به گزارش سراج24، «پرواز تا خدا» عنوان اثری تحقیقی و پژوهشی در خصوص جایگاه شهید و شهادت در دین اسلام، قرآن و نهج البلاغه و احادیث است که توسط «فاطمه امیری اندبیلی» در ۲۰۲ صفحه به نگارش در آمده است.
این کتاب را انتشارات «خط هشت» در سال ۱۳۹۶ به سفارش و حمایت ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اردبیل چاپ و منتشر کرده است.
برشی از متن کتاب:
مفهوم شهید و شهادت در قرآن و نهج البلاغه چگونه مطرح شده است؟
شهید و شهادت در قرآن و نهجالبلاغه با چه تعابیری به تصویر کشیده شده است؟
شهید و شهادت از واژگان بسیار محوری و مقدس در فرهنگ اسلامی و قرآن کریم است که در پیوند با مفاهیمی چون حضور، زنده و به تعبیر قرآن کریم «احیاء» است که میتوان گفت: شهادت در فرهنگ قرآنی و اسلامی نوعی زندگی در مراتب عالی خلقت و به تعبیری ورود به نشئه عالیتر حیات است.
مفهوم شهید
در لغت به کسی که چیزی از دید عملش-آگاهیاش- پنهان نیست (گواه)، آنکه در شهادتش امین است، بهعنوان الشهید یاد شده است.
شهادت نیز دارای معانی گوناگونی از قبیل خبر قطعی شهادت و گواهی دادن، سوگند، گواهی قبولی، گواهی پزشک و مرگ در راه خداست.
اگرچه معنای تحتاللفظی شهید و شهادت در مجموع همان شاهد، گواه و ناظر بودن را میرساند و بهطور دقیق اشارهای به شخص کشته شده در راه خدا اطلاق نمیگردد، لکن در فرهنگ عمومی جوامع مسلمین واژه شهید به معنای متعارف و مصطلح آن- کسی که به واسطه جهاد در راه خدا کشته شده است- بهکار میرود.
در این نوشتار نیز، مقصود از شهید و شهادت، مفهوم متداول آن است.
شهید کیست؟
شهید به کسی گویند که در رکاب رسول خدا (ص) و یا امام معصوم (ع) شربت شهادت نوشد یا در جهاد مشروعی به شهادت رسد.
در علت نامیدن آن، چند وجه گفته شده است: ملائکه رحمت در کنارش حاضر میشوند و شاهد او میباشند، (شهید به معنای مشهود) و خداوند و ملائکه در بهشت به صداقت او گواهی میدهند؛ در روز قیامت در کنار رسول خدا (ص) بر امت از او شهادت و گواهی درخواست میشود، شهید نمرده است و حاضر و زنده است.