به گزارش سراج24؛ دامپینگ یکی از تکنیکهای فروش و بازاریابی در زمینهی عرضهی کالاست که البته صرفا به فروش کالای فیزیکی محدود نمیشود. از این روش در زمینهی عرضهی فناوریهای نوین و خدمات الکترونیکی نیز میتوان استفاده کرد. به طور کلی عبارت است از فروش یا صادرات یک کالا با قیمت کمتر از هزینههای تمام شده یا به عبارتی دیگر فروش کالا در خارج به قیمتی کمتر از قیمت داخلی به منظور حذف رقبا و در اختیار گرفتن بازار است.
دامپینگ انواع مختلفی دارد ولی در این فقره دولت از روش دامپینگ مخرب به منظور نابودی پیام رسانهای بومی و در دست گرفتن این بازار بهره برد. دامپینگ مخرب یا غارتگر عبارت است از فروش موقتی کالا در خارج به قیمت کمتر از قیمت داخل یا حتی با ضرر و فروش آن به قیمت کمتر از هزینههای تولید که برای بیرون راندن رقبای دیگر و یا از بین بردن صنعت داخلی یک کشور استفاده میشود.
این درحالی است که بعد از بیرقیب شدن در بازار کالای مذکور قیمتها جهت کسب سود حاصل از قدرت انحصاری بالا میرود که میتوان از اقدام شرکتهای چینی در بازار پوشاک و سایر کالاها یاد کرد.
مشابه همین اتفاق در زمینهی پیامرسانهای بومی رخ داد. پس از فیلترینگ تلگرام دولت بصورت چراخ خاموش از راه اندازی فیلترشکنهایی تحت عنوان هاتگرام و تلگرام طلایی حمایت کرد. مردمی که توانایی یا دانش استفاده از فیلترشکنها را نداشتند از این پوستهی فیلترشکن استقبال کرده و در همان هفتههای اول فعالیت، آمار نصب این دو پوسته به بیش از 20 میلیون رسید.
دولت نیز در همان زمان تحت فشارهای سایر نهادها برای حمایت از پیام رسانهای بومی اقدام به اعطای وام 5 میلیاردتومانی به پیام رسانهای بومی برگزیده کرد. اما حجم بالای استقبال مردم موجب کندی پیام رسانهای داخلی شد؛ چرا که آنها هنوز آمادگی فنی و نرمافزاری برای چنین استقبالی را نداشتند.
در نتیجه وضعیت پیام رسانهای بومی به وخامت گذاشت و پوستههای تلگرام نبض بازار را در دست گرفتند. اکنون پس گذشت یک سال از فیلترینگ تلگرام؛ پیام رسانهای داخلی تقریبا از بین رفتهاند ودیگر حرفی از آنها نیست. دولت نیز با درک این مسئله و حذف نسخههای هاتگرام و تلگرام طلایی از فروشگاه اندروید، لباس احترام به قانون را تن کرده و از شامگاه 31 خرداد فعالیت این دو فیلترشکن را متوقف کرده است.
یکی از مدیران تلگرام طلایی و هاتگرام اعلام کرده که قصد دارند تا یک پروژه بومی را به زودی به بازار عرضه کنند و به علت محدودیت سرورها تصمیم دارند تا در ابتدا زیرساخت نرم افزاری تلگرام و هاتگرام از این سرورها پاک شود. به گفته این مدیر پاک کردن سرورها می تواند منجر به راه اندازی پروژه بومی جدید آنها شود و قصد دارند تا نسخه بومی خود را در گوگل پلی نیز به تایید برسانند. این شخص که نامش فاش نشده، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان تاکید کرده به احترام فضای قانونی کشور سرورهای این دو کلاینت تلگرام (هاتگرام-تلگرام طلایی) خاموش میشود:
«بنا داریم تا یک پروژه بومی رابه زودی به بازار عرضه کنیم اما چون در تعداد سرورها محدودیت داریم باید در ابتدا زیرساخت نرم افزاری تلگرام طلایی و هاتگرام از این سرورها پاک شود تا بتوانیم پروژه بومی را بر روی آن راه اندازی کنیم،همچنین نسخه بومی باید توسط گوگل پلی تایید شود.»
او با تاکید بر اینکه هدف آنها از قطع کردن سرورهای تلگرام طلایی و هاتگرام از نسخه اصلی تلگرام تمکین به قانون داخلی کشور است تصریح کرده که ارتباط این دو کلاینت با نسخه اصلی تلگرام قطع میشود: «اپلیکیشن ها از روی گوشی کاربران به دلیل اینکه آرشیوشان حفظ شود، پاک نمیشود.»
گزارشهای کاربران در فضای مجازی حاکی از آن است پایان کار این دو سرویس قطعی بوده و کاربران از شب گذشته نمیتوانند از طریق این دو پیامرسان برای دیگر کاربران تلگرام پیام بفرستند. برخی از کاربران از این موضوع که چرا تنها چند ساعت پیش از خاموشی همیشگی این دو برنامه اطلاع رسانی شده گلایه دارند.
گفتنی است این دو پوسته تلگرامی نزدیک به ۴۰ میلیون کاربر داشتند و با وجود اینکه بارها قرار بود که تعطیل شوند ولی مهلت فعالیتشان تمدید میشد، اتفاقی که به نظر میرسد این بار رخ نداده و منجر به تعطیلی همیشگی این دو پوسته تلگرامی شده است.
پیشتر «ابوالحسن فیروزآبادی» رییس مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده بود که ۲۵۰ میلیارد تومان پول برای مستقل شدن این دو برنامه لازم است و همچنین تاکید کرده بود که فعالیت این دو پیام رسان مانع از تحقق پیشرفت مدلهای بومی نشده، ادعایی که مدیران پیامرسانهای بومی با آن موافق نیستند.
باید دید آیا علی رغم تمام هزینههای انجام شده برای این عملیات دامپینگ آیا مردم به پیام رسانی که قرار است جایگزین فیلترشکنهای دولت بشود اعتماد میکنند یا خیر؟
انتهای پیام/