به گزارش سراج24, علی ابراهیمی درباره کشاورزی ارگانیک اظهار داشت: کشاورزی ارگانیک نظام کشاورزی پایدار مبتنی بر اصول اکوسیستم، تمرکز بر حاصلخیزی خوراک و سلامت گیاه و عدم مصرف مواد شیمیایی مصنوعی و منطبق بر شاخصهای اقتصادی، اجتماعی و زیستی محیطی هر منطقه مورد بهره برداری است.
به گفته وی شاخصهای اصلی در کشاورزی ارگانیک شامل صرفه اقتصادی, هماهنگی بوم شناختی, سازگاری, تطابق اجتماعی و بُعد انسانی است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه بیان داشت: در صرفه جویی اقتصادی علاوه بر بازده فعالیتهای تولیدی در مزرعه, شامل تحلیل شاخصها و درجه اقتصادی حفاظت از منابع و به حداقل رساندن خسارت محیطی نیز میشود.
ابراهیمی افزود: مدیریت کیفیت برای تکامل منابع اکوسیستمی شامل خاک، توده گیاهی، جانوری، انرژی، محصول، موجودات غیرزنده و انسان در تمام فعالیتهای تولید است.
وی ادامه داد: انطباق فعالیتها با شرایط متغیر کشاورزی شامل ویژگیهای بومی جوامع محلی, رشد جمعیت, نیازهای بازار, توسعه صنایع, روشها و یافتههای فنی مناسب, نوآوریهای فرهنگی و اجتماعی سازگاری است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: مشارکت جوامع محلی و بهره برداران منطقهای در تصمیم گیریها برنامههای اجرایی و ارزیابیهای اثر بخشی و طراحی برنامه بر اساس درگیر شدن همه اعضای بهره بردار به صورت یکنواخت و خارج هر گونه دسته بندی و تقسیم بندی اجتماعی و منطقهای است.