این رمان که با رمان «جنگ و صلح» تولستوی مقایسه میشود تلفیقی از ویژگیهای رمانهای خانوادگی، اجتماعی و تاریخی است. «گریگوری» قهرمان نخست داستان فرزند خانوادهی قزاقی به نام «مولوخوف» است که حوادث رمان بهطورعمده بر محور آن میچرخد. گریگوری شجاع و جنگاور در تمام رویدادهای بزرگ تاریخی حاضر بوده است. تجربههای سیاسی و نظامی او که در جریان حوادث و مشکلات جنگ اول جهانی و انقلاب روسیه به دست آمده در کنار داستان عشق شورانگیزش روایت شده است. خیانت در عشق، مرگ خشونتبار، وحشت و عذاب همراه با آرامشی حماسی و... درونمایههای این اثر ادبی هستند.
رهبر انقلاب در دیدار با اعضای دفتر ادبیات و هنر انقلاب حوزه هنری فرمودند:
" مثلاً رمان دُن آرام را در نظر بگیرید... این رمان، یکی از رمانهای تبلیغاتی مارکسیستها در دوران اختناق رژیم شاه بود. این کتاب با اینکه رمان بود، اما به عنوان تبلیغ آن را به همدیگر میدادند و مطالعه میکردند! ... اینها به قدری خوب نوشتند و انقلاب را خوب تصویر کردند که شما در این کتابها میتوانید ابعاد این انقلاب به آن عظمت را پیدا کنید. البته نقطهضعفهایش را هم در همین کتابها میشود فهمید؛ اگرچه آنکه نوشته، به عنوان نقطهضعف ننوشته است... و در جایی دیگر تصریح میکند: «دن آرام» یکی از بهترین رمان های دنیاست. البته جلد اولش بهتر است... این را من قبل از انقلاب خواندم ... چرا من آخوند در یک کشور اسلامی کتاب دن آرام را می خوانم؟ اگر جاذبه نداشته باشد، اگر این کتاب لایق خواندن نباشد، یک نفر مثل من نمی رود آن را بخواند. اهمیت «دُن آرام» شولوخف، به خاطر این است که چفت و بند داستانى اینها خیلى محکم است. "