
هدایتالله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با سراج24 دربارهی ادعای افزایش نرخ بنزین گفت: باتوجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه هنوز تصمیم قطعی در خصوص افزایش نرخ بنزین گرفته نشده است. برخی از نمایندگان در حضور وزیر نفت طرحی ارائه دادند که برمبنای این طرح بنزین سهمیهبندی و باید به هر نفر، چه صاحب ماشین باشد چه نباشد، هر روز یک لیتر بنزین ارائه میشد.
وی افزود: بر اساس این طرح افرادی که به بنزین بیشتری نیاز داشتند باید از افرادی که مصرف بنزین نداشتند، سهمیه را خریداری میکردند. این طرح یک مکانیزم عجیب و غریبی داشت و ایرادات فراوانی به آن وارد بود.
عضوکمیسیون انرژی تصریح کرد: این طرح پیش از این هم از زبان دولتمردان شنیده میشد، اما نتیجهای جز ضرر و وارد آمدن آسیبهای فراوان به جامعه نداشت. این طرح پس از مطرح شدن در کمیسیون انرژی رد شد. آقای زنگنه در آن جلسه با سهمیهبندی و یا افزایش نرخ بنزین موافق بود اما با این طرح هم مخالفت کرد و حاشیههای آن را آسیبزا دانست.
نمایندهی مردم ایذه در ادامه بیان کرد: صحبتهایی دربارهی افزایش نرخ بنزین بیان میشود اما به نظر من انجام نمیشود. باتوجه به شرایط بد اقتصادی، تورم و رکود هرگونه افزایش قیمتی در بخش سوخت، قیمت اقلام اساسی مورد نیاز مردم را هم افزایش میدهد.
عضو کمیسیون انرژی اظهار داشت: در موضوع تعیین نرخ بنزین مشکل ما اساسی است. برخی از آقایان اعتقاد داشتند وارد کردن بنزین از ایجاد پالایشگاه بنزین بهتر است و با همین عقیده مشکلات را به اینجا کشاندند. بارها و بارها رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید داشتند که ما تک محصولی نباشیم و نفت خام نفروشیم.
وی تاکید کرد: رهبر انقلاب بسیار اصرار داشتند که ما نباید واردکنندهی بنزین باشیم. نباید نفت را به صورت تک محصولی بفروشیم. باید اقدام به تولید فرآوردههای آن کنیم تا هم به مشکلات صادرات برنخوریم هم اقتصاد ما وابسته به این یک محصول نباشد که آمریکاییها هر وقت اراده کنند آن را نخرند و ما با مشکل روبهرو شویم.
عضو کمیسیون انرژی ادامه داد: نمیدانم چه موضوعی پشت این تصمیمات بود که اجازه نمیدادند بنزین را خودمان تولید کنیم و پالایشگاه داشته باشیم، اما مردم باید بدانند که تولیدات عمدهی بنزین در داخل کشور قیمت را کاهش میدهد و باعث میشود تعیین نرخ بنزین وابسته به عوامل بیرونی نباشد. وقتی قیمت بنزین وابسته به دلار باشد و دولتمردان قادر به کنترل آن نباشند در تعیین نرخ بنزین به همین مشکلاتی برمیخوریم که هماکنون شاهد آن هستیم.
خادمی در پایان خاطر نشان کرد: دولتمردان باید مشکل اقتصادی را برطرف کنند، در غیر این صورت نمیتوان از مردمی که تنها 100 دلار در ماه حقوق میگیرند انتظار داشت که 1 الی 2 دلار هزینه مصرف بنزین کنند. در سطح جهانی افرادی که 1 الی 2 دلار برای مصرف بنزین هزینه میکنند تقریبا 7000 دلار حقوق میگیرند. دولتمردان نباید انتظار داشته باشند عدهی زیادی از مردم حقوق را به ریال دریافت و پول بنزین را با نرخ بینالمللی پرداخت کنند. آن هم در شرایطی که خودمان از بزرگترین تولیدکنندهها و عرضهکنندههای نفت و گاز در سطح جهان هستیم.
انتهای پیام/