
به گزارش سراج24؛ سیده فهیمه میر احمدی خبرنگار سراج24 از فارس، مدیرعامل گروه دارویی برکت بیان داشت: میزان اثربخشی و ایمنی واکسن کووبرکت 93 درصد است. او از تولید روزانه ی 200 هزار دز واکسن خبر داد. همچنین مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن برکت گفت: نتایج فاز سوم از تزریق واکسن ایرانی برکت در انتهای شهریور ماه مشخص میشود و میزان اثر بخشی واقعی را کاملا دقیق تر اعلام خواهیم کرد.
در مقایسه ی واکسن کووبرکت با نمونه های خارجی آن، سید حامد حسینی با حضور در استودیوی گفتگوی ویژه ی خبری ابراز کرد: در تولید واکسن، وجود پلتفرم های مختلفی وجود دارد که واکسن برکت جزو پلتفرم های واکسن های ویروس کشته شده است و واکسن های سینوفارم، سینوواک و بهارات از نمونه های خارجی مشابه آن اند. به طور کلی پلتفرمی که واکسن برکت از آن استفاده می کند توسط بشر شناخته شده تر است وتجربه ی بیشتری نسبت به آن دارد و با اطمینان بیشتری می توان از این پلتفرم استفاده کرد، زیرا عوارض آن شناخته شده تر است.
طبق گزارش منتشر شده از وزارت بهداشت، واکسن ایرانی برکت جزو آن دسته از واکسن هایی قرار می گیرد که دارای عوارض کم تری اند و عوارض این واکسن در مقایسه با نمونه های خارجی آن، که آن ها نیز واکسن هایی با پلتفرم کشته شده بودند مانند سینوفارم، بهارات و سینوواک کمتر بوده است. او درباره ی محدودیت سنی در واکسن برکت گفت: برای بعضی از واکسن ها که یکسری از عوارض مانند لخته شدن خون در آن ها بیشتر بود علامت سوال ها برای تزریق و محدودیت سنی گذاشته شد که این هم خیلی شایع نیست که بخواهیم اضطراب اجتماعی ایجاد کنیم، ولی در خصوص واکسن برکت، از 18 سال به بالا با مطالعات و مجوزی که دارد قابل استفاده است و برای گروه های سنی پایین تر هم پروتکل هایی نوشته شده است.
حسن جلیلی ، مدیر پروژه ی تولید واکسن ((کووایران برکت)) از درخواست 12 کشور از کشورهای آسیایی، آمریکای جنوبی و یک کشور اروپایی برای خرید این واکسن خبرداد و گفت که از ایران تقاضای صادرات واکسن کرده اند. همچنین خاطرنشان کرد که سیاست صادرات واکسن برکت را، وزارت بهداشت ترسیم می کند و ما مطیع سیاست وزارت بهداشت در زمینه ی صادرات هستیم.
وی اظهار داشت که نتایج فاز اول این واکسن، ایمنی بخشی آن را نشان داد و نتایج حاصل از فاز دوم، در سنین 18 تا 75 سال مشخص کرد که سرم خون افرادی که تزریق واکسن برایشان انجام شده بود به میزان 93/5 قدرت خنثی کردن کرونا ویروس را دارد و این نتایج گویای آن است که ایمنی زایی واکسن برکت در سطح بسیار خوبی قرار دارد و پس از پایان فاز سوم که در انتهای شهریورماه صورت می گیرد میزان اثر بخشی واکسن برکت مشخص میشود.
جلیلی تصریح کرد: طبق درخواست سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر، داده های فاز اول و دوم را تنظیم میکنیم و درحال آماده سازی مستندات لازم برای سازمان جهانی بهداشت هستیم ولی زمانی که داده های فاز سوم مطالعه ی بالینی ما تکمیل شود، مدارک نهایی به سازمان جهانی بهداشت ارسال خواهند شد.
همچنین با توجه به داده های به دست آمده از فاز اول و دوم واکسن برکت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز مصرف اورژانسی داوطلبانه را برای این واکسن صادر کرده است و برکت به زودی در سبد واکسیناسیون کشور قرار می گیرد.
واکسن ایرانی برکت سوژه ی یکی از معتبرترین مجلات علمی دنیا قرار گرفت. مجله ی علمی بریتانیایی نیچر اخیرا گزارشی را با عنوان (( ایران امیدوار است با کمک واکسن های تولید خودش، کووید را شکست دهد)) منتشر کرده است. این مجله یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان است که از سال 1869 میلادی منتشر می شود و دارای بیشترین ارجاع است. همچنین با کسب بالاترین ضریب تاثیرگذاری، در سال 2020 در رده ی اول نشریات علمی جامع دنیا قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که مجله ی انگلیسی نیچر در روزهای گذشته یکی از مطالب خودش را به واکسن های کرونای ایرانی اختصاص داده است و در گفتگو با مدیرگروه ویروس شناسی موسسه ی پاستور ((کیهان آزادمنش))، به بررسی آخرین دستاوردهای ایران در تولید واکسن کرونا پرداخته است.
همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند: واکسنی که برای کرونا آماده شد، مایه افتخار و عزت کشوراست، این را انکار نکنند؛ این مایه عزت کشور است، مایه افتخار کشور است.
همچنین دانشمندان بیان داشتند که ایران یکی از معدود کشورهای خاورمیانه است که ظرفیت تولید واکسن را دارد و این کار را به صورت جدی انجام می دهد و از طرفی ارائه ی نتایجی که نشان می دهند ایمنی زایی واکسن برکت به میزان 5/93 است، این خود گواهی است بر قدرت خنثی سازی ویروس کرونا توسط واکسن ایرانی و درخواست 12 کشور از ایران برای خرید این واکسن به خوبی نشان دهنده ی توان علمی ایران در تولید واکسن در سطح جهان است.