به گزارش سراج24، قسمت شانزدهم برنامه گفتگومحور «انارستان» با موضوع «روزهداری و درمان عوارض استفاده از شویندهها در طب سنتی» دوشنبه شب 18 فروردین سال 1399 روی آنتن این شبکه رفت. مهمان این برنامه دکتر غلامرضا کردافشاری متخصص طب سنتی و مجری برنامه سینا هوشمندینژاد بود. کردافشاری در خصوص منشأ علم طب گفت: منشأ علم طب الهی است.
وی در خصوص جلوگیری از بروز عوارض پوستی شویندهها که این روزها مصرف آن با شیوع بیماری کرونا و پیشگیری از آن افزایش یافته است، گفت: ابتدا از استاندارد بودن شوینده مطمئن شوید. اعتدال در استفاده از آنها مانع ایجاد عوارض پوستی نظیر خارش پوست، اگزما، تاولهای پوستی، زخم و سوختگی و ترک خوردن و خشکی پوست میشود.
وی گلودرد، آبریزش بینی، آبریزش از چشم و سردرد را از دیگر عوارض زیادهروی در استفاده از شویندهها برشمرد.
این متخصص طب سنتی مطرح کرد: شویندههای دارای مواد خوشبوکننده موجب بروز عوارض ریوی میشوند و نباید این مواد خوشبوکننده ما را از اینگونه عوارض غافل کنند و در مصرف آنها زیادهروی کنیم.
وی در خصوص مضرات مصرف نوشیدنیهای الکلی تصریح کرد: الکل وضعیت سوخت و ساز بدن را تغییر میدهد و ثابت شده است هیچ تأثیر مثبتی بر ویروس کرونا و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ندارد.
کردافشاری به استفاده نکردن از شویندههای کلردار نظیر وایتکس در صورت رقیق نشدن، بهویژه در فضاهای بسته تأکید کرد و در خصوص مشکلات تنفسی ناشی از تنفس بخارات این شویندهها در فضاهای بسته هشدار داد و گفت: این شویندهها در صورتی که رقیق نشوند موجب خشکی ریهها میشوند.
وی برای رطوبتبخشی و تقویت و بهبود ریه و حلق افرادی که دچار مشکلات ناشی از تنفس بخارات اینگونه شویندهها میشوند شیربادام را توصیه کرد و خاطرنشان ساخت: انواع سوپها و آشها، ماءالشعیر طبی، ماءالجُبن، شربت لیمو، آب سیب و سیب به صورت فالوده و رنده و بخورهایی چون اوکالیپتوس، نعنا و بابونه برای بهبود اینگونه عوارض مؤثرند.
این متخصص طب سنتی برای درمان مشکلات پوستی، اگزما و خشکی پوست روغنهای مختلف گیاهی نظیر روغن زیتون، روغن بابونه، روغن بنفشه و روغن بادام شیرین و کرمهایی مثل بابونه و جوانه گندم را توصیه کرد.
وی برای خشکیهای شدید پوستی درمان توأمان خوراکی و موضعی را پیشنهاد داد و گفت: بهترین درمان خوراکی رفع خشکی پوست ماءالجبن است که باید صبح ناشتا طی سه مرحله مصرف شود. یک استکان میل شود و سپس فرد قدری نرمش کند تا بدن گرم شود و به پوست برسد. بعد فرد استکان دوم را مصرف و دو باره نرمش کند و نهایتاً استکان سوم را میل کند.
کردافشاری خاطرنشان ساخت: ماءالجبن بهجای صبحانه هم قابل استفاده است، چون خاصیت غذایی بالایی دارد.
وی مصرف ماءالجبن را گزینه مناسبی برای پاکسازی بدن و فصل بهار را بهترین زمان مصرف آن دانست و بیان کرد: مدت پاکسازی افراد مختلف با ماءالجبن دو هفته یا 40 روز است و باید بهجای صبحانه به صورت ناشتا مصرف شود و در صورت تمایل به خوردن صبحانه دو ساعت پس از مصرف آن صبحانه میل شود.
این متخصص طب سنتی منع مصرف ماءالجبن را برای کسانی مطرح کرد که مشکل معده دارند.
وی گفت: شستشوی دستها و صورت به مدت 20 ثانیه با صابونها و مایعهای دستشویی موجب ضد عفونی آنها میشود. پس از آن مالیدن روغنهای گیاهی توصیهشده و مناسب برای جلوگیری از خشکی پوست مفید خواهند بود.
کردافشاری گفت: روزه گرفتن در افراد سالم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و بهنوعی پاکسازی و دفع مواد زاید از بدن است. چنانچه افراد به طرز صحیح روزه بگیرند دچار کمآبی نمیشوند و میتوانند بر بسیاری از بیماریها غالب شوند. ضمن اینکه روزه برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها هم بسیار خوب است.
وی توضیح داد: کسانی که مزاجشان گرم است و قوت بدنشان خوب است با روزه گرفتن سر حال و با نشاط میشوند، اما کسانی که دچار ضعف هضم، معده و قوت هستند باید با روشهای اصلاحی مانع ضعف و غلبه تشنگی و گرسنگی ناشی از روزهداری شوند.
این متخصص طب سنتی با ارجاع به کتاب «حفظ الصحه ناصری» نوشته حکیم محمدکاظم گیلانی در خصوص رفع تشنگی در ایام روزهداری شرح داد: تخم خرفه را نیمکوب کنند. سپس بین سه تا هفت بار دوغ ترش روی آن بریزند که روی آن را بگیرد و سپس بگذارند تا خشک شود. یک بار دیگر هم این کار را انجام بدهند. آنچه در پایان به دست میآید مایه شربت است که از آن استفاده میشود. با مصرف آن در افطار و سحر کمتر دچار تشنگی میشوند.
وی در ادامه گفت: این مایه شربت حاصل از تخم خرفه سرشار از امگا3 و انواع ویتامینها و مؤثر در تقویت مفاصل و تسکین دردهاست.
کردافشاری مصرف برخی شربتها و میوههایی نظیر سیب را در رفع عطش مؤثر دانست.
وی مصرف خاگینه تخممرغ و آروشه را در افطار و سحر گزینههای مناسبی برای رفع گرسنگی در ایام روزهداری مطرح ساخت.
این متخصص طب سنتی توصیه کرد: افطار با آب یخ بسیار اشتباه است. افطار باید با مایعی ولرم، ملایم و شیرین و مایل به گرمی باشد، نظیر شربت عسل ولرم یا چای کمرنگ با عسل یا خرما.
وی در پایان گفت: عدم زیادهروی در خوردن مهمترین پرهیز در افطار و سحر است.
انتهای پیام/