
وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه در مورد مدیریت یکپارچه شهری برنامههایی داشته که تغییر کردهاند، تصریح کرد: اگر این لایحه در مجلس تصویب شود نباید انتظار محدود نشدن شهرداریها در دورههای آینده را داشت.
شهردار مشهد تصریح کرد: گرچه مخالف نادرست بودن تمام برنامههای لایحه ششم توسعه هستیم اما باید گفت که این لایحه تمرکزگرایی را افزایش داده و سبب فربهتر شدن بدنه دولت شده و به ضرر شهرداریها نیز تمام میشوند و خوشبختانه وجود تضارب آرا در مجلس شورای اسلامی سبب پیشگیری از هدایت شدن کمیسیونها توسط یک نفر میشود.
مرتضوی با اشاره به آمادگی شهرداران کلانشهرها برای همکاری در بررسی بیشتر بخش مدیریت شهری لایحه ششم، خاطرنشان کرد: برخی از شهرها بیش از 95 درصد بودجه خود را از دولت گرفته و به همین علت شورای شهر برای آنها کاملا بیمعنی بوده و در این بخش باید ساز و کار نظارتی دیگری طراحی شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون سقف اختیارات شوراها بسیار پایین آمده است، تصریح کرد: با وجود 25 نفر اعضای شورای اسلامی مشهد مقدس مصوبات آنها باید به فرمانداری رفته و در آنجا مورد بازنگری قرار گیرند.
شهردار مشهد مقدس با اشاره به توان شهرداریها برای به اتمام رساندن پروژههای عمرانی نیمه تمام، خاطرنشان کرد: اگر این پروژهها به شهرداریها به جای مطالبات آنها داده شود میتوان آنها را به خوبی به بهرهبرداری رساند و این امر حتی در مورد طرحهایی مانند بیمارستان نیز امکان پذیر است که البته باید میزان کارشناسی بودن طرحها نیز مشخص باشد.
مرتضوی با بیان اینکه رئیس جمهوری علاقه زیادی به خصوصیسازی دارد، تصریح کرد: اما وزرای وی واگذاری این امر را تهدیدی برای قلمرو زیر مدیریت خود دانسته و ما تقاضا داریم که در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی انتخاب معاون پارلمانی منتخب کلانشهرها به تصویب برسد.
وی ایجاد درآمد پایدار برای شهر را یکی از مشکلات موجود در مدیریت کلانشهرها دانست و بیان کرد:با بازنگری در اختیارات شوراهای اسلامی شهر میتوان اقداماتی را در راستای مدیریت شهری بدون تخلف در دستور کار قرار داد.