مقام معظم رهبری همواره مردم و به خصوص جوانان را به مطالعه کتاب توصیه میکنند و خود همواره در اوقات فراغتشان به مطالعه کتب در حوزههای مختلف میپردازند و همچنین ایشان از پیشگامان حمایت از نویسندگان متعهد و متخصص کشور هستند. پایگاه خبری سراج24، با عنایت به این موضوع، به دنبال آن است که هر هفته با معرفی یک کتاب، عموم مردم را با کتابهای خواندنی در حوزههای مختلف آشنا نماید و با این کار، سهمی هر چند اندک در اعتلای فرهنگ کتابخوانی و مطالعه داشته باشد.
کتابی که برای هفته چهارم در نظر گرفته شده است، کتاب «مهاتما گاندی» اثر رومن رولان میباشد.
سرگذشت «مهاتما گاندی» نوشته رومن رولان (1944-1866) فیلسوف و نویسنده معاصر فرانسوی است. او این کتاب را در دورانی نوشتهاست که نهضت استقلالطلبانۀ هندوستان به پیشوایی گاندی و بسیاری از میهنپرستان دیگر در گرماگرم شکفتن بود و هندیان بر طبق تعالیم آن مرد بزرگ با سلاح شگفتانگیز عدم همکاری و عدم زور به مقابله با انگلیسیها غاصب و زورگو برخاستهبودند. رومن رولان از دوستان نزدیک تاگور و از ارادتمندان گاندی بوده و شخصیت اجتماعی و فلسفی او را بهتر از هرکس دیگر میشناختهاست و به همین جهت برای تشریح و توجیه افکار و عقاید به ظاهر عجیب آن رهبر روحانی از هر کس صالحتر است.
رهبر انقلاب در دیدار با خانواده شهید مطهری، با ذکر خاطرهای در خصوص شرححال نویسی با اشاره به کتابی از رومن رولان، تاکید کردند: «یک وقت به یکی از این آقایان اهل قلم و ادبیات که می گفت می خواهم شرح حالی از امام بنویسم گفتم، اگر می خواهی از امام شرح حالی بنویسی حتماً کتاب «مهاتما گاندی» را که «رومن رولان» نوشته بخوان. انصافاً «رومن رولان» در تصویرسازی آدم فوق العاده ای است.هم در رمان هایش این طور است. هم در شرح حال هایش، «رومن رولان» یک، دو سه رمان بزرگ خوب دارد که از لحاظ داستانی، در حدّ رمان های درجه یک دنیا نیست اما از لحاظ تصویر و توصیف... به خصوص تبیین آن خصوصیات روانی و فکری چیز فوق العادهای است...راجع به گاندی من خیلی کتاب خواندهام اما هیچ کدام به خوبی این کتاب نبود. نویسنده مدت کوتاهی به هند رفته و شخصیت گاندی را ـ شخصیت معنوی او را ـ اندازه گیری کرده و با بهترین بیانی توصیف نموده است...»