قیمت سکه و ارز
۱۳۹۱/۱۲/۰۸ - ۱۰:۲۸
این روزها شرایط مالی تلویزیون خوب نیست

احتمال ساخت ادامه "زمانه"

در نشست سریال "زمانه" به کارگردانی حسن فتحی، تهیه‌کننده این اثر از احتمال ساخت ادامه این مجموعه تلویزیونی پربیننده خبر داد.

 احتمال ساخت ادامه

به گزارش « سراج24 »، نشست نقد و بررسی سریال "زمانه" عصر دوشنبه هفتم اسفند با حضور  اسماعیل عفیفه تهیه‌کننده، سعید جلالی نویسنده، ناصر هادیانفر جانشین تولید، پریناز ایزدیار، حسین مهری و ویدا جوان بازیگران و محمدرضا لطفی مجری و منتقد در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.

عفیفه در این نشست با بیان اینکه آشنایی او و حسن فتحی به سال‌های دور برمی‌گردد، عنوان کرد: اصولا هر فیلمنامه‌ای که برای ساخت به دستم می‌رسد و قرار به تولید آن می‌شود به حسن فتحی پیشنهاد می‌دهم و در واقع اولین گزینه من همیشه فتحی است. وقتی سه ضلع اصلی یک اثر یعنی کارگردان، تهیه کننده و نویسنده همفکر باشند می‌توان انتظار اتفاق‌های خوب داشت. به نظر من مبنای اولیه موفقیت یک سریال متن خوب است و در "زمانه" همان‌طور که از نام مجموعه بر می‌آید قصه حال است.



وی درباره بحث ریزش مخاطب در تلویزیون اظهار کرد: طبق آمار، 69 درصد مردم ماهواره دارند و وقتی امکان انتخاب زیاد باشد یک رقابت سنگین به وجود می‌آید. به زعم من رقابت ایجاد انگیزه می‌کند. اما مشکل اینجاست که رقابت ما یک رقابت ناعادلانه است.این واقعیت وجود دارد که تلویزیون دچار ریزش مخاطب شده است و خیلی از مردم به دیدن سریال‌های ماهواره‌ای آن هم از نوع سخیفش روی آورده‌اند.

این تهیه‌کننده یادآور شد: به دلیل کشش قصه احتمال ادامه "زمانه" وجود دارد. ضمن آنکه در ابتدا نیز بنای ما ساخت یک سریال سه فصلی بود و به همین دلیل سرنوشت نهایی تمام شخصیت‌ها مشخص نشده است. البته این عادت بد در سریال‌های ایرانی وجود دارد که مخاطب توقع دارد تا انتهای سرگذشت یک شخصیت را در انتهای سریال ببیند.

در ادامه جلالی با اشاره به خالی بودن جای کاظمی‌پور دیگر نویسنده سریال که همکاری مشترکشان را از سال 84 با "آخرین دعوت" ساخته حسین سهیلی‌زاده آغاز کرده‌اند، تصریح کرد: من از قسمت یازدهم به کار پیوستم و پیش از ما تشکری در این سریال فعالیت می‌کردند که بنا به دلایلی که من از آن اطلاعی ندارم از گروه جدا شدند. فکر می کنم در کاری مثل فیلمنامه‌نویسی کار گروهی بسیار جواب می‌دهد و حس خوبی به کار می‌بخشد.

وی افزود: همان طور که گفتم من و کاظمی‌پور کاملا به یک روح همکاری مشترک رسیده‌ایم و برخلاف همکارانی که معتقد به کار انفرادی هستند، ما به همکاری مشترک بیشتر اعتقاد داریم، چرا که هم دغدغه کار کمتر می‌شود و هم دو ذهن و دو فکر ایده‌های مختلفی را به ارمغان می‌آورد. مضاف بر اینکه در چنین کاری که فتحی خود نویسنده توانایی است و وسواس زیادی دارد نگارش همزمان با تصویربرداری بود. این را هم باید اضافه کنم که من در بعضی جاها خواندم که عنوان شده بود کار به دلیل فیلمنامه تعطیل شده بود که من در همین جا اعلام می‌کنم که چنین چیزی صحت ندارد و به هیچ وجه "زمانه" به دلیل فیلمنامه به تعطیلی کشیده نشد.



جلالی تصریح کرد: ما کار دشواری پیش رو داشتیم، چرا که قرار بود درباره عشق، انتقام، بخشش و قضاوت کار کنیم. سوژه‌ای که شاید در تمام دنیا یکسان و حتی تکراری باشد، اما نیاز به نگاه متفاوت دارد، مضاف بر اینکه با توجه به خطوط قرمز و نگاه متفاوت باید طوری کار می‌کردیم که تصویر واقعی هم به نمایش بگذاریم و این بسیار سخت بود.

جای خالی ردیف بودجه برای تحقیق سریال‌ها

نویسنده "زمانه" تأکید کرد: چیز دیگری که فکر می‌کنم جایش به شدت در تلویزیون خالی است ردیف بودجه برای تحقیق مجموعه‌ها است که در بسیاری از کشورهای سریال ساز پیشرو این گام یکی از مراحل مهم و اساسی تولید کار است. چیزی که متاسفانه در کشور ما اصلا فراموش شده و به دلیل کمبود بودجه و زمان اندک این اتفاق رخ نمی‌دهد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع پایان باز و زنانه بودن کار اشاره کرد و توضیح داد: ما سعی داشتیم گره‌ها را یک به یک باز کنیم و انتخاب ما پایان باز بود. فکر نمی‌کنم گره‌ای بوده باشد که باز نشده باقی ماند. این را قبول ندارم که قصه زنانه بوده. ما حق را به هیچ یک از کارکترها ندادیم و ارغوان بیشتر از این که انتقام بگیرد به خودش لطمه زد. این اتفاق برای بهزاد هم رخ داد.

در ادامه پریناز ایزدیار که با مجموعه "پنج کیلومتر تا بهشت" در بین مردم شناخته شده است، در این‌باره گفت: پیش از آن تعداد زیادی کار کرده بودم اما اتفاقی که دنبالش بودم با آن سریال افتاد و با "زمانه" مسیرم محکم شد. من همیشه سعی می‌کردم درست و خاص انتخاب کنم و برایم نوع کار اهمیت زیادی داشت. در "زمانه" هم وقتی دستیار حسن فتحی با من تماس گرفت من ظرف مدت خیلی کوتاهی به دفتر رفتم و یک شب تا صبح حدود 10 قسمت از فیلمنامه را خواندم و فردایش هم جلوی دوربین ظاهر شدم.

وی درباره کار با فتحی اظهار کرد: ما زمان زیادی در این کار نداشتیم، اما با تمام کمبودها از لحاظ وقت ما قبل از هر پلان و سکانس تمرین می‌کردیم و اگر بازیگر با دیالوگ ارتباط برقرار نمی‌کرد و یا حتی اگر حالش خوب نبود فتحی کار را ضبط نمی‌کرد. او از هیچ سکانسی به سادگی نمی‌گذشت و فکر می‌کنم که او جدا از آنکه کارگردان خوبی است، بازیگردان فوق العاده‌ای است و با دقت و ریزبینی بازی‌ها را آنالیز می‌کند و قادر است تا اتمسفر صحنه را پدید آورد.

چهار سال گذشته نتیجه 16 سال تلاشم را می‌بینم

حسین مهری هم در ادامه این بحث، خود را دارای سابقه 16 ساله معرفی کرد و یادآور شد: در چهار سال اخیر نتیجه تلاش‌هایم در حال به بار نشستن است. "زمانه" نیز با چیزی که من در ذهن داشتم به شدت نزدیک بود و این نتیجه حضور یک تیم حرفه‌ای است. زمانی که فیلمنامه را خواندم با وجود این که تنها چند قسمت از فیلمنامه آماده بود اما به تیم اعتماد کردم و نتیجه‌اش را هم دیدم.

وی افزود: به نظرم این روزها مدیوم‌ها یعنی سینما، تلویزیون و تئاتر به آن مفهوم گذشته معنا ندارد و کار خوب می‌تواند در هر مدیومی ساخته شود. من پیشنهادهای زیادی از تئاتر داشتم اما خیلی از کارها واقعا بد بودند. هم فیلم خوب هست و هم فیلم بد. فکر می‌کنم کیفیت بعضی از سریال‌ها از خیلی از فیلم‌ها بالاتر است و زیاد برای کارم به این خط کشی اعتقاد ندارم. ضمن آنکه باید شرایط کار را هم در نظر بگیریم و واقع‌بین باشیم، نمی‌توانیم با معیارهای بسیار بزرگ جهانی یک مجموعه را نقد کنیم و از آن انتظار داشته باشیم. باید در نظر بگیریم که در کجا و در چه شرایطی کار می‌کنیم.

ویدا جوان دیگر بازیگر سریال "زمانه" نیز در سخنانی گفت: این سریال پنجمین تجربه من محسوب می‌شود و به نوعی بهترین تجربه‌ام هم بود. حسن فتحی ارتباط بسیار جدی با بازیگر دارد و ما برای رسیدن به نقش تمرین‌های زیادی می‌کردیم. ضمن آنکه ارتباط گروه بسیار عالی بود و همه به هم کمک می‌کردند.

ما هم اجاره خانه می‌دهیم

ناصر هادیانفر نیز در این جلسه به انتقاد از اوضاع مالی تلویزیون پرداخت و گفت: متاسفانه شرایط مالی در تلویزیون در چند وقت اخیر اصلا خوب نیست و این به کیفیت کارها لطمه می‌زد. درست است که هنرمندان عاشق کارشان هستند و برای پول کار نمی‌کنند.اما ما هم مانند تمام انسان‌های دیگر خرج زندگی و اجاره خانه وخانواده داریم. این موضوع ناخودآگاه انگیزه و شوق را کم می‌کند و باعث می‌شود تا ذهن سازنده درگیر مسائل دیگر شود.واقعا جا دارد از آقای فتحی تشکر کنم که با وجود مشکلات مالی عمیق در طول کار سعی می‌کرد به بچه‌ها دلگرمی و انگیزه بدهد.

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۱۶
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••