
به گزارش سراج24، با حکم فرمانده معظم کل قوا سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی به فرماندهی کل سپاه منصوب شد
اول: حسین سلامی کیست؟
سلامی اصالتا گلپایگانی است، او متولد سال ۱۳۳۹ و از کسانی است که در دوره نوجوانی با انقلاب آشنا شده و به خیل کثیر مردمی میپیوندد که در جریان مبارزه با رژیم پهلوی فعال بودهاند. او درکنار مبارزه، تحصیل را هم ادامه میدهد و همزمان با اوجگیری انقلاب موفق میشود به دانشگاه علم و صنعت وارد شود. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی مکانیک آغاز میکند و تا آغاز انقلاب فرهنگی در دانشگاه حضور فعال دارد. پس از انقلاب فرهنگی و همزمان با آغاز جنگ تحمیلی، او راهی جبهههای جنگ تحمیلی علیه ایران میشود و در قامت یک پاسدار به دفاع از ایران میپردازد. در ایام جنگ تحمیلی، حسین سلامی مداوم در جبهههای جنگ حضور دارد، ابتدا در کردستان به مقابله با دشمن از نیروهای ارتش بعث عراق گرفته تا ضد انقلاب میپردازد و سپس عازم خوزستان میشود تا در عملیاتهای مهمی شرکت کند. او از خاطراتش در عملیاتهای سالروز کربلای 4 و 5 میگوید: «این دو عملیات با استراتژی از کار انداختن ماشین جنگی عراق بود که منجر به صدور قطعنامه 598 شد. این دو عملیات توانستند مثل تیر خلاص بر پیکر ارتش بعث عراق عمل کند و شهدای این عملیاتها نقشآفرین بودند...»
او در ایام جنگ، حضور در ردههای مختلف فرماندهی و همچنین قرارگاههای متفاوت از رزمی تا زرهی و از لشکر 25 کربلا تا 14 امام حسین(ع) و حتی قرارگاه دریایی نوح را تجربه کرده است. حضور در این جایگاه یعنی مسئول عملیات قرارگاه دریایی نوح در جریان جنگ ایران و عراق از جمله نقاطی است که وی کارنامه قابل توجهی از خود بهجا میگذارد و آغازی برای حضور در ردههای بالاتر برای وی بهحساب میآید. پس از ایام جنگ او تجربه متفاوتی دارد، او به تحصیل خود ادامه میدهد و هم موفق به تکمیل تحصیلات مهندسی در دانشگاه علم و صنعت شده و هم دوره دانشکده فرماندهی و ستاد را میگذراند و نهایتا موفق به فراغت از تحصیل در دوره کارشناسیارشد مدیریت دفاعی میشود. او پس از پایان تحصیل در قامت یک استاد دانشگاه به تدریس در دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه میپردازد. سرلشکر سلامی، موسس و فرمانده دوره عالی جنگ از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ بوده و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ در سمت معاون عملیات ستاد مشترک سپاه، اشتغال به خدمت داشته است.
حسین سلامی بهدلیل گذراندن دورههای مختلف رزمی و کسب تبحر در این حوزه، همزمان با آغاز دهه 1370 به فرماندهی دانشکده دافوس منصوب میشود و به مدت 6 سال یعنی تا سال 76 در این جایگاه حضور دارد. بعد از آن و با تدبیر فرمانده وقت سپاه پاسداران به جایگاه عملیاتیتری وارد میشود. او در این سال مسئولیت معاونت عملیات ستاد مشترک سپاه را تقبل میکند و قریب به یک دهه یعنی حدود 9 سال در این جایگاه به خدمت خود ادامه میدهد. از اواخر سال 84 او جایگزین سرتیپ محمدرضا زاهدی در فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران میشود که در این دوره پایهگذار تحولات مهمی است. سلامی تا ۱۲ مهرماه ۱۳۸۸ در این جایگاه حضور دارد و سپس با موافقت فرماندهی معظم کل قوا، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میشود. او در این ایام هیچگاه فعالیتهای علمی خود را ترک نکرده و همزمان عضو هیاتعلمی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی است و به تدریس در این مجموعه پرداخته است.
دوم: پیام انتصاب سلامی چیست؟
هنوز جوهر امضای ترامپ بر دستور قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی از نگاه ایالات متحده آمریکا خشک نشده که اتفاق مهمی در ایران رخ میدهد؛ اتفاقی که قطعا پاسخی به اقدام غیرقانونی، غیرمنطقی و سلطهطلبانه آمریکاست. در ایران کسی به فرماندهی سپاه منصوب میشود که نمادی از اقتدار و صلابت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. سردار حسین سلامی سالهاست که در کسوت جانشین فرماندهی سپاه، نقش مهمی ایفا کرده است. او در این سالها بهنوعی مسئولیت تبیین نقش و جایگاه سپاه و توضیح استراتژی این نیروی نظامی کشور را برعهده داشته است. سردار سلامی که سخنوری تواناست در این سالها از موضع اقتدار هربار که تهدید از سوی دشمنان روانه کشور شده، ایستاده و با قوت پاسخ داده است. سخنان آتشین و محکم سلامی از تریبونهای مختلف هربار تیتر بسیاری از رسانههای بینالمللی شده و بهعنوان موضع رسمی سپاه قابل شناسایی است، از اینرو هر بار که سخنی میگوید یا اطلاعاتی از عملیاتهای سپاه ارائه میکند بهسرعت بهعنوان اظهارنظری مهم مورد توجه و بررسی قرار میگیرد. حالا این مشت گره کرده که تمامی ردههای سپاه پاسداران را از ابتدا تاکنون تجربه کرده است، به فرماندهی رسیده و از این رو آمریکاییها، صهیونیستها و دیگر دشمنان انقلاب بهخوبی میدانند که چه کسی و با چه ایدهای در جایگاه فرماندهی سپاه قرار گرفته است. ناگفته نماند خیلیها معتقدند سلامی نهتنها از مدافعان که از تئوریپردازان جبهه مقاومت است. بد نیست در همینجا برخی از مهمترین نظرات وی را مرور کنیم.
سال آینده، سال فتح مبین جبهه اسلام علیه جبهه کفر است
ما راه تسلیمنشدن در مقابل دشمنان را آموختیم. آن کسانی که توانستند بر شکوه ظاهری امپراتوریها غلبه کنند و ترس و هراس را از دل ملت ایران و جهان اسلام و فراتر از جهان بشریت نسبت به قدرتهای شیطانی بزرگ از بین ببرند و فراتر از دامنه قدرت آنها پرواز کنند، شهید باکریها بودند.
مراسم بزرگداشت شهیدان مهدی و حمید باکری در سالن وزارت کشور 25 اسفند 1397
دست از خباثت بردارید، بیش از این برد موشکهایمان را اضافه میکنیم
ما به دشمنانمان هشدار میدهیم که دست از خباثت بردارید و ملت ایران را رها کنید والا ما در حال انباشت قدرت هستیم، بیش از این برد موشکهایمان را اضافه میکنیم. آنها به ما میگویند موشکها را کنار بگذارید زیرا میبینند که اگر ما قوی باشیم در مقابل آنان کوتاه نمیآییم و جهان اسلام را از دست آنان آزاد خواهیم کرد.
راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۹۷
هشدار به اروپاییها
امروز اگر اروپاییها یا دیگران بخواهند براساس یک توطئه، خلع سلاح موشکی جمهوری اسلامی ایران را دنبال کنند، مجبور میشویم به یک جهش استراتژیک روی آوریم. به همه توصیه میکنیم در موضوع قدرت موشکی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، هیچکس با ما مذاکرهای، توصیهای و درخواستی نداشته باشند و اجازه دهند با طبیعت سیاست دفاعی خود این قدرت را گسترش دهیم و ما را وادار به تغییر در معادلات بازدارندگی نکنند.
گفتوگوی ویژه خبری 14 بهمن 97
راهی برای فرار ندارید، به اندازه یک عملیات بیتالمقدس ما هستید
ما شما (رژیم صهیونیستی) را خوب میشناسیم، شما بسیار آسیبپذیر هستید، شما نه عمق و نه عقبه دارید، شما به اندازه یک عملیات بیتالمقدس ما هستید. هر نقطهای از سرزمین تحت اشغالتان تقاطع آتش از شمال و غرب است، این پدیده جدید است. شما راهی برای فرار ندارید و در دهان اژدها زندگی میکنید.
پیش از خطبههای نمازجمعه تهران 30 فروردین 97
جواب بازدید از مراکز نظامی را با سرب داغ میدهیم
بازدید از اماکن نظامی اقدامی تحقیرآمیز است، من مطمئنم که مردان عرصه دیپلماتیک ما دارای غیرت، شجاعت و ایمان هستند و اگر دشمن در این خصوص صحبت کند سیلی محکمی بر این ادعای آنان خواهند زد. اگر طرف مقابل در این خصوص حرف بزند باید با سرب داغ جوابش را داد.
برنامه نگاه یک 30 فروردین 94
صهیونیست ها می دانند پاسخ ترور دانشمندان هسته ای را چگونه دادیم
شما دیدید یک دوره، صهیونیستها دانشمندان هستهای ما را ترور کردند، اما فقط خود آنها میدانند که پاسخ این اقدام را ما کجا دادیم، ما اعلام نمیکنیم اما خود آنها میدانند، بعد از آن (از ترور دانشمندان هستهای) دست کشیدند.
در گفتوگو با العالم 3 بهمن 93
انتهای پیام/