به گزارش سراج24، سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به ایران و دیدار وی با رهبر معظم انقلاب و حسن روحانی بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت. خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد: رئیس جمهور سوریه روز دوشنبه اولین سفر علنی خود به ایران، نزدیکترین متحد منطقهایاش را از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۱۱ انجام داد و با آیتالله خامنهای رهبری ایران دیدار کرد تا از اتحادشان دفاع کند.
همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در سفری نادر به خارج از کشور روز دوشنبه به تهران رفت و با مقامات این کشور دیدار کرد تا از جمهوری اسلامی به دلیل حمایتش از دولت در جریان هشت سال جنگ داخلی قدردانی کند.
رسانههای صیونیستی، ازجمله یدیعوت آحارونوت، هاآراتص، جوئیش کرونیکل و روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد، شبکههای دویچه وله، سیبیاس و راشا تودی و بیبیسی از جمله دیگر رسانههایی بودند که خبر سفر بشار اسد به ایران را منتشر کردند.
الجزیره افزود: بشار اسد در این سفر از رهبری ایران برای پشتیبانیاش از او در جریان هشت سال جنگ در سوریه تشکر کرد.
سفر غیرمنتظرهی اسد به ایران نشان دهندهی این موضوع بود که کار تروریستهای دست پروردهی امریکا در سوریه تمام شده است و او برای تشکر از حمایتهای ایران نزد رهبر و رئیس جمهور ایران آمده است. پذیرش این پیام برای امریکا و متحدانش در منطقه بسیار سخت و دشوار بود.
همچنین سفر 3 روزهی روحانی رئیس جمهور کشورمان به عراق در روز 20 اسفند ماه نیز بار دیگر در صدر اخبار منطقه و جهان قرار گرفت. این سفر از آن جهت اهمیت داشت که اولین سفر آقای روحانی در دوران ریاست جمهوری وی به عراق بوده است. امریکا و متحدانش در سالهای اخیر تمامی توان خود را به کار بستند تا از اتحاد همسایگان غرب آسیا جلوگیری نموده و محور مقاومت را در هم بکوبند. حال در آستانهی جشن پیروزی کامل محور مقاومت بر تروریستهای داعشی، رئوسای جمهور عراق، سوریه و ایران موجب نگرانی غرب شده است؛ تاجایی که رسانههای غربی سعی داشتند به مردم عراق اینطور القا کنند که ایران در حال تبدیل کردن عراق به یکی از استانهای تحت کنترل خود است!
رسانههای فارسی زبان معاند نیز نتوانستند عصبانیت خود از دستاوردهای رئیس جمهور در این سفر را پنهان کنند و در بخش های متفاوت خبری به تحلیل جهت دار این سفر پرداختند.
نخست وزیر اسبق سوئد و رئیس شورای روابط خارجی اروپا با اشاره با سفر غیررسمی و مخفیانه ترامپ به عراق، به سفر سه روزه رئیسجمهور کشورمان به عراق واکنش نشان داد. کارل بیلت، در توییتی نوشت: درحالی که ترامپ تنها با نیروهای آمریکایی در پایگاه هوایی دور افتادهای دیدار کرد و با مقامات عراقی دیداری نداشت، حسن روحانی، رئیسجمهور ایران سه روز را صرف بازدید از این کشور (عراق) میکند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار عکسی از نشست خود با همتای عراقیاش و با اشاره به سفر سه روزه حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان به عراق در صفحه توئیتر خود، "ملاقات با رهبران سیاسی، مذهبی، تجاری و جامعه مدنی در بغداد، کربلا و نجف و توافقهای بیشتر بر سر همکاریهای اقتصادی، سیاسی و منطقهای" را از محورهای این سفر خواند.
به نظر میرسد پس از شکست مذاکرات ایران با 5+1 دولت تدبیر و امید دچار نوعی انزوا و سرخوردگی شده است چرا که آنها تمام تخم مرغهای خود را در سبد تعامل با غرب گذاشتند و بدعهدی امریکا در انجام تعهدات خود، موجبات سرشکستگی روحانی را در داخل ایران رقم زد. حال روحانی در چرخشی واضح به سمت تعامل با کشورهای منطقه بازگشته و کاری را که از همان ابتدای ریاست جمهوری خود باید انجام میداد به تازگی آغاز کرده است.
این چرخش استراتژیک روحانی ممکن است موجب نگرانی امریکا، اروپا و عربستان باشد چرا که تقویت محور مقاومت همواره به ضرر امنیت اسرائیل و عربستان است.
البته ممکن است این چرخش روحانی به منظور تهدید دیپلماتیک غرب باشد تا به آنها بگوید در صورت عدم حمایت غرب از دولت تدبیر و امید، آنها برای باقی ماندن در قدرت مجبور به روی آوردن به محور مقاومت هستند. مشابه اتفاقی که در مذاکرات سال 82 افتاد. ظریف در گفت و گویی خصوصی به البرادعی رئیس وقت آژانس انرژی اتمی میگوید: اگر توافقی با غرب شکل نگیرد تندروها در داخل به قدرت میرسند و این رویکرد در ایران اصلا خوشایند غرب نخواهد بود.
حال باید منتظر بمانیم تا در آینده مشخص شود که آیا دولت تدبیر و امید در راستای تکیه به توان داخلی تصمیم به تعامل با کشورهای منطقه گرفته یا صرفا به دنبال یک تهدید دیپلماتیک برای گرفتن امتیاز از طرف غربی به منظور بازسازی وجهی خود در داخل کشور است.
به هر روی آنچه که پس از سفر اسد به تهران و بازدید روحانی از عراق رخ داد نشان دهندهی این مسئله بود که حضور قدرتمند منطقهای، لرزه بر اندام دشمنان ایران میاندازد و حضور در مذاکرات و تعاملات بینالمللی از موضع قدرت تضمین کننده دستیابی به منافع ملی و انقلابی جمهوری اسلامی ایران است.
چنان که به وضوح قابل مشاهده است هم رسانههای حامی دولت و هم رسانههای منتقد دولت بر دستاوردهای مثبت رئیس جمهور در سفر به عراق صحه گذاشته و آن را جزو دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید میدانند. شایسته است جریان حامی دولت و شخص حسن روحانی از گذشتهی تعامل براساس اعتماد کامل با غرب عبرت گرفته و از این پس تعامل بر مبنای بیاعتمادی کامل را در پیش بگیرد. تعامل براساس بیاعتمادی با قطع رابطه و عدم تعامل تفاوت دارد. این شیوهی ارتباطی زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که طرف مقابل سابقهی خوبی در انجام تعهدات خود ندارد و انجام تعهدات باید به صورت مرحله به مرحله و اقدام متقابل باشد.
انتهای پیام/