۱۳۹۴/۰۹/۲۹ - ۱۳:۵۵

نسبت خمینی جوان با خمینی کبیر

کمال لطفی طی یادداشتی نوشت: سیدحسن خمینی اگر می‌خواهد مردم او را یادگار امام به معنای واقعی کلمه بشناسند، خوب است خود را با مکتب امام بسنجد

نسبت خمینی جوان با خمینی کبیر

به گزارش سراج24،نسیم نوشت؛، کمال لطفی طی یادداشتی نوشت:

نسبت خمینی جوان با خمینی کبیر

«آفتاب اعتدال در زمستان تندروی با کاندیداتوری یادگار امام»، «خمینی جوان آمد»، «یادگار خمینی آمد»، «یادگار گرامی امام نامزد انتخابات خبرگان رهبری می‌شود»، «لبیک سیدحسن»، «یادگار امام آمد»، «خمینی خبرگان» و ...!

اینها ازجمله تیترهایی است که روزنامه‌ها و رسانه‌های وابسته به اردوگاه اصلاحات تاکنون در مورد کاندیداتوری سیدحسن خمینی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری به کار برده‌اند.

وجه مشترک تمامی این تیترها انتساب سیدحسن خمینی به بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی است. زنجیره تبلیغاتی جریان دوم خرداد با برجسته کردن نام خانوادگی سیدحسن خمینی سعی در القای این گزاره به افکار عمومی دارد که خمینی جوان همان خمینی کبیر یا حداقل اشبه‌الناس به خمینی کبیر است.

وقتی شخصی را به خاطر نسبت ژنتیکی و خانوادگی به بزرگی منتسب یا تشبیه می‌کنند و او را یادگار آن بزرگمرد می‌خوانند، طبعاً و قاعدتاً نه فقط در اسم که باید در رسم هم رنگ و بویی از آن بزرگ داشته باشد.

سیدحسن خمینی در اسم و فامیل یادگار امام راحل است. او منتسب به بیت امام است. تولیت آستان مقدس امام خمینی است. سیدحسن خمینی حق دارد و آزاد است که فکر و نظر و عقیده و اندیشه خود را داشته باشد اما وقتی پا به عرصه انتخابات گذاشته و قرار است از انتساب خانوادگی به امام و عنوان فامیلی او بهره‌برداری تبلیغاتی، سیاسی و انتخاباتی شده و به عنوان «خمینی» دیگری به افکار عمومی معرفی شود، باید به صورت همه‌جانبه با امام خمینی قیاس و سنجیده شود!

امام خمینی منظومه‌ای از افکار و عقاید و آرمان‌ها و اندیشه‌ها و شاخص‌هایی است که رفتار و گفتار ایشان به وضوح بیانگر آنهاست. خط امام، مکتب امام، راه امام، آرمان‌ها و اندیشه‌های امام، منطق امام، اصول امام، و شخصیت امام کاملاً صریح و روشن است.

امام استبدادستیز و ضداستکبار و انقلابی بود. با قدرت‌های جهانی تعارف و به آنها اعتماد نداشت. در مقابل زورگویان جهانی به‌ویژه آمریکا مقاوم بود، کوتاه نمی‌آمد و عقب‌نشینی نمی‌کرد. آمریکا را تا آخرین لحظه شیطان بزرگ و تروریست بالذات دولتی می‌دانست. به دشمنی با آمریکا و صهیونیسم جهانی افتخار می‌کرد. موافق محکم شعار مرگ بر آمریکا بود. تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را انقلاب دوم می‌خواند. خود را مفتخر می‌دانست به متهم شدن از سوی رسانه‌های گروهی و دستگاههای تبلیغات جهانی وابسته به ابرقدرت‌ها. شدیداً ضد وابستگی به قدرت‌های جهانی بود. وصیت می‌کرد به قطع دست استعمار و استثمارگران خارج و داخل از ایران. به نابودی و زوال رژیم صهیونیستی و مبارزه با اسرائیل اعتقاد راسخ داشت. انقلاب اسلامی را منحصر و محصور در ایران نمی‌دید و به صدور انقلاب فکر می‌کرد. بزرگ‌ترین حامی مردم مظلوم فلسطین و سایر مظلومان و مسلمانان و آزادی‌خواهان و مستضعفان جهان در قول و فعل بود. استقلال‌طلب بود و سلطه‌پذیری را رد می‌کرد. حکومت اسلامی، مردم‌سالاری دینی و ولایت مطلقه فقیه را از خود به یادگار گذاشت.

تز جدایی دین از سیاست را یک نقشه موذیانه توصیف می‌کرد. عدالت‌خواه بود. ساده‌زیست بود و ساده‌زیستی را فریاد می‌کرد. از تجملات به دور و به شدت مخالف خوی کاخ‌نشینی، اشرافی‌گری و تجمل‌گرایی بود. دائماً به پابرهنگان و کوخ‌نشینان توجه داشت و بر حمایت از آنها تأکید می‌کرد. همیشه درباره خطر لیبرال‌ها هشدار می‌داد. انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و ولایت فقیه خط قرمز امام بود. حفظ نظام را از اوجب واجبات می‌دانست. مستضعفان و محرومان و ستمدیدگان که را اولیای نعم همه می‌نامید و بر خدمت‌گزاری به آنها تأکید می‌کرد. انقلاب اسلامی را انقلاب پابرهنگان و مستضعفان می‌دانست. مدافع سرسخت نهادهای انقلابی مانند سپاه و بسیج و شورای نگهبان بود. آزادی به سبک غربی را عامل تباهی جوانان می‌دانست و آن‌را محکوم می‌کرد. امام ملاک را حال فعلی افراد می‌دانست. مستضعفان و مسلمانان جهان را به قیام دعوت می‌کرد. مخالفتش را برخی جریانات داخلی مثل نهضت آزادی صریح و روشن بود.

البته باید تأکید و تصریح کرد که مکتب امام در این موارد خلاصه و محدود نمی‌شود.

حال سیدحسن خمینی اگر می‌خواهد مردم او را یادگار امام به معنای واقعی کلمه و خمینی جوان در خط و منطبق بر مکتب خمینی کبیر بشناسند، خوب است خود را با مکتب امام بسنجد و افکار و عقاید و اصول و آرمان‌های خود را با خط واقعی امام در ترازوی قیاس بگذارد و آن‌را برای مردم نیز روشن کند تا جامعه به یک شناخت کافی از او برای مقایسه و سنجش با مبانی مکتب امام برسد!

به عنوان نمونه پسندیده است که آقای سیدحسن خمینی نظر صریح خود را درباره آمریکا بیان کند. آیا سیدحسن خمینی همانند امام راحل آمریکا را شیطان بزرگ می‌داند؟! نظرش درباره شعار مرگ بر آمریکا چیست؟! آیا همانند امام به دشمنی با آمریکا افتخار می‌کند؟! درباره مبارزه با اسرائیل و دفاع و حمایت از مبارزین فلسطینی چگونه می‌اندیشد؟! و آیا همچون امام بر لزوم نابودی و محو رژیم صهیونیستی تأکید می‌کند؟! و یا چه نظری درباره ساده‌زیستی دارد؟! آیا همانند امام ساده‌زیست و مخالف اشرافی‌گری و کاخ‌نشینی و تجمل‌گرایی است؟!

در تمام مواردی که از شاخص‌های مکتب امام ذکر شد، خوب است مردم نظر و نیز عملکرد سیدحسن خمینی را درباره آنها بدانند تا میزان هم‌خوانی و انطباق وی با امام و مکتب و خط امام برای افکار عمومی روشن شود و مردم به قضاوت مبتنی بر واقعیتی درباره سیدحسن خمینی دست پیدا کنند!
 

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۲۸۳
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••