
به گزارش سراج24، حجتالاسلام محمدحسن کاویانیراد ظهر امروز در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سالن یادگار امام استانداری سمنان اظهار کرد: باید برای آشنایی یک نسل با تفکر و گفتمان افرادی که بیشترین خدمت را به مردم جامعه داشتهاند، تلاش شود و بگوییم که گشتیم و بهتر از شما پیدا نکردیم.
او اضافه کرد: نسلی بهتر از این نسل و جماعتی خدمتگزار تر از آنچه تا این لحظه در نظام خدمت کرده اند، پیدا نخواهد شد.
مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: ماده ۶۳ قانون جامع خدمات ایثارگران، فرهنگیترین ماده این قانون و نرمافزاری قوی برای تحقق این سیاست راهبردی ایجاد میکند.
کاویانیراد بیان کرد: بازتولید، صیانت و حرکتهای فرهنگی در جامعه تنها بخشی از آثار این قانون ارزشمند است. آسیب فرسایش عقبه معنوی و نظریه فرهنگ ایثار و شهادت یک دغدغه بزرگ برای کشور و یکی از تهدیدات مهم محسوب میشود.
او گفت: ما هنوز خوشبختانه از عقبه فرهنگی و تاریخی فرهنگ ایثار و شهادت در دوران هشت سال دفاع مقدس و انقلاب بهرهمند هستیم؛ اما لازم است تا برای استمرار این بهرهمندی تلاش و این فرهنگ را بهروزرسانی کنیم.
مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اضافه کرد: تولید خدمت و برنامهریزیهای فرهنگی ارزشمند از جمله وظایف ماست؛ اما مجموعه این اقدامات باید تحت تأثیر یک نرمافزار صحیفه فرهنگی مدیریت شود.
کاویانیراد اضافه کرد: مسأله تمرکز بر قله ایثار و شهادت، دومین دغدغه مهمی است که این شورا میتواند آن را محقق سازد؛ فلسفه ایثار و شهادت یک قله بزرگ است.
او گفت: باید از ریزشها جلوگیری و شرایطی را فراهم کنیم که هر کس به توان خود بتوانند از دامنه تا قله شهادت حرکت کند.
مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت ادامه داد: بهروزرسانی ادبیات و گفتمان ایثار و شهادت وظیفه دیگری است که شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت آن را پیگیری میکند.
کاویانیراد افزود: با شیوع کرونا جامعه به میدان آمد و صحنههای نابی همچون دوران دفاع مقدس و ایثارگری رزمندگان و مجاهدان را خلق کرد.
او گفت: تأثیر یک سطح فرهنگی، برنامه، خدمات و تسهیلات فرهنگی سطوح دیگر است. قالب مصوبات این جلسات به سمت خدمات سوق پیدا کرده؛ اما باید توجه داشت که این شورا نقش ستاد اجرایی را بازی نمیکند که فقط به دنبال ارائه راهکارهای خدمات باشد.
مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: از شورا انتظار داریم نسبت به ارائه نظریه و تبیین جریان فرهنگی در جامعه تلاش کند و این شورا باید وقایع مختلف مرتبط با فرهنگ را رصد، ارزیابی و عمل سنجی و تأثیر آن را اندازهگیری کند.
کاویانیراد افزود: این شورا، متناظر با شورای ایثار و شهادت در سطح کلان کشور بوده و باید نقش عاقله متمرکز برای همافزایی حرکات پراکنده در استان را ایفا کند.
او تصریح کرد: ما عادت داریم که معمولاً یک کار را با هم شروع میکنیم و متأسفانه همه با هم نیز آن را زمین میگذاریم؛ در حالی که باید اقدامات مستمر و فراگیر باشد.
مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: در مسأله شسوع کرونا دیدیم که همه مساجد، هیأتها، حوزهها، اقشار و همه مردم با هم کار امدادرسانی و خدماتدهی را آغاز کردند و تقریباً با هم این کار را کمرونق ساختند.
کاویانیراد گفت: این شورا باید استمرار فکر، اندیشه و اقدامات را در راستای خدماترسانی فرهنگی ایجاد کند. ادبیات ما در حوزه ایثار و شهادت وابسته بر محور فرهنگ رسمی است نه فرهنگ عمومی، در حالی که باید این خروجی در ادبیات فرهنگ عمومی خود را نشان دهد.