به گزارش سراج24، غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره تأثیرات تصمیم اخبر FATF در قرار دادن نام ایران در لیست سیاه خود ، اظهار کرد: با ورود نام ایران به لیست سیاه FATF، برخی التهابات در بازار ایجاد خواهد شد و بیشتر این التهابات جنبه روانی دارد.
وی با بیان اینکه عدم پیوستن به FATF یک اشتباهی بود که انجام دادیم، گفت: با عدم پیوستن ایران به FATF، مراودات تجاری و بانکی ما با سایر کشورها خیلی مشکلتر از پیش خواهد شد و نیز سرمایهگذاران برای ورود به ایران انگیزهشان را از دست میدهند؛ چون با هشدارهای FATF روبهرو میشوند.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم با اشاره به این مطلب که با شعار نمیشود اقتصاد بیمار را درمان کرد، یادآور شد: بعد از اینکه FATF تصمیم خود را در رابطه با ایران اعلام کرد، آقای همتی گفتند که این تصمیم هیچ تأثیری بر روی بازار طلا و ارز نخواهد گذاشت؛ در صورتی که وضعیت بازار تأثیرپذیر از حوادث و اتفاقات بینالمللی است؛ لذا بانک مرکزی باید مسیر سختی را پس از این طی کند؛ چون تعاملات بانکی کشور با خارج سختتر و مشکلتر خواهد شد.
جعفرزاده با انتقاد از وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: ای کاش وزیر اقتصاد برای اعضای مجمع تشخیص و نمایندگان شرایط فعلی کشور را بهتر تبیین میکرد و برای آنها توضیح میداد که نباید نگاه سیاسی به FATF داشت.
وی با بیان اینکه بانکهای بینالمللی پس از تصمیم FATF رغبت کمتری برای همکاری با بانکهای ایرانی خواهند داشت، گفت: متأسفانه رویکر داخلی نسبت به FATF غیرعقلایی و برمبنای احساسات بود و امیدوارم که مجلس یازدهم این مسئله را حل کند و البته احتمالش هم وجود دارد؛ چون پیش از این جریان اصولگرا برای اینکه تصمیمگیری در خصوص FATF به نفع اصلاحطلبان نوشته نشود، با تصویب آن مخالفت میکردند، اما از این به بعد احتمالاً شرایط متفاوتتر شود.
گفتنی است کارگروه ویژه اقدام مالی اروپا موسوم به (FATF) جمعه هفته گذشته (دوم اسفند ماه) ایران را در لیست سیاه خود قرار داد.
این کارگروه در بیانیه خود اعلام کرد به دلیل اینکه ایران قادر به تصویب قوانین لازم برای هماهنگی با هنجارهای بینالمللی تامین مالی ضد تروریسم نشده است، نام این کشور را دوباره به لیست سیاه این کارگروه وارد میکند.
در بیانیه FATF از کشورهای جهان خواسته شده برای مصون نگه داشتن سیستم بانکی شان از خطر پولشویی و تامین ملی تروریسم در نقل و انتقالات مالی ایران، «اقدامات مقابلهای» به کار گیرند.
انتهای پیام/