
گروه فرهنگی «سراج24»- با اینکه عمر زیادی از سینمای پر اهمیت دفاع مقدس می گذرد ؛ هنوز هیچ گونه شهرک سینمایی مجهزی برای ساخت جلوه های ویژه آن طراحی و راه اندازی نشده است و به همین دلیل هم روز به روز با از بین رفتن آثار جنگ در مناطق عملیاتی دیگر هیچگونه لوکیشن مناسبی برای ساخت اینگونه فیلم ها یافت نمی شود .
متاسفانه طی سال های اخیر با بی توجهی بسیاری از مدیران فرهنگی کشور و با بی تدبیری برخی از مسئولین، تمام لوکیشن های فیلم های دفاع مقدسی مثل «بلمی به سوی ساحل» در شهر خرمشهر نابود شده است درحالی که می توانستند با کمی خردمندی برخی از آثار جنگ را به عنوان موزه برای نسل های آینده حفظ کنند.
این در شرایطی است که با توجه به گذشت نزدیک به ربع قرن از اتمام جنگ، باید بپذیریم که بسیاری از فیلمسازان جنگی پا به سن گذاشتند و بایستی از توان آنان بیشتر استفاده شود تا این بچه ها بتوانند تجربیات خویش را به نسل های بعدی انتقال دهند .
لوکیشن های زنده دفاع مقدس در شرایطی در کمال بی توجهی در حال نابودی است که می توانستند با کمی خردمندی برخی از آثار جنگ را به عنوان موزه برای نسل های آینده حفظ کنند و درحال حاضر اگر یک تهیه کننده و فیلمسازی بخواهد صحنه جنگ شهری را نشان بدهد به دلیل نابود شدن این آثار،دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد چرا که بازسازی این دکورها مصادف با هزینه های زیادی خواهد بود .
شهرک دفاع مقدس با همه هیاهویی که دارد فقط چند تانک سرپا دارد و بقیه آنان اوراقی هستند که فقط به درد دکور می خورند. لذا اگر تهیه کننده ای بخواهد از این تانک ها استفاده کند باید آنان را سوار بار کفی چرثقیل بکند و جلوی لوکیشن بریزد به این معنا که مثلا این تانک ها در درگیری نابود شدند و تنها چند تانک باقی مانده است .
دردها و گرفتاری های عرصه سینمای دفاع مقدس ابعاد زیادی دارد که تنها شامل ادوات و تجهیزات لجستکی نمی شود و همه بخش ها را شامل می شود این درحالی است که همه اینها به اعتبارات مربوط می شود اگر بحث اعتبارات به درستی تخصیص داده شود و پول های نسبتا خوبی تزریق سینمای دفاع مقدس شود بی شک، سبب تحرک فیلمسازان این عرصه خواهد شد وگرنه ما سینمای دفاع مقدسی که بتوان نام سینمای دفاع مقدس روی آن گذاشت نداریم .