
به گزارش «سراج24»، فیلم مستند «اقصای پیروز»، نبرد ارادهها بین اشغالگران صهیونیست و ساکنان و حامیان مسجد الاقصی و قدس شریف را به تصویر کشیده است.
در این مستند با اشاره به سوء استفاده یهودیان از فرصت اعیاد و مناسبتهایشان برای تجاوز به مسجد الاقصی و صحن آن از کسانی سخن گفته میشود که بلافاصله پس از هر تجاوز به آن واکنش نشان میدهند؛ کسانی که اعتکافی مداوم در مسجد الاقصی دارد و شبها نیز با چراغ مقاومت از این مسجد حمایت میکنند.
* سازمانهای امنیتی اسرائیل سازندگان مستند را دادگاهی کردند
در مستند «اقصای پیروز» که توسط «موسسه وقف و میراث الاقصی» و با همکاری دایره اوقاف اسلامی بیتالمقدس، چالشهای زندگی حامیان و معتکفان مسجد الاقصی و صحنهای آن از ابتدای اکتبر 2009 به تصویر کشیده شدند.
در آن زمان گروههای صهیونیست با استفاده از شرایط امنیتی به دنبال تقسیم مسجد الاقصی بین یهودیان و مسلمانان بودند و این باعث فعالیت جدی حامیان و معتکفان مسجد الاقصی شد.
محمود ابوعطاء از سازندگان این مستند میگوید: فکر ساخت این فیلم پس از آن شکل گرفت که اشغالگران با اهداف سیاسی و با حمایت فتاوای خاخامهای یهود به دنبال تقسیم مسجد الاقصی و آمادهسازی برای برپایی هیکل مزعوم بودند.
وی که یکی از محققان این مستند است میافزاید: تحقیقات گستردهای از سازمانهای امنیتی اسرائیل انجام دادیم و برای همین امر ما را دادگاهی کردند چراکه آنها از مستند شدن جرائم و تجاوزات خود علیه مقدسات اسلامی و آثار عربی ـ اسلامی آن عصبانی هستند.
* موفقیت حامیان مسجد الاقصی در آزاد کردن مسجد القبلی
ابوعطاء با اشاره به زمان ساخت این مستند، تاکید کرد: زمانی که این مستند ساخته شد نقطه عطفی در نبرد برای مسجد الاقصی بود چراکه معتکفان و حامیان مسجد الاقصی توانستند پیروزی بیسابقهای به دست آورند و حتی مسجد «القبلی» که از سال 1967 بسته شده بود را آزاد کردند و همچنین طرح اشغالگران برای تقسیم الاقصی را به شکست کشاندند.
وی با اشاره به به تصویر کشیده شدن بسیاری از تجاوزهای اشغالگران به مسجد الاقصی در این مستند، افزود: آن دوران نشان داد که هیچ چیزی جز حضور مردم و مراقبت روزانه مقدسیین و نمازگزاران مانع از یهودیسازی قدس و مسجد الاقصی نمیشود.
سازنده مستند «اقصای پیروز» با اشاره به اکران این مستند در ماه مارس، پخش آن را در آستانه اعیاد یهودیان پیامی به صهیونیستها دانست که مسلمانان بر عهد خود بر حمایت از مسجد الاقصی باقی هستند.
شیخ علی ابوشیخه که از معتکفان و حامیان مسجد الاقصی است نیز مستندسازی زندگی معتکفان را مهم میداند و میگوید: حمایت از مسجد الاقصی جز جدانشدنی از فرهنگ و زندگی اهالی قدس شریف است.
وی میافزاید: صحنهای مسجدالاقصی به سنگرهایی از مقابله و مقاومت علیه نعرههای صهیونیستها شده است؛ سنگرهایی که معتکافانی ربانی دارد.